Gherman, Măroiu şi Ana Brânză au ieşit dramatic din concursul individual: "Ne închidem diseară în casă"

31 iul 2012 1400 afişări JO 2012
Gherman, Măroiu şi Ana Brânză au ieşit dramatic din concursul individual: "Ne închidem diseară în casă" Gherman, Măroiu şi Ana Brânză au ieşit dramatic din concursul individual: "Ne închidem diseară în casă"

Fetele îşi pot lua revanşa sâmbătă, în proba pe echipe

Fetele "Power Praf" nu şi-au găsit ritmul în prima zi a concursului individual de spadă la Jocurile Olimpice. Rând pe rând, elevele lui Dan Podeanu au părăsit tabloul în urma unor meciuri dramatice, decise la tuşa de aur. Ana Maria Brânză s-a oprit în optimi, în timp ce Anca Măroiu şi Simona Gherman au pierdut în sferturi.

Ziua nervilor tari, ieri, la Arena Excel. Prima zi de concurs a spadasinelor, campioane mondiale en-titre, şi primele speranţe de medalii. O sală arhiplină în centrul căreia sunt desenate cele patru piste, în culorile galben, verde, roşu şi albastru. Cu primul tur liber şi al doilea bifat fără emoţii, Ana, Anca şi Simona urcă la braţ în optimi. Speranţă şi mult optimism. Ana şi Anca trag simultan şi încurajările celor câţiva români din sală se împart generos între ele. Ucraineanca Shemyakina, adversara Anei, nu este deloc comodă. "E complicat cu ea, trage cu mâner francez, reperele sunt altele", explică Maria Brânză, mama Anei. Vicecampioana de la Beijing recuperează incredibil pe final, de la 11-13, trimite meciul în Golden Score, dar pierde la tuşa de aur, 13-14.

"Hai Simo, trage şi pentru Ana!"

Alături, Anca o învinge rapid pe rusoaica Sivkova, 15-11. E rândul Simonei să puncteze o victorie mare în faţa experimentatei

Flessel-Colovic, 15-13. Suntem în sferturi cu două fete, iar Simona trage chiar cu spadasina care a eliminat-o pe Ana, Shemyakina. "Hai Simo, fii tu rea. Trage şi pentru Ana!", i se strigă din tribună. Meciul este echilibrat şi cele două merg cap la cap, 5-5. În acelaşi timp, Anca se duelează şi ea pentru un loc în semifinale, însă Shin A Lam domină debutul de meci. Privirea alunecă de la o planşă la cealaltă şi ambele românce sunt conduse cu 12-10. Anca revine prima şi, cu câteva secunde înainte de final, egalează la 14. O tuşă dublă şi încă una, 15-15, care nu se punctează şi se intră în Golden Score, unde se impune sud-coreeanca!

Patru tuşe duble

A mai rămas Simona şi toţi ochii sunt pe ea. Campioana europeană en-titre egalează la 12 şi se desprinde, însă ucrainenca se ţine bine, 13-13, 14-14. O singură tuşă pentru a ajunge în semifinale. Urmează patru tuşe duble şi meciul ajunge în Golden Score. Simona are prioritate, însă asta nu o ajută, pentru că Shemyakina se aruncă în atacul decisiv, care o şi trimite în finală. "Ne vom concentra pe echipe, mai avem o şansă, îmi pare rău că a ieşit astăzi aşa, însă trebuie să înveţi şi să pierzi", ne-a declarat Ana Maria Brânză.

Ne închidem în casă diseară (n.r. - aseară) şi plângem una pe umărul celeilalte. Dar din partea tuturor vrem să auzim numai: "Capul sus, fetelor! Puteţi să luaţi medalia la echipe"

Ana Maria Brânză, spadasină

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.