Nadia Comăneci: ”Drăgulescu trebuia să ia medalie la Rio”

16 aug 2016 3669 afişări JO 2016
Nadia Comăneci: ”Drăgulescu trebuia să ia medalie la Rio”

Nadia Comăneci a comentat pentru gigantul brazilian Globo TV concursul de gimnastică de la Jocurile Olimpice. Prezenţa ei rămâne în continuare un magnet, drept dovadă că nu poate face un pas fără să primească solicitări de autografe sau fotografii. După concursul de gimnastică, între două sesiuni de fotografii cu fani de pretutindeni, Nadia a comentat evoluţiile lui Marian Drăgulescu şi Cătălina Ponor. ”Marian trebuia să ia medalie. Mi se pare normal ca doi sportivi care au primit aceeaşi notă în finală să ia ambii medalie. Au fost la egalitate, nu are importanţă cine a stat mai bine la execuţie sau la dificultate. Am şi discutat ieri lucrul acesta cu cei de la federaţia internaţională şi cu cei de la Comitetul Internaţional Olimpic. Sper să se schimbe sistemul actual”.

Despre Cătălina Ponor, Nadia a declarat: ”Îmi pare rău de Cătălina pentru că a fost emoţie. A dus o ţară întreagă în spinare. Nu încerc să găsec o scuză, dar a fost emoţionată. A stat un pic înainte să urce pe bârnă, pentru că au fost probleme cu fata din faţă, iar când a urcat pe bârnă s-a văzut că este crispată. Tremura şi dorea să facă mai mult decât trebuia. Şi nici nu trebuia să facă mai mult. Mai ales că s-a deschis uşa cu greşeala lui Biles. Medalia era de luat. Cine stăp pe bârnă şi îşi face combinaţia câştigă. Olandeza nu era pe hârtia favoritelor. Tot timpul spun, prezic la multe aparate, dar la bârnă nu pot, pentru că nu ştii ce se întâmplă”.

Nadia a fost întrebată ce ar trebui să facă România pentru a-şi recâştiga faima de altădată. ”Trebuie luat puţin de la bază, ca pregătire, ca disciplină, ca muncă. Pentru că noi, când eram întrebate în anii 70 cum se face că suntem atât de bune le răspundeam că noi lucrăm de două ori mai mult decât voi. Acum este invers. Lucrează americanii de două ori mai mult ca noi. Trebuie să şi vrei să ajungi acolo. Iar fără muncă şi disciplină nu se poate. Pentru că şi eu, la 50 şi ceva de ani am disciplină. Iar organizarea o am de la educaţia primită de când eram copil”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.