Incredibilă răsturnare de situație: echipa masculină de sabie a ratat medalia la Campionatul European de la Montreux. „Tricolorii”, de la avantaj de șapte tușe, la deficit de 14 lungimi în fața Ungariei, în finala mică

Autori: Cezara Paraschiv, Mirela Basescu Publicat: 11 Jun. 2015, 18:57 Actualizat: 11 Jun. 2015, 19:37 Alte Sporturi
  • Echipa masculină de sabie a României a ratat joi podiumul Campionatului European de scrimă de la Montreux (Elveția), fiind învinsă de Ungaria în finala pentru bronz, 31-45, după ce, la capătul releului patru, Dolniceanu & Co au condus 20-13.
  • Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu au alcătuit cvartetul masculin de sabie, condus de pe margine de Mihai Covaliu.
  • România rămâne cu medaliile europene aduse de spada feminină: aur în proba pe echipe și bronz prin Simona Pop, la individual.

Echipa masculină de sabie a ratat incredibil podiumul european la Montreux, în finala pentru locul trei cu Ungaria. Cvartetul condus de Mihai Covaliu a prins cinci schimburi strălucitoare, după un prim duel al numerelor unu din echipă pierdut la o tușă diferență de Tiberiu Dolniceanu în fața lui Aron Szilagyi. Iulian Teodosiu a gestionat perfect schimbul doi, câștigând cu 6-3 un releu în care nu a luat cel mai bun start, dar a încheiat cu patru puncte consecutive.

Momentul de grație al „tricolorilor” a ținut  până în releul cinci, atunci când Alin Badea a arătat primele semne de slăbiciune, într-un duel cu numărul unu al echipei adverse presărat cu atacuri revendicate de ambii combatanți și decise de reluările video în favoarea lui Szilagyi. Cele opt tușe trecute în acest releu în contul Ungariei au dat startul unei prăbușiri greu de explicat pentru România: la 25-21, Teodosiu nu a mai putut „înțepa” deloc în următorul schimb, determinându-l pe Covaliu să îi strige cu multă furie – „trezește-te, copile!”. Iulian nu s-a trezit, așa cum nici echipa României nu s-a trezit, în ciuda schimbării efectuate în speranța unui șoc, Ciprian Gălățanu fiind trimis pe planșă în locul lui Badea. Doar două tușe ale rezervei de pe locul 114 în clasamentul mondial al sezonului 2014 / 2015 nu l-au pus deloc pe Dolniceanu într-o situație ușoară, acesta fiind nevoit să recupereze pe ultimele două relee, nouă puncte decalaj pe tabelă. Scorul final a arătat un avans de 14 tușe pentru echipa Ungariei. Practic, România nu a contat în a doua jumătate a meciului, adjudecată de echipa țării vecine cu un categoric 32-11.

Evoluția echipei masculine de sabie a României în concursul european:

  • Optimi: România – Turcia 45-30
  • Sferturi: România – Rusia 45-40
  • Semifinale: România – Italia 32-45
     
  • Finala mică: România – Ungaria 31-45

Așa am trăit în format LIVE TEXT parcursul sabrerilor români în concursul european:

UPDATE 18: 35 România – Ungaria 31-45 România ratează medalia și termină pe patru competiția pe echipe, la sabie masculin.


UPDATE 18: 30 România – Ungaria 31-40 Dolniceanu preia presiunea asaltului împotriva sportivului aflat pe locul 33 în lume, Andras Szatmari, dar nici el nu poate face decât un releu de 4-5. Nouă puncte pe tabelă sunt greu de recuperat, la finalul schimbului opt.


UPDATE 18: 25 România – Ungaria 27-35 Gălățanu îi ia locul lui Badea, dar nu poate opri seria bună a ungurilor. Ciprian aprinde speranța în tabăra tricoloră, cu primele două puncte în duel, dar finalul schimbului îl lasă tot cu două tușe în această finală mică.


UPDATE 18: 22 România – Ungaria 25-30 Iulian Teodosiu ratează releul șase, nereușind să străpungă nici măcar o dată barajul lui Andras Szatmari.


UPDATE 18:15 România – Ungaria 25-21. Aron Szilagyi are un nou releu foarte bun, în schimbul cinci, pe care îl câștigă în fața lui Alin Badea, 8-5. Numărul unu al Ungariei primește un punct important la 24-19, o întoarcere de decizie la proba video, care îi dă posibilitatea de a reduce diferența pe tabelă la patru lungimi. Covaliu l-a încurajat pe Badea, cel care a fost destul de nemulțumit de propia evoluție.


