JO 2014 LIVE BLOG, Ziua a 16-a. Finlanda a surclasat Statele Unite în finala mică la hochei. Rusia a dat pronosticurile peste cap și a urcat pe primul loc în clasamentul pe națiuni

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 22 Feb. 2014, 21:25 Actualizat: 23 Feb. 2014, 08:33 JO 2014 Soci

Programul zilei de 22 februarie și românii în competiție

07:15 Snowboard (slalom paralel – feminin și masculin, calificări)
11:15 Snowboard (slalom paralel – feminin și masculin, optimi, sferturi, semifinale)
11:30 Schi fond (30 km liber – masstart, feminin)
12:46 Snowboard (slalom paralel – feminin, finală)
12:50 Snowboard (slalom paralel – masculin, finală)
14:45 Schi alpin (slalom – masculin, manșa 1). Alexandru Barbu
15:30 Patinaj viteză (echipe pursuit – feminin, semfinale)
15:51 Patinaj viteză (echipe pursuit – masculin, finală)
16:14 Patinaj viteză (echipe pursuit – feminin, finală)
16:30 Biatlon (ștafetă masculin) 
17:00 Hochei pe gheață (finala mică, SUA – Finlanda)
18:15 Schi alpin (slalom – masculin, manșa a 2-a). Alexandru Barbu
18:30 Bob (patru persoane – manșa 1). Andreas Neagu, Florin Crăciun, Paul Muntean, Dănuț Moldovan
20:00 Bob (patru persoane – manșa a 2-a). Andreas Neagu, Florin Crăciun, Paul Muntean, Dănuț Moldovan


21:28 Înaintea ultimelor trei finale de la Soci, clasamentul pe medalii se prezintă astfel:


21:22 După două manșe la bob patru persoane,  Andreas Neagu, Florin Crăciun, Paul Muntean și Dănuț Moldovan sunt pe locul 22. Lider este echipajul Rusiei.


20:31 Și ultima șansă a României de a pătrunde în Top 15 la Soci se risipește. Echipajul de bob patru persoane s-a clasat doar pe locul 23 la sfârșitul primei manșe. Reprezentanții României au avut o întârziere de o secundă și 43 de sutimi față de Rusia 1, bob condus de Zubkov.


19:18 Alexandru Barbu a încheiat pe locul 21 proba de slalom. Românul a terminat cu o întârziere de 10 minute și 82 de secunde față de Mario Matt.


19:06 Statele Unite sunt umilite de Finlanda. Olli Maatta a ridicat scorul la 5-0, rezultat cu care s-a și terminat finala mică de hochei! Nordicii au intrat în posesia medaliei de bronz, repetând practic performanța de la Vancouver.


19:04 Austria încheie în forță Jocurile Olimpice de la Soci. Mario Matt a adus țării sale al doilea aur olimpic azi, prin victoria de la slalom. Austria a câștigat și medalia de argint în ultima probă de schi alpin de la Soci, prin Hirscher.


18:57 Scor neverosimil în finala mică la hochei: Finlanda – SUA 4-0! Teemu Selanne a făcut „dubla” și a ajuns la patru puncte în turneu. Veteranul finlandez a făcut un turneu olimpic excepțional.


18:52 Finlanda se desprinde decisi în finala cu Statele Unite, după ce Hietanen a ridicat scorul la 3-0. Până la final au mai rămas 13 minute.


18:07 Hocheiștii americani par copleșiți după eliminarea din semifinale. Patrick Kane a ratat a doua lovitură de penalitate! Finlanda continuă să aibă un avantaj de două goluri, scor 2-0. Rezultatul se menține și la sfârșitul reprizei secunde.


18:00 Statele Unite, făcute șah-mat în 88 de secunde de echipa Finlandei, după reluarea jocului. Veteranul de 44 de ani, Teemu Selanne, și Jussi Jokinen au făcut 2-0 în finala mică la hochei. Între cele două goluri au trecut doar 11 secunde!


17:48 Prin succesul de la biatlon, Rusia a urcat pe primul loc în clasamentul pe medalii, devansând Norvegia. Ambele au câte 11 titluri olimpice, însă gazdele stau mai bine la capitolul medalii de argint. Au mai rămas de decernat patru titluri olimpice la schi alpin (azi), schi fond, bob și hochei pe gheață (mâine). Dacă Rusia se va menține în frunte, pronosticurile ar fi date peste cap. Norvegia și Statele Unite erau văzute favorite să se impună în clasamentul pe medalii. Cinci titluri ale Rusiei au fost obținute cu ajutorul a doi sportivi din SUA și Coreea de Sud, care au fost naturalizați.


17:45 SUA și Finlanda au intrat la cabine fără goluri după prima repriză la hochei.


17:41 Surpriză în ultima finală de la biatlon! Rusia a trecut prima linia de sosire la ștafetă masculin, depășind în ultima parte a cursei echipa Germaniei. Norvegia, marea favorită, a sosit abia pe locul 4 în urma unei evoluții șterse pe ultimul schimb a lui Svendsen.


17:32 Patrick Kane a ratat o lovitură de penalitate pentru Statele Unite în prima repriză a finalei mici cu Finlanda la hochei. După 14 minute, cele două echipe sunt tot la egalitate, scor 0-0.


17:23 1,2,3, …. 8 medalii de aur! Olanda a fost impresionantă la JO de la Soci. După ce a câștigat proba de pursuit pe echipe la masculin, „Portocala mecanică” a patinajului s-a impus și în proba similară feminină. Succesul a fost categoric în finala cu Polonia.


17:05 Olanda a obținut a șaptea medalie de aur la Soci. Bineînțeles, ultimul titlu olimpic a venit tot la patinaj viteză. Ștafeta masculină a câștigat finala de pursuit în fața Coreei de Sud. Prin acest rezultat, Olanda a stabilit un nou record la Jocurile Olimpice de iarnă, a devenit națiunea cu cele mai multe medalii de aur la o disciplină în aceeași ediție.

 


16:04 Alexandru Barbu a încheiat pe locul 44 prima manșă la slalom, fiind înregistrat cu o întârziere de peste șase secunde față de Mario Matt.


15:25 Austriacul Mario Matt s-a instalat la conducerea probei de slalom special, după prima manșă având un avantaj de 45 de sutimi față de următorul clasat Andre Myhrer (Suedia).


13:34 Rusia a ajuns la zece medalii de aur la Soci, după ce Vic Wild a terminat primul în proba de snowboard – slalom paralel. Sportivul american naturalizat a făcut „dubla” după ce s-a impus și la slalom uriaș paralel. Interesant este faptul că jumătate din titlurile olimpice ale Rusiei au fost aduse de doi sportivi naturalizați, Vic Wild (SUA) și Victor An (Coreea de Sud).


13:25 Julia Dujmovits (Austria) a câștigat proba de snowboard – slalom paralel, în urma unei finale pasionante cu Anke Karstens (Germania). Succesul a fost obținut cu o diferență de 12 sutimi.


12:52 Fondista ucraineană Marina Lisogor este a treia sportivă controlată pozitiv la Soci. Ieri, biatlonista germană Evi Sachenbacher și participantul italian în concursul de bob William Frullani au fost și ei prinși dopați. Lisogor a venit pe locul 58 la 10 km clasic.


12:43 Marit Bjoergen și-a trecut în cont un nou titlu olimpic la schi fond, după ce s-a impus în proba de 30 de km liber. Norvegianca a fost urmată de alte două reprezentante, Johaug și Steira. Bjoergen a obținut a treia medalie de aur la Soci și a adunat 10 medalii olimpice în palmares.


12:18 Norvegia este la un pas de o performanță majoră în proba de 30 km liber – schi fond. Bjoergen, Johaug și Steira s-au desprins la peste 50 de secunde de pluton, după două treimi din cursă, și au toate șansele să aducă trei medalii Norvegiei, care pot cântări decisiv în clasamentul general.


În penultima zi a Jocurilor Olimpice de iarnă se decernează șapte titluri olimpice în cinci discipline: schi alpin, schi fond, biatlon, patinaj viteză și snowboard. Ole Einar Bjorndalen va participa, probabil, pentru ultima dată la o probă din cadrul JO. Biatlonistul norvegian are toate șansele să obțină azi a 14-a medalie olimpică. Astăzi ar putea fi și ziua marilor decizii, în sensul de a afla țara care va câștiga clasamentul pe medalii. Norvegia este în frunte la începutul zilei și are toate șansele să rămâne pe poziție având în vedere că este mare favorită să câștige medaliile de aur la biatlon și schi fond. În orice caz, Canada, Rusia sau SUA încă mai au resurse să urce pe primul loc.

Tot astăzi va intra în scenă și echipajul de bob – patru pesonae al României format din  Andreas Neagu, Florin Crăciun, Paul Muntean, și Dănuț Moldovan. A;adar, o ultimă șansă a României de a prinde un Top 15 la Soci. 

Autori: Adrian Costeiu, Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 22 Feb. 2014, 21:25 Actualizat: 23 Feb. 2014, 08:33 JO 2014 Soci
Pe aceeași temă
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui:
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui: "Se băteau turcii la gura ei"
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate da Liga 1
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate ...
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. Iată MOTIVUL
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. ...
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac verificări
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac ...
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare are viata lui. Motivul pentru care nu impart acelasi pat
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare ...
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste stia de relatia secreta. Cine le-a despartit
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste ...
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești