Sânge pentru argint olimpic. Dolniceanu a evoluat cu probleme la gleznă şi cu unghia de la degetul mare smulsă! FOTO sfâşietor

6 aug 2012 1639 afişări JO 2012
Sânge pentru argint olimpic. Dolniceanu a evoluat cu probleme la gleznă şi cu unghia de la degetul mare smulsă! FOTO sfâşietor Sânge pentru argint olimpic

Ieşeanul de 24 de ani a strâns din dinţi şi a trecut peste accidentarea de la piciorul drept

Dolniceanu a fost lovit şi la gleznă, iar unghia de la degetul mare i-a fost smulsă

În drumul spre podium, medaliaţii români de la Londra au suportat adevărate torturi fizice. Halterofilul Răzvan Martin a mărturisit că i s-a rupt carnea de pe palme în timpul finalei categoriei 69 kg, în timp ce judoka Alina Dumitru (cat.48 kg) a intrat în finala de pe tatami cu o accidentare suferită chiar din prima înfruntare, cea cu sportiva cubaneză Alvarez. Şi dacă includem şi fragilitatea fizică a gimnastei Larisa Iordache, una dintre protagonistele bronzului de la echipe, imaginea capătă accente sfâşietoare.

Tabloul durerii a fost completat vineri seara de sabrerul Tiberiu Dolniceanu (24 de ani). Ieşeanul legitimat la CS Dinamo suferise la Europeanul de la Legnano, din urmă cu o lună, o entorsă la glezna piciorului drept.

"I-a smuls unghia!"

S-a refăcut rapid, însă la semifinala contra Rusiei (45-43), manşa a patra i-a adus nu numai o evoluţie perfectă contra medaliatului cu bronz de la individual, Kovalev (7-2), ci şi o ciocnire involuntară ce putea efecte negative asupra desfăşurării ulterioare. Rusul a intrat ca un buldozer, i-a strivit piciorul drept, iar Dolniceanu a căzut secerat. Fără strigăte şi fără tremur de groază. "I-a smuls unghia!", avea să dezvăluie la final Ana Pascu, preşedintele FR de Scrimă. Dinamovistul a primit îngrijiri medicale, s-a ridicat, a continuat, iar la prima mişcare bruscă şi-a simţit slăbiciunea. "A avut mari probleme, şi cu glezna. L-au călcat pe degetul mare, i-au dat unghia peste cap", a întărit şi Mihai Covaliu.

"M-a durut, dar mi-aş fi dat orice pentru medalie"

În orele premergătoare finalei, medicul lotului l-a pus pe picioare pe Dolniceanu, însă Coreea de Sud n-ar fi ratat aurul nici dacă ar fi tras cu spatele. "M-a durut, dar am mers mai departe şi am încercat să nu mă gândesc la accidentare. Pentru medalia asta mi-aş fi dat orice", a spus la final Dolniceanu, sabrer descoperit de profesorul Iulian Biţucă, acelaşi care i-a scos şi pe Florin Zalomir, şi pe Alex Sireţeanu. În loc de încheiere, priviţi imaginele cu piciorul medaliatului cu argint de la Londra, cadre surprinse de ProSport la 30 de minte de la ceremonia de premiere.


Eu am luat aur la Sydney şi bronz în Beijing. Îmi lipsea argintul, dar mi l-au făcut cadou băieţii aici în Londra
Mihai COVALIU, antrenor echipa de sabie

Ca şi ceilalţi băieţi, Tiberiu va primi un Renault Megane. "Nu am carnet, am tot făcut ore, dar n-am mai apucat să dau examenul. Acum sigur voi da de carnet", a spus Dolniceanu

Cu un ochi râd, cu unul plâng. Aşa a fost să fie la această ediţie. Statutul de favorit nu-ţi bagă medalia în buzunar
Ana Pascu, preşedinte FR Scrima

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.