UPDATE 17:56 România – Ungaria 20-13. Tiberiu Dolniceanu este pe val după un prim releu pierdut, în debut de finală. Nu îi lasă adversarului decât două tușe, iar avantajul României a ajuns la șapte lungimi.


UPDATE 17:56 România – Ungaria 15-11. Alin Badea dublează avantajul pentru cvartetul condus cu multe indicații de Mihai Covaliu. Un start mai bun al lui Szatmari îl determină pe campionul olimpic din fruntea FR Scrimă să ceară mai multă mișcare pe planșă din partea lui „Bădie”. Alin încheie cu patru puncte consecutive.


UPDATE 17:56 România – Ungaria 10-8. Releu inspirat pentru Iulian Teodosiu, al treilea sabrer din cvartetul României. „Tricolorul” cedează două din primele trei puncte ale schimbului, în fața lui Csanad Gemesi, dar asalturile finale sunt imparabile.6-3 scorul în releu. Urmează Badea.


UPDATE 17:56 România – Ungaria 4-5. Dolniceanu este încurajat puternic de coechipieri și de mihai Covaliu, dar, deși a condus 4-3, releul întâi le revine adversarilor.


UPDATE 17:46 Start în finala mică de sabie pe echipe. Site-ul Fencing World-wide anunță direct un duel al celor mai buni sabreri din ambele echipe: Tiberiu Dolniceanu (3 în clasamentul mondial) împotriva lui Aron Szilagyi (6 în clasamentul mondial)


UPDATE 17:40 Startul anunțat al finalei mici a concursului masculin de sabie este amânat de proba feminină de floretă. Băieții antrenați de Mihai Covaliu își așteaptă rândul pe planșă.


Echipa masculină de sabie a României a ratat joi calificarea în finala Campionatului European de scrimă de la Montreux (Elveția), fiind învinsă de Italia (a doua echipă europeană în clasamentul mondial al sezonului 2014 / 2015). Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și rezerva Ciprian Gălățanu învinseseră în sferturile de finală ale competiției Rusia, cu 45-40, dar chiar și în ciuda câtorva schimburi inspirate reușite de „Tibi”, dar și de Iulian, italienii au controlat constant pe planșă duelul din careul de ași. Tiberiu Dolniceanu s-a accidentat la mușchiul piciorului stâng  în debutul ultimului releu din sferturi, dar a continuat să evolueze.

Echipa condusă de Mihai Covaliu revine pe planșă la 17:30, în finala mică a competiției europene, împotriva Ungariei, miza fiind medaliile de bronz.

 

UPDATE 16:35 Lupta pentru bronz: În clasamentul sezonului 2014 / 2015, echipa masculină de sabie a Ungariei depășește la limită formația României, fiind a cincea națiune în cea mai rapidă și mai spectaculoasă dintre armele din scrimă, după liderul Germania, Koreea, Italia și Rusia. România ocupă locul șase în ierarhia mondială.


UPDATE 16:10 România – Ungaria este finala mică a concursului masculin de sabie pe echipe de la Montreux. În semifinala a doua, campioana în exercițiu, Germania, s-a impus, scor 45-40 în fața sabrerilor din Ungaria. Duelul va începe la 17:30, ora României.


UPDATE 16:05 Italia – România 45-32 Peninsularii se califică în ultimul act al competiției, în timp ce sabrerii conduși de pe margine de Mihai Covaliu vor trage pentru bronz.


UPDATE 16:00 Italia – România 40-31, scorul înaintea ultimului releu, purtat de Dolniceanu.


UPDATE 15:55 Italia – România 35-30. Alin Badea a fost trimis pe planșă de Mihai Covaliu, împotriva lui Ochiuzzi, iar Teodosiu preia „ștafeta” pentru releul opt.


UPDATE 15:52 Italia – România 30 -28, la startul releului șapte. Tiberiu Dolniceanu are o super-revenire în schimb, după ce i-a permis italianului Curatoli să se apropie la o tușă de cota 30, la 29-24. „Tibi” finalizează însă consecutiv și menține România în cărți.


UPDATE 15:45 Italia – România 25-19, la startul releului cu numărul șase. Un schimb fără punct pentru tricolori îl pune din nou pe Tiberiu Dolniceanu în situația de a vâna egalarea.


UPDATE 15:40 Italia – România 20-19 Teodosiu are o super-evoluție în schimbul patru, pe care îl câștigă în fața italianului Occhiuzzi, cu 8-5. Tricolorii au echilibrat disputa, fiind acum la o tușă distanță de italieni.


UPDATE 15:35 Italia – România 15-11, după schimbul trei. Gălățanu a tras pentru România, și a cedat releul 4-5 în fața lui Curatoli.


UPDATE 15:32 Italia – România 10-7, după schimbul doi. Liderul echipei conduse de Mihai Covaliu, Tiberiu Dolniceanu recuperează deficitul de trei tușe, egalează la șase și apoi la șapte, dar pe final, Occhiuzzi readuce confortul în tabăra Italiei, releul fiind câștigat la o tușă de Tibi, dar scorul general al întâlnirii are Italia la trei lungimi distanță.


UPDATE 15:30 Iulian Teodosiu a deschis semifinala pentru România: italianul Montano „a înțepat” cu mai mult spor în debut, ducând Italia în avantaj 4-0 și încheind după un atac reușit de „tricolor” releul, 5-1 pentru peninsulari.


Echipa masculină de sabie a României s-a calificat joi, în semifinalele Campionatului European de scrimă ce are loc la Montreux (Elveția). Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și rezerva Ciprian Gălățanu au învins în sferturile de finală ale competiției Rusia, cu 45-40. Deși s-a accidentat mușchiul piciorului stâng  chiar în debutul ultimului releu, Tiberiu Dolniceanu a făcut un meci bun în fața campionului mondial en-titre, Nikolai Kovalev  și a reușit să aducă punctele victoriei. În semifinale, elevii lui Mihai Covaliu vor întâlni, de la ora 15:10, Italia.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni campioana mondială en-titre, Germania, pregătită de românul  Vilmoș Szabo – și Ungaria.

 

UPDATE 15:00 Rezultatele meciurilor din sferturile de finală:
Germania – Ucraina 45-32
Franța – Ungaria 44-45
România – Rusia 45-40
Italia – Belarus 45-33

Meciurile din semifinale:
Germania – Ungaria
România – Italia

 


UPDATE 14:47 Tibi Dolniceanu închide pentru România și Kovalev pentru Rusia. Pauză medicală pentru 10 minute. În timpul atacului, Tibi s-a ciocnit serios de Kovalev. Românul primește îngrijiri medicale la piciorul stâng. Tibi se ridică și continuă meciul. Duelurile dintre cei doi sunt extrem de dure, însă Tibi trece peste durere și punctează decisiv în fața campionului mondial en-titre, Kovalev. România câștigă cu 45-40 și se califică în semifinalele competiției. Elevii lui Mihai Covaliu vor întâlni Italia.


Tiberiu Dolniceanu și bucuria victoriei în fața lui Kovalev FOTO: FRSCRIMĂ‚/ Augusto Bizzi


UPDATE 14:39 Penultimul releu în meciul dintre România și Rusia. Teodosiu îl întâlnește pe Yakimenko. Iulian trage bine și mărește avansul, întâi la 40-35 și apoi 42-37


UPDATE 14:35 Badea intră în releul șapte, în timp ce rușii aruncă în luptă, „rezerva” Veniamin Reshetnikov. Nou intrat pe planșă, Reshetnikov recuperează senzațional și reduce diferența la un punct, 31-30. Badea revine și punctează de trei ori, 34-30, ca până la final să reușească să țină o distanță de două puncte, 37-35


UPDATE 14:33 În releul șase, Dolniceanu preia ștafeta. Rușii îl trimit pe Yakimenko. Tibi mărește avansul la șase puncte, 30-24


UPDATE 14:30 Alin Badea intră în releul cinci și are o tresărire de orgoliu. Adună punct după punct și România conduce cu 27-22.


UPDATE 14:19 Iulian Teodosiu se întoarce pe planșă pentru releul al patrulea. Rușii îl trimit pe Ibragimov.  Cei doi sunt prudenți, nu se lansează în atacuri, așteaptă fiecare greșeala adversarului.


Gălățanu a fost rezervă azi. O mutare surprinză a lui Covaliu, care a mizat pe Teodosiu FOTO: FRSCRIMĂ‚/ Augusto Bizzi


UPDATE 14:17 În releul al treilea intră Alin Badea. Acesta îl are adversar pe Alexei Yakimenko. Alin „înțeapă” bine și mărește avantajul Românie, 15-11


UPDATE 14:16 Începe releul al doilea cu Tibi Dolniceanu pe planșă. El trage cu Kamil Ibragimov. Tibi restabilește egalitatea și duce pentru prima dată România în avantaj, 11-9


UPDATE 14:10 Teodosiu s-a luptat bine pe planșă și nu l-a lăsat pe Kovalev să ia avans. România – Rusia, 6-7.


UPDATE 14:00 Meciul din sferturi este deschis de Iulian Teodosiu, care îl va întâlni pe campionul mondial en-titre al probei, Nikolai Kovalev. De altfel, Kovalev este cel mai valoros component ale echipei Rusiei, el câștigând medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra 2012


România este în cursă  pentru obținerea de noi medalii la Campionatul European de scrimă, ce are loc la Montreux (Elveția). Echipa masculină de sabie trage joi, cu Rusia, pentru a obține un loc în semifinalele competiției. Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Ciprian Gălățanu și Iulian Teodosiu au calificat echipa în sferturi după ce au învins pe tabloul de 16,  Turcia, cu 45-30.


Meciurile de tabloul de 8:
România – Rusia
Germania – Ucraina
Franța – Ungaria
Belarus – Italia

 

La individual, în proba de sabie, cea mai bună clasare pentru România a obținut-o Iulian Teodosiu care a terminat pe locul 15. El a fost urmat de Alin Badea ce a ocupat locul 18, de Tiberiu Dolniceanu ce a terminat pe locul 20 și Ciprian Gălățanu ce a venit pe locul 42.

Autori: Cezara Paraschiv, Mirela Basescu Publicat: 11 Jun. 2015, 18:57 Actualizat: 11 Jun. 2015, 19:37 Alte Sporturi
Pe aceeași temă
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui:
Smiley, desființat de Cheloo. Ce a zis despre el și iubita lui: "Se băteau turcii la gura ei"
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Pensionarii vor putea primi şi tichete de masă. Ce condiţii trebuie îndeplinite
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Medic PERSECUTAT pentru publicarea filmarilor post-Colectiv cu ARSII din spital! M-au considerat NEBUNA si TRADATOARE!
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Descoperire TERIFIANTĂ făcută de o navă de patrulare, la doar 15 km de plajă. Incidentul, extrem de GRAV
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate da Liga 1
Jucatorul trecut pe la Juventus si Manchester City e gata sa vina in Romania! Anunt de ULTIMA ORA: ce superlovitura poate ...
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
ULTIMA ORA! A murit o mare actrita! Toata lumea este in stare de soc
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
COMPILAŢIE Când lucrurile nu merg conform planului. Candidaţi serioşi pentru premiul Darwin
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
Lovitură de teatru: La nici două săptămâni de la învestirea guvernului PNL, PSD se pregăteşte să preia din nou puterea
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
Răsturnare colosală de situaţie: Cine l-a TRĂDAT pe Ban Barna
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
HOT | Nebunie totală în faţa camerelor. Cea mai sexy sportivă, goală şi fără inhibiţii
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Vești bune pentru milioane de pensionari! Se dau tichete de masă. Care sunt condițiile
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Motivul pentru care Negoiță și Cataramă nu au dus la bun sfârșit negocierile pentru Dinamo. Acuzații dure
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Tricou revoltător, retras de pe un site de shopping. Mesajul de neimaginat te face să chemi poliţia pe loc!
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
Schimbare IMPORTANTA! Sunt afectati TOTI pensionarii dupa aceasta DECIZIE
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
El l-a omorât, de fapt, pe Răzvan Ciobanu. Dezvăluire-bombă la 7 luni de la tragedie
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. Iată MOTIVUL
Şefii serviciilor secrete le recomandă cetăţenilor să NU cumpere aceste smartphone-uri, produse de un jucător de top. ...
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Două mari ENIGME s-au petrecut în primul tur al alegerilor. Este uluitor ce s-a întâmplat la ora 18:00!
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac verificări
Amenzi uriaşe pentru şoferi. Totul porneşte de la banala roată de rezervă / Poliţiştii îi opresc în trafic şi fac ...
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Carmen Harra spune cine va câștiga turul 2. Dăncilă VS Iohannis! „Va fi pe muchie de cuțit”
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare are viata lui. Motivul pentru care nu impart acelasi pat
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare ...
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste stia de relatia secreta. Cine le-a despartit
Dezvaluiri socante ale asistentei personale a lui Whitney Houston! A avut o relatie amoroasa cu artista. Sotul celebrei soliste ...
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
Această FEMEIE nu are nicio jenă! DETALIUL pentru care au întrerupt meciul a uimit INTERNETUL
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Cine este bărbatul găsit SPÂNZURAT de o cruce în CIMITIR
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești
Horoscop zilnic – 12 Noiembrie 2019 – Zodia Pești