"Harry Potter" revine

15 feb 2010 12 afişări JO 2010 Vancouver
"Harry Potter" revine "Harry Potter" revine

Elveţianul Simon Ammann a devenit sâmbătă primul campion olimpic de la Vancouver. El a câştigat concursul de sărituri cu schiurile, pe trambulina normală, devansându-i pe Malysz şi Schlierenzauer.

Cu această victorie, "Harry Potter" a intrat definitiv în istorie. Dublu campion olimpic şi în 2002, la Salt Lake City, Ammann l-a egalat pe germanul Jens Weissflog, fiecare având câte trei medalii câştigate la JO. Iar sâmbătă îşi poate îmbunătăţi palmaresul, pe trambulina mare. Dacă va învinge şi atunci, elveţianul îl va egala pe finlandezul Matti Nykanen, care momentan este singurul săritor din lume cu patru medalii de aur cucerite la Olimpiadă.

Şi-a adus aminte de moartea lui Kumaritaşvili

Imediat după terminarea concursului, Ammann a recunoscut că a sărit cu o oarecare teamă, după ce cu doar o zi înainte georgianul Nodar Kumaritaşvili şi-a pierdut viaţa la antrenament, pe pârtia de sanie. "Am fost ultimul sportiv care a intrat în concurs în prima manşă şi am avut timp să îmi aduc aminte de acea tragedie. Am realizat că oricui i se poate întâmpla aşa ceva şi am decis ca de acum înainte să trăiesc fiecare clipă la maximum", a spus "Harry Potter".

Ammann este poreclit după celebrul personaj din romanele lui J.K. Rowling deoarece în viața de zi cu zi poartă ochelari de vedere, la fel ca și Harry Potter. În 2008, el a cerut să nu i se mai spună așa, însă nimeni nu a luat în seamă doleanța sa.

În 2002, înainte să câştige primul aur olimpic, Ammann nu avea nicio victorie de etapă în Cupa Mondială. Cea mai bună performanţă a sa era locul 26!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.