Visul echipei HCM Baia Mare s-a terminat. Trupa lui Aurelian Roşca s-a "predat" la Braşov, titlul este aproape decis în favoarea CSM Bucureşti. La HCM urmează potopul!

2 mar 2016 11899 afişări Handbal
Visul echipei HCM Baia Mare s-a terminat. Trupa lui Aurelian Roşca s-a "predat" la Braşov, titlul este aproape decis în favoarea CSM Bucureşti. La HCM urmează potopul!

HCM Baia Mare a pierdut miercuri seara cu 32-26 partida susţinută în deplasare cu Corona Braşov, astfel că în proporţie de 99,9% şi-a luat adio de la titlul de campioană. Problemele din interior au răbufnit, rezultatul de la Braşov fiind mai degrabă o consecinţă a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni în Baia Mare. "Distrugerea" echipei Minaur a început încă din toamna trecută, probabil că şi actuala echipă feminină HCM se va dezintegra după "sfertul" din Liga Campionilor cu Buducnost Podgorica.

Lumea handbalului românesc aştepta cu mare interes partida HCM Baia Mare - CSM Bucureşti, din ultima etapă a Ligii Naţionale, care urma să decidă titlul. Foarte probabil, respectiva partidă din luna aprilie va fi doar de palmares pentru că tittul s-a decis în mare măsură în urma partidei Corona Braşov - HCM Baia Mare, din cadrul etapei a 21-a. Echipa lui Aurelian Roşca a pierdut cu 32-26, după ce a fost condusă şi la 10 goluri, astfel că are acum un handicap de 6 puncte faţă de rivala CSM Bucureşti, cu 5 etape înainte de final. Echipa din Capitală primeşte parctic titlul pe tavă într-o perioadă în care nici în sânmul acesteia nu este o atmosferă extraordinară, doar că problemele sunt de altă natură decât cele financiare

Ca şi în cazul băieţilor de la Minaur, fetele de la HCM au ajuns la capătul răbdării, fiind "sufocate" cu minciuni de luni de zile când a venit vorba de plata salariilor. Doar că Pineau, Ungureanu & Co au fost mai răbdătoare decât componenţii Minaurului şi au reuşit să "înghită" multe promisiuni neonorate. După calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, a venit potopul şi la HCM. Echipa nu s-a mai putut aduna mental sau a vrut să tragă un semnal de alarmă pentru cei care finanţează echipa, pentru primarul Cătălin Cherecheş & autorităţile locale. Astfel, Baia Mare a fost de la începutul partidei cu Braşovul o victimă sigură.

Sunt toat mai multe premise că echipa se va dezintegra după "sfertul" cu Buducnost Podgorica, dacă nu şi mai devreme. Toate jucătoarele străine vor pleca de la echipă, lucru care se ştie de ceva timp în interior, dar şi alte jucătoare importante din naţională au deja oferte din alte zări. HCM se va desfiinţa cel mai probbabil, în Baia Mare fiind deja anunţată apariţia unei alte echipe feminine. Rămâne de văzut şi la cel nivel va fi ţinută această nouă echipă. În orice caz, un alt club românesc care a emis pretenţii la cel mai înalt nivel în handbalul european "încheie" urât!

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.