VIDEO | Dedu a câștigat alegerile pentru șefia FRH! Fostul pivot a adunat 100 de voturi, Narcisa Lecușanu a strâns 99. Primele reacții. Cum s-a încheiat duelul Tîrcă – Luca și cum arată lista membrilor CA

Autori: Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 14 Feb. 2018, 17:25 Actualizat: 15 Feb. 2018, 16:54 Handbal

Alexandru Dedu își păstrează postul de președinte al Federației Române de Handbal, după ce azi, la Rin Grand Hotel din București, fostul pivot a adunat 100 de voturi în turul al doilea de scrutin al alegerilor. Narcisa Lecușanu a strâns 99 de voturi. Cei doi au ajuns în faza a doua după ce în primă instanță, Dedu adunase 99, Narcisa 96, iar Robert Licu doar șase voturi.

„Eu v-am vrut, voi nu m-ați vrut, așa a fost să fie. Vă mulțumesc, domnule președinte! Aș dori să v-aplecați mai mult asupra handbalului juvenil„, a declarat Narcisa Lecușanu.

„Primul gând merge la familia mea, în al doilea rând vreau să vă mulțumesc tuturor, ați dat dovadă că vă interesează handbalul, au lipsit doar trei structuri. Felicitări, bravo!

Am urmărit cu interes programele contracandidaților mei. Vreau să înființăm departamentul de dezvoltare pe partea de juniori și vreau ca doamna Lecușanu să pună în practică ce a dorit alături de mine. Apropo de proiectul domnului Licu, vreau să-l chem în federație pentru a se ocupa de școala de antrenori”, a spus Alexandru Dedu.

Vicepreședinte la feminin a devenit Steluța Luca. Fosta mare jucătoare a învins-o, 127-72, pe prietena și fosta ei colegă, legendara Mariana Tîrcă. Sorin Dinu e noul vicepreședinte al FRH. Dinu a obținut 108 sufragii, el fiind urmat de Rudi Stănescu (49) și Daniel Georgescu (42).

17:00 Se încheie numărătoarea voturilor

16:40 S-a terminat procesul de votare.

14:55 LIVE Se votează în ordine alfabetică pentru toate secțiunile. Abia s-a ajuns la cluburile din Dolj.

14:45 CHESTIONAR Cum ar trebui să arate, în opinia voastră, cele două naționale ale României. Hai să încercăm câte o formulă ideală! Începem noi. Cu portarii. Popescu la reprezentativa masculină. Dedu… sau Paula la naționala feminină?

14:40 PREA LINIȘTE… Gloanțele au zburat la nivel declarativ doar la începutul Adunării generale. Dedu, Lecușanu și Licu s-au tachinat cu câteva ironii fine, însă apele s-au calmat. Membrii Adunării votează într-o liniște patriarhală, doar câțiva tipi mai glumeți mai scapă, în barbă, câte o poveste cu haz. Parcă e nevoie de un Trefilov în sală.

14:35 UN VOT ȘI PENTRU NIKOLA! Votarea e în toi la RIN. Handbalul naște orgolii mari, dar handbalul naște și staruri până-n vârful unghiilor. Dacă nu știați cine este King Kong, trebuie neapărat să vedeți acest clip. Încă nu s-a identificat viteza aruncării lui Nikola Karabatic, dar putem să speculăm… King Kong…

14:30  REMEMBER Când prezentul în handbalul masculin e cenușiu, ne amintim de ultima medalie luată de băieți la o ediție a Campionatului Mondial. Se întâmpla în 1990, în Cehoslovacia, bronz pentru Marian Dumitru și colegii lui!

Lotul României: Alexandru Buligan, Vasile Cocuz, Marian Dumitru, Robert Licu, Cristian Zaharia, Maricel Voinea, Adrian Ghimeș, Cornel Durău, Dumitru Berbece, Ion Mocanu, Costică Neagu, Rudi Prisăcaru, Liviu Ianoș, Paul Cicu. Antrenori: Cornel Oțelea, Valentin Samungi, István Orbán

14:20 GENIU Președintele FRH va avea privilegiul să facă lobby în orice colț al lumii handbalului românesc. E simplu. Cristina Neagu e a noastră!

14:10 INTERMEZZO  Dacă ar vedea acest clip cu Kiril Lazarov, și cei mai încordați oameni din sala unde azi au loc alegerile FRH ar deveni mult mai destinși. Hai să-l urmărim la lucru pe unul dintre cei mai spectaculoși handbaliști ai lumii. Și FRH trebuie să crească asfel de modele. Poate, vreodată!

14:00 OPINIA SPECIALISTULUI „Tranziția de la tineret la senioare trebuie asigurată printr-un lot B care să aibă turnee pregătire în aceeași idee cu echipa națională. Apoi, înaintea competițiilor mari, lotul B trebuie să facă pregătirea împreună cu lotul A, iar de acolo să se decidă într-un final echipa pentru competiție. Așa a apărut Cristina Neagu, așa am apărut și eu ca jucătoare”, spune Mariana Tîrcă. Fosta mare jucătoare candidează pentru un post de vicepreședinte, la feminin.

13:55 MAGICIAN Să ne delectăm cu câteva artificii tehnice ale marelui Cristian Gațu, fost președinte al FRH, cât timp, la Hotelul RIN, cei 199 de votanți vor pune o ștampilă esențială pentru sportul cu mingea pe semicerc.

13:40 ULTIMA PICĂ‚TURĂ‚  S-a reluat votarea. Lupta capătă accente dramatice, s-au format în sală grupuri care dezbat rezultatele din primul tur. Lecușanu dă din cap aprobator, Dedu zâmbește la cutie. Licu a ieșit din luptă, își acompaniază vorbele cu gesturi largi. S-a trecut la numărătoare. Cine va fi președintele FRH, președintele sportului care ne-a adus patru titluri mondiale la masculin.

13:30 LA FOTOFINIȘ Niciodată în istoria FRH nu a existat un asemenea scenariu la alegerile pentru postul de președinte. Robert Licu pentru ProSport: „O susțin pe Narcisa, dar nu știu care sunt cele șase cluburi care m-au votat”

13:20 199 de votanți. REZULTATE OFICIALE: 99 Dedu, 94 Lecușanu, 6 Licu! Se trece la turul al doilea! Licu e decisiv. Dedu sau Lecușanu? Turul al doilea se reia la 13:30

13:10 SE INTRĂ‚ PE TURNANTĂ‚! Câștigă cine adună 100 de voturi. Tensiunea crește! 

12:55 S-a încheiat votul pentru funcția de președinte. Se numără voturile!

Robert Licu pare relaxat, Narcisa Lecușanu și Alexandru Dedu par mult mai preocupați. Încearcă să-și camufleze o ușoară stare de tensiune.

12:10 LICU ARE CUVÂNTUL „Am sentimentul unui deja-vu, ce s-a întâmplat acum opt ani, când am concurat împotriva domnului Gațu. Unul dintre candidați a deschis ușa la federație cu sprijin politic în urmă cu patru ani, altul a ajuns într-un Guvern cu sprijin politic. Chiar nu vedeți unde a ajuns handbalul? În această campanie s-a urmărit mai degrabă interesul propriu. Eu nu am sunat niciun club ca să mă voteze.

12:00 REPLICĂ‚ Narcisa Lecușanu, în 5 minute. Începutul: „Alexandru Dedu a spus că eu am primit 7 voturi la alegerile din 2016 la Federația europeană, dar nu a spus că dânsul a prmit doar două. Unul a fost al dânsului. Am fost aleasă în Comitetul Executiv IHF fără sprijinul federației, nici măcar nu m-a invitat la delegația care a fost la congresul din Antalya. Am primit direct invitația președintelui Hassan Moustafa. Strategia mea are la bază problemele semnalate de dumneavoastră. Nu voi păcăli niciodată handbalul”

11:55 PE PIVOT Alexandru Dedu: „198 din 202 structuri prezente… Mă bucur să văd interesul pentru handbal și asta spune ceva despre munca mea. Primii doi ani m-am jucat cu jucăriile altora. Îmi doresc să mai deschid două Centre de Excelență”

11:45 LA PUPITRU Fiecare candidat la funcția de președinte va avea 5 minute la dispoziție pentru discurs. Candidații la postul de vice trebuie să se încadreze într-un minut!

11:30 HOTĂ‚RÂRE S-a format Comisia de validare și numărare a voturilor. Marius Dănuleț, Aurel Moldoveanu, Cristian Pestrea, Victor Mihăilescu și Corneliu Negruț au fost incluși în grupul care va sta numai ochi și urechi. Gheorghe Tadici, după nominalizarea lui Negruț: „Oameni de handbal nu sunt în sală!?”. Negruț provine din lumea rugbyului.

11:20 BANI Directorul economic al FRH prezintă structura veniturilor proprii. Cele mai impoertante surse sunt sponsorizari si promovare 37 la suta, 32 taxe, 21 drepturi TV. „Bugetul e OK, viitoarea conducere are premisele unei bune implementări a proiectelor”, susține Alexandru Dedu, dublu câștigător al Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

11:10 HANDBALISTE DE TALIE MONDIALĂ‚ O adevărată linie de 9 metri în sala care găzduiește alegerile. Steluța Luca, Mariana Tîrcă și Narcisa Lecușanu ar putea juca oricând pentru națională. Luca și Tîrcă vor concura pentru postul de vicepreședinte, Lecușanu se luptă cu