JO 2014 LIVE BLOG, ziua a 8-a. Eva Tofalvi, doar locul 21 la individual. Germania și Elveția fac legea în clasamentul pe medalii

Redactor:
Andru Nenciu
Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ioan Achiriloaie a căzut la coborârea de la supercombinată
  • Elveția a luat primul titlu olimpic al zilei, prin Dario Cologna la schi fond. Pepene – locul 62 la 15 km clasic
  • Al doilea aur de Sf. Valetin a fost obținut tot de Elveția, prin Sandro Viletta, la supercombinata alpină
  • Eva Tofalvi a terminat pe locul 21 la individual. Titlul i-a revenit sportivei din Belarus Darya Domracheva
  • Nici ceilalți reprezentanți ai României nu s-au mișcat mai bine. Mazilu și Pîtea s-au clasat pe ultimul loc în probele în care au luat startul, Kelemen a fost pe poziția a 23-a din 24 de finaliști, iar Velicu este pe locul 25 din 27 de sportivi după două manșe la skeleton

Programul zilei de 14 februarie și românii în competiție

07:00 Curling (masculin, sesiunea a 7-a)
08:00 Schi alpin (supercombinată alpină masculin – coborâre). Ioan Achiriloaie
10:00 Hochei pe gheață (Masculin, grupa C: Cehia – Letonia)
12:00 Schi fond (15 km clasic – masculin). Paul Pepene
12:00 Curling (feminin, sesiunea a 7-a)
13:30 Schi alpin (supercombinată alpină masculin – slalom). Ioan Achiriloaie
14:30 Hochei pe gheață (Masculin, grupa C: Suedia – Elveția)
14:30 Skeleton (masculin, manșa 1). Dorin Velicu
16:00 Biatlon (individual 15 km – feminin). Eva Tofalvi
16:00 Skeleton (masculin, manșa a 2-a). Dorin Velicu
16:45 Schi Freestyle  (aerials feminin – calificări)
17:00 Curling (masculin, sesiunea a 8-a)
17:00 Patinaj artistic (program liber – masculin). Zoltan Kelemen
17:40 Skeleton (feminin, manșa a 3-a). Marinela Mazilu
18:50 Skeleton (feminin, manșa finală). Marinela Mazilu
19:00 Hochei pe gheață (Masculin, grupa B: Norvegia – Finalnda și Canada – Austria)
19:30 Schi Freestyle  (aerials feminin – finale)
19:30 Sărituri cu schiurile (trambulina mare, k125 / calificări). Iulian Pîtea


22:45 Germania continuă să conducă în clasamentul pe medalii și după a opta zi de întreceri. Surprinzător, pe locul secund a urcat Elveția.


22:40 Canada și Finlanda au obținut victorii clare în această seară, în turneul de hochei pe gheață. Nord-americanii au învins cu 6-0 echipa Austriei, în timp ce finlandezii s-au impus cu 6-1 în partida cu Norvegia. Ambele națiuni câștigătoare au acumulat maximum de puncte în grupa B după două partide.


22:37 Iulian Pîtea a ratat calificarea în finala de la sărituri cu schiurile pe trambulina mare. Tânărul reprezentant s-a clasat pe ultimul loc în calificări, după ce a sărit 101.5 metri.


22:35 Alla Tsuper (Belarus) a câștigat medalia de la aur la schiacrobatic – „aerials”.


22:20 Yuzuru Hanyu (Japonia) a devenit campion olimpic la patinaj artistic, după ce a acumulat cel mai mare punctaj la sfârșitul celor două programe – 280.09. Zoltan Kelemen a terminat pe locul 23 cu 158.76 puncte.


19:55 Marinela Mazilu a terminat pe ultimul la skeleton, poziția a 20-a. Titlul olimpic a fost câștigat de britanica Elizabeth Yarnold.


17:52 Te ia amețeală numai dacă privești. Dar dacă mai ești și concurent… Una din imaginile zilei vine de la schi acrobatic.


17:43 Zoltan Kelemen și-a încheiat evoluția la patinaj artistic. La programul liber, românul a obținut 98.35 puncte. Deocamdară, Kelemen este pe locul 4 din tot atâția concurenți care și-au prezentat programele până acum.


17:35 Darya Domracheva (Belarus) este campioană olimpică și la individual, după ce a obținut medalia de aur la pursuit. Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 21, deși a avut o evoluție foarte bună în poligon. Astăzi nu a mai ajutat-o alergarea pe schiuri.


17:26 Dorin Velicu a urcat pe locul 25 după manșa a doua la skeleton.


16:45 Eva Tofalvi poate visa la un Top 10 după ce a ratat un singur foc la cele patru intrări în poligon.


16:35 Suedia s-a impus la limită în fața Elveției, scor 1-0, și este pe primul loc în grupa C a turneului de hochei masculin.


16:15 Început promițător pentru Eva Tofalvi. Românca a tras cu zero la prima tragere. Și la a doua intrare în poligon, Eva a doborât toate cele cinci ținte.


16:00 S-a dat startul în proba feminină individuală de biatlon – 15 km. Valj Semerenko, sportivă care s-a pregătit la Cheile Grădiștei, a plecat prima în concurs. Eva intră în competiție în câteva momente.


15:52 Italianul Christof Innehofer a avut un mod original de a se manifesta la ceremonia de flori după ce a cucerit bronzul la supercombinata alpină.


15:45 Meciul de hochei Suedia – Elveția se joacă fără goluri. Cele două formații nu au modificat tabela în primele două reprize.


15:35 Niciodată nu e prea târziu. Organizatorii continuă să pună la punct infrastructură și în timpul competiției. Astăzi s-a lucrat intens la intrarea în Sanki Sliding Center, locația concursurilor de bob, sanie și skeleton.


15:30 Jurnaliștii prezenți la Soci au nelămuriri, dacă se află în mijlocul iernii ori ba.


 

15:25 Dorin Velicu a încheiat pe ultimul loc – 27 prima manșă a concursului de skeleton.


15:06 Alexander Tretiakov (Rusia) a stabilit un nou record al traseului de skeleton, în cadrul primei manșe a concursului. Peste câteva minute va efectua o primă coborâre și românul Dorin Velicu.


15:03 Suedia și Elveția au terminat la egalitate, 0-0, după primele 20 de minute de joc. Meciul de hochei se desfășoară în cadrul grupei C.


15:00 Peste o oră se dă startul în finala individuală – 15 km de la biatlon. Eva Tofalvi va porni cu numărul 8 în concurs. La start sunt 84 de sportive.


14:45 În urmă cu fix 30 de ani, perechea britanică Torvill & Dean cucerea lumea cu Bolero. Cei doi câștigau aurul la Sarajevo 1984 în proba de dans.


14:38 Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor rămâne, probabil, în istorie ca fiind ediția care s-a desfășurat la cele mai ridicate temperaturi. La schi fond s-a concurat în echipament de vară, așa cum a fost cazul norvegianului Jespersen.


14:25 Sandro Viletta aduce a doua medalie de aur a zilei pentru Elveția! Schiorul s-a impus în supercombinata alpină.


14:08 Dario Cologna a obținutal treilea titlu olimpic al carierei și a egalat-o astfel pe compatrioata lui Vreni Schneider (schi alpin) la acest capitol. Un singur elvețian a obținut mai multe medalii de aur la JO, Simon Ammann -4 la sărituri cu schiurile.


13:30 Elveția își trece în cont primul titlu olimpic al zilei. Dario Cologna a câștigat clar proba de 15 km clasic – schi fond. Elvețianul este însoțit pe podium de doi suedezi, în timp ce Paul Pepene a fost înregistrat cu al 62-lea timp. Românul a ajuns cu o întârziere de 5 minute și 9 secunde.


13:22 Concursurile de sanie de la Soci s-au încheiat. În scenă intră în următoarele zile sportivii de la bob. Pregătirile sunt deja în toi. 


13:15 Două dintre starurile rușilor, Plușenko (patinaj artistic) și Demchenko (sanie) se retrag din activitate după această ediție a Jocurilor Olimpice. 


12:40 Și azi, la Soci, temperaturile sunt destul de ridicate. Astfel, mai mulți sportivi de la schi fond au decis să concureze în echipamente cu mânecă scurtă în finala de la 15 kilometri clasic. În cursă se află și românul Paul Pepene, care are însă timpi intermediari modești.


12:18 Cehia a obținut prima victorie în turneul de hochei pe gheață, după ce s-a impus cu 4-2 în partida cu Letonia.


11:04 De Valentine’s Day o dedicație de iubire făcută sportului.


10:25 Situație incredibilă la hochei. Letonia a trimis pucul în poartă, golul încă nu a fost validat. După întreruperea jocului, arbitrii au revăzut faza și au validat în cele din urmă golul Letoniei. Cele două formații sunt la egalitate, 1-1


10:20 Kjetil Jansrud a avut o evoluție spectaculoasă și, în același timp, convingătoare în proba de coborâre din cadrul supercombinatei. Norvegianul visează la o nouă medalie la Soci.


10:14 Echipa de hochei a Suediei a primit o grea lovitură. Căpitanul Henrick Zetterberg a devenit indisponibil pentru întreaga durată a turneului olimpic după ce durerile la spate au revenit.


10:08 Marile echipe ale Canadei și Suediei revin azi pe gheață. În primul meci al zilei la hochei pe gheață a intrat însă un alt nume cu greutate, Cehia, care înfruntă Letonia, de la această oră, în cadrul grupei C.


09:50 Ioan Achiriloaie și-a pierdut controlul la coborâre și a ieșit din traseu cu o căzătură destul de urâtă. Norvegianul Jansrud a câștigat prima manșă de la supercombinata alpină.


09:41 Schiorul german Felix Neureuther a suferit un accident în drumul spre aeroport, astfel că prezența lui la Soci a devenit incertă. Sportivul se deplasa către aeroportul din Munchen pentru a zbura în Rusia.


09:10 Marinela Mazilu mai are două manșe de disputat la skeleton. După prima zi, românca nu a reușit să urce mai sus de locul 20, fiind ultima în clasament. Mazilu a explicat pentru Prosport tot ce este important într-un concurs de skeleton.


09:00 Kjetil Jansrud (Norvegia) s-a instalat în frunte la supercombinata alpină. Ioan Achiriloaie va porni ultimul în concurs, având numărul 50 de participare.


A opta zi de întreceri la Soci propune șase finale, dar aduce în prim-plan și un număr important de reprezentanți. Eva Tofalvi, Iulia Pîtea, Zoltan Kelemen, Marinela Mazilu, Paul Pepene, Dorin Velicu sau Ioan Achiriloaie încearcă să se remarce într-un fel sau altul. La prima vedere, Eva Tofalvi are cele mai bune șanse de a se evidenția. De altfel, biatlonista se află în fața unei curse de totul sau nimic – proba individuală de 15 km. La două din precedentele patru participări, Eva s-a clasat pe locul 11 în această probă. Va fi în tribunele complexului Laura și mama sa, Ghisela, sosită la Soci cu campania P&G Mulțumesc, mamă! De urmărit va fi și Zoltan Kelemen, care a intrat în finala programului liber de la patinaj artistic alături de toate numele grele. Excepței Plușenko, rusul retrăgându-se aseară din concurs.

Adrian Costeiu / Redactor
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
'Era varză' Nuțu Cămătaru s-a iubit cu Nicoleta Luciu și Monica Gabor
Un clip filmat de un pilot civil surprinde 12 presupuse „OZN-uri” zburând în formaţie
Un clip filmat de un pilot civil surprinde 12 presupuse „OZN-uri” zburând în formaţie
Guvernul pregăteşte o serie de relaxări. Purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri
Guvernul pregăteşte o serie de relaxări. Purtatul măştii de protecţie ar putea fi eliminat în anumite locuri
Fanul lui Arsenal care din agent de pază în Londra a devenit președintele țării. E bigam și a trecut printr-o tragedie
Fanul lui Arsenal care din agent de pază în Londra a devenit președintele țării. E bigam și a trecut printr-o…
Serghei Mizil, la închisoare: ”Sunt șef de pârnaie. Aici mă omoară, mă trezesc în fiecare zi la șase dimineața” – VIDEO
Serghei Mizil, la închisoare: ”Sunt șef de pârnaie. Aici mă omoară, mă trezesc în fiecare zi la șase dimineața” –…
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Accesorii și cadouri de Crăciun inedite din oferta actuală a Dedeman
Accesorii și cadouri de Crăciun inedite din oferta actuală a Dedeman
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
EXCLUSIV PAPARAZZI | Cu cine am 'prins-o' pe Irina, după despărțirea de Dragnea
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Lovitură uriașă pentru Ungaria! Undă de șoc de la Bruxelles. Ungurii sunt terminați
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului:
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului: "I-am cerut lui Moş Niculae un cadou"
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Emiratele Arabe Unite fac o schimbare majoră: îşi mută weekendul
Emiratele Arabe Unite fac o schimbare majoră: îşi mută weekendul
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Cum a ajuns bestseller în România o carte despre un cămătar celebru. „Admiraţie infantilă pentru lumea infracţională”
Cum a ajuns bestseller în România o carte despre un cămătar celebru. „Admiraţie infantilă pentru lumea infracţională”
Mişcare fulger în România. Decizia mult aşteptată, la care milioane de români sperau, a fost publicată în Monitorul Oficial
Mişcare fulger în România. Decizia mult aşteptată, la care milioane de români sperau, a fost publicată în Monitorul Oficial
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Dezvăluirea șocantă făcută de Donna D’Errico la 23 de ani după rolul din Baywatch
Sora Andreei Tonciu s-a îndrăgostit?! Cu ce bărbat s-a fotografiat Lorena la munte / FOTO
Sora Andreei Tonciu s-a îndrăgostit?! Cu ce bărbat s-a fotografiat Lorena la munte / FOTO
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a rămas fără cuvinte când a văzut – VIDEO
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a rămas fără cuvinte când a…
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie