Întreceri spectaculoase la competiția de schi alpin FIS Children Trophy 2019 în Poiana Brașov! Iată câștigătorii

Întreceri spectaculoase la competiția de schi alpin FIS Children Trophy 2019 în Poiana Brașov! Iată câștigătorii
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a fost pentru al doilea an, consecutiv, gazda unei competiții de schi de nivel internațional la care au participat peste 100 de atleți, copii și cadeți din zece țări cu tradiție în schiul alpin, în data de 19-20 februarie, pe pârtiile masivului Postăvaru din Poiana Brașov.

Echipa României s-a clasat pe locul al treilea la cea de-a doua ediție a competiției de schi alpin de nivel internațional FIS Children Trophy, după Bulgaria (locul I) și Austria (locul II). Din echipa noastră, cel mai bine s-a descurcat Alexandru-Matei Oancea, la categoria de vârstă U14, care a terminat pe locul doi atât proba de Slalom cât și proba de Slalom Uriaș, după reprezentantul Bulgariei, Borislav Hadjistoianov.

Printre țările care au pariticipat la competiția organizată în stațiunea montană Poiana Brașov, se numără Austria, Bulgaria, Grecia, România, Ungaria, Liban, Franța și Brazilia.

Lista câștigătorilor

  • La proba Slalom Urias, U16 baieti, primul loc a fost castigat de Austria, prin Manuel Muigg, cu un timp de 1:30:97. La o diferenta de 1.80 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat tot Austria, cu Michael Aschaber având un timp de 1:32:77, iar al treilea loc a fost ocupat de Bulgaria, reprezentantă de Kostadin Kaferinov, cu 1:32:92.
  • La proba Slalom Urias, U16 fete, pe primul loc s-a clasat Austria, prin Antonia Wieser, cu un timp de 1:29:02, urmată de Christina Pichler, tot din Austria, la o diferență de 1.33 secunde, în timp ce al treilea loc i-a revenit Ungariei, reprezentată de Anna Kiss, cu un timp de 1:35:83.
  • La categoria de vârstă U14 băieți, proba de Slalom Urias a fost câștigată de Bulgaria, Borislav Hadjistoianov având un timp de 47.84. La o diferență de 2.24 de secunde, pe al doilea loc, s-a clasat România, prin Alexandru-Matei Oancea cu 50.08. Iar locul al treilea a revenit, de asemenea României, prin Răzvan Trăistaru care a reușit un timp de 51.94.
  • De asemenea, la proba de Slalom Urias, U14 fete, Bulgaria a ocupat primul loc, prin Boiana Radeva cu un timp de 49.83. Pe al doilea loc, la o diferență de 0.57 secunde, s-a clasat România, reprezentată de Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu un timp de 50:40, în timp ce pe al treilea loc s-a clasat tot Bulgaria, prin Stefani Valeva cu timpul de 52:74.
  • În ceea ce privește proba de Slalom, U16 băieți, Austria a câștigat primul loc, prin Manuel Muigg, care a reușit un timp de 1:29:87. Pe al doilea loc s-a situat tot un reprezentant al Austriei, mai precis Michael Aschaber, cu 1:31:52, iar al treilea loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Kostadin Kaferinov cu un timp de 1:31:90.
  • La proba Slalom, fete U16, primul loc a fost castigat de Bulgaria, prin Julia Zlatkova, cu un timp de 1:31:25, iar la o diferență de 0.36 de secunde, s-a calificat Austria pe locul doi, reprezentată de Christina Pichler, cu 1:31:61 . Al treilea loc a revenit tot Austriei, Antonia Wieser având un timp de 1:32:14.
  • La proba de Slalom, U14 băieți, primul loc a fost câștigat de Bulgaria, prin Borislav Hadjistoianov, cu un timp de 1:30:72. Al doilea loc a fost castigat de România, prin Alexandru-Matei Oancea, cu 1:32:73, la o diferență de 2.01 secunde, în timp ce al treilea loc a fost ocupat de România, reprezentată de Răzvan Trăistaru, cu 1:34:43.
  • La proba de Slalom, U14 fete, primul loc a fost ocupat de Bulgaria, prin Boiana Radeva cu un timp de 1:34:06, iar la o diferență de 3.67 de secunde, pe al doilea loc s-a poziționat România, prin Jennifer Barbara Nagy Remetean, cu timpul de 1:37:73. Pe al treilea loc s-a situat Grecia, reprezentată de Reggina Kaltsogianni, cu 1:41:84.

Antrenorii străini: „Organizare de excepție”

Antrenorii sportivilor străini au anunțat cum a fost  această ediție a FIS Children Trophy. „A fost una dintre cele mai bune competiții la care am participat, dacă nu cea mai bună, din calendarul FIS Children. Meritați Cupa Mondial!„, a mărturisit antrenorul Libanului, Martin Strba. Gianluca Caputi, căpitanul echipei Braziliei a declarat și el: „Vă mulțumesc pentru organizarea acestor competiții, pentru pârtii și pentru ospitalitate! Ne vedem anul viitor!”.

La unison, căpitanul echipei Austriei, Stefan Grugger, alături de antrenorul echipei Greetz David au afirmat: „A fost o plăcere pentru noi să concurăm aici. Modul în care a fost organizată competiția a fost perfect. Același lucru pot spune și despre pârtie. Sunt convins că tot mai multe țări vor veni și în anul următor”. „Vin, însoțit de echipa mea pentru al doilea an în acest loc superb și deja se văd tot mai multe îmbunătățiri. La competiție, toate condițiile au fost perfecte, iar oamenii minunați. Sper să ne vedem și anul viitor”, a declarat și liderul echipei Greciei, Thanos Koutloumpasis. În aceeași notă a vorbit și Dimov Ivo, căpitanul echipei Bulgariei: „Al doilea an de strălucire!  Vremea a fost perfectă și, de asemenea, organizarea. Cred în anii următori vor veni aici mai multe echipe și din alte țări. Vă mulțumim!”

„Am vorbit și cu echipe din Austria și Bulgaria și mi s-au părut foart mulțumite. Pârtia a fost de primă clasă!„, a spus unul dintre ambasadorii FIS Children Trophy Romania, Ioan-Valeriu Achiriloaie. Cel mai bun schior român a fost completat de Gabriel Nan, un alt ambasador al competiției și totodată unul dintre sportivii reprezentativi: „De asemenea, de la an la an se vede un progres susținut care aduce doar beneficii atât competiției cât și întregii stațiuni Poiana Brașov”.

„Având experiența anului trecut, în organizarea celei de-a doua ediții a FIS Children Trophy în România a fost mai multă relaxare. Și credem că lucrurile vor merge din ce în ce mai bine”, este de părere Dan Ghiță, președintele FIS Children Trophy Romania, competiție susținută de Husqvarna, Netbet, Total România, Media Galaxy, Omniasig Vienna Insurance Goup, Happy Tour, Orange, Teleferic Grand Hotel, Paste Băneasa, Stoica&Asociații, Ana Teleferic, Alpin Resort Hotel, Sensiblu, Ana Hotels și Raiffeisen Bank. FIS Children Trophy va continua să fie organizat în România până în anul 2022, fiind înscris încă trei ani în calendarului Federației Internaționale de Schi (FIS).

După o ediție extrem de reușită a concursului de schi alpin pentru copii și tineret, FIS Children`s Trophy, Asociația de Turism Poiana Brașov împreună cu Federația Română de Schi și Biatlon și cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov, adaugă în palmares o competiție spectaculoasă de schi: FIS Cup Open. Probele la care se vor întrece atleții participanți sunt Slalom și Slalom Uriaș. La  acest concurs se vor atribui premii în valoare de 20.000 euro, iar competițiile vor avea loc în data de 5-6 martie.

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Schimbare în CODUL RUTIER din România. Când au voie șoferii să facă DEPĂȘIRI pe drumurile publice
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio pe care l-a lăsat
Cine e Mihaela, fata de 24 de ani care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio pe care…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz