Mâncare pe toate gusturile

30 iul 2008 15 afişări JO 2008
Mâncare pe toate gusturile

În Satul Olimpic, tricolorii pot consuma de la mâncarea tradiţională la cea marca McDonald’s. Amenajat într-un cort, pe o suprafaţă similară cu cea a unui teren de fotbal, restaurantul sportivilor e situat la circa zece minute de mers pe jos de locaţia tricolorilor, cea mai mare parte a olimpicilor considerând plimbarea „enervantă” înainte de masă şi relaxantă după. Pentru a intra, trebuie să prezinţi la intrare acreditarea şi imediat ţi se deschide un spaţiu format din bănci şi mese plasate ca la un festival al berii. Dar şi aproape zece sectoare înţesate cu mâncăruri diverse şi susţinute de localnice care te invită, te servesc şi-ţi mulţumec pentru alegerea făcută cu un zâmbet sincer şi o înclinare specifică.

Totul funcţionează ca la un restaurant tradiţional pentru sportivii angrenaţi în competiţii: după sistemul „împinge tava”.
„Poţi să mănânci cât vrei, cât poţi şi când vrei. Dacă am servi tot ce vrem, ne-am face cât China”, explică unul dintre tricolori, care se afla la masă.
Meniurile de la diferitele bucătării se rulează, dar oferta de la McDonald’s persistă mereu. Pe ultima nu o preferă însă prea mulţi deocamdată, pentru că românilor le fac cu ochiul o pizza, nişte fructe de mare sau supele.
Dar cum se finalizează o masă a tricolorilor, te întrebi? „Invariabil cu fructe, e cel mai sănătos. Să stea liniştiţi cei de acasă, nu sunt în meniu insecte, viermi sau preparate de căţel”, a fost mesajul unui tricolor pentru românii de la distanţă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.