I-am făcut sită pe ruşi!

4 aug 2012 1182 afişări JO 2012
I-am făcut sită pe ruşi! I-am făcut sită pe ruşi

Palpitanta semifinală cu Kovalev şi colegii lui (45-43) a scos în evidenţă caracterul de fier al tricolorilor. Au avut un avans consistent aproape tot meciul, dar pe final au fost la un vârf de sabie să rateze calificarea

În timpul penultimului asalt al semifinalei, Rareş îl conducea pe Kovalev cu 37-31, însă rusul a redus diferenţa până la 40-39
Preşedintele forului internaţional e un rus, Alisher Usmanov


În sferturile de finală, Cova-boys au îngenuncheat China, scor 45-30.

Rareş Dumitrescu, Florin Zalomir, Tiberiu Dolniceanu şi rezerva Alexandru Sireţeanu sunt vârful de sabie al scrimei româneşti. Dorinţa copleşitoare de a ajunge la aur se citeşe direct de pe masca lor. Nu-i dezarmează înfrângerea din finala Europeanului de la Legnano. Şi nici eşecul lui Rareş în faţa lui Kovalev din finala mică de la individualul olimpic. E timpul ca promisiunea unui succes în faşa ruşilor să nu moară tânără. E vremea lor! A băieţilor lui Covaliu.

"Davai, davai" pe trei voci e acoperit de soprana Laura Badea. Şi un "Hai, Zalooooo!" se opreşte exact în urechea lui Mihai. Răspunde cu-n gest de siguranţă transmisă până pe planşă. Zalo e ofensiv, îi place lupta la mică distanţă. Dar Kovalev coboară în avantaj (5-3). Urcă Dolniceanu! E doar preludiul unui duel fabulos. Tibi pune piciorul în faţă şi mai reduce din diferenţă (10-9). Se merge cap la cap. Morariu pleacă după o apă plată, Cova e prizonierul boxei de doi metri pătraţi. Sare Rareş! Încrucişează sabia cu Reshetnikov, dar duelul se sfârşeşete tot în avantajul ruşilor (15-13). E cazul să deblocăm tabela.

Senzaţionalul Tibi, doborât de o talpă violentă
Dolniceanu îl face ciur pe Kovalev (7-2 / 20-17), Zalomir mai pune o tuşă la total (5-4 / 25-21) şi Dumitrescu măreşte avantajul (5-3 / 30-24). Să fie avansul consistent? Da! Ba nu! Mai sunt trei asalturi. Dramatismul creşte. Dolniceanu primeşte o talpă dură pe glezna dreaptă şi se prăbuşeşte pe podium. Scrâşneşte din dinţi, revine, dar la o mişcare bruscă, faţa-i e din nou schimonosită de durere. Lasă o moştenire de şase tuşe (35-29), dar prin faţa ochilor lui Covaliu revine filmul durerii. Rareş vs Kovalev. Reeditarea finalei pentru bronz de la individual. E atâta adrenalină pe planşă de parcă se simte mirosul ei. Dumi forţează, înţeapă la foc continuu (37-31), dar survine alunecarea. Arbitrii îl scot din ritm, rusul se agaţă de probe video şi se remontează incredibil! Se face 39-39, dar braşoveanul se întinde într-un şpagat miraculos (40-39).

De la 37-31 am ajuns la 42-42!
Victoria stă în mâna lui Zalomir. Ana Pascu clipeşte pentru prima oară, Zalo are privirea unui lup înfometat. Încordarea e maximă! 41-39, 41-40, 42-40, 42-41, 42-42. Arbitrrii încep să-şi dea în petec. Acordă duble la fiecare ciocnire. E un final zguduitor! 44-43 la un atac înşelător şi din nou urmează în percepţia oficialilor atingeri simultane. Se aşteaptă decizia arbitrilor ca o sentinţă capitală şi se meciul se reia. Dinamovistul punctează primul şi se declanşează o grămadă dezordonată a fericii. Ruptă parcă din showrile de circ: Covaliu face tumbe, Zalomir plonjează ca într-un bazin, Rareş se ia cu mâinile de cap. O manifestrare venită din suflet, o descărcare benefică pentru finala ce avea să vină peste trei ore.

Sabrerii lui Cova şi-au luat revanşa în faţa Rusiei după finala pierdută la Europene

Rusia a fost favorita numărul 1 al concursului de sabie pe echipe, în timp ce România a fost cap de serie numărul 4


Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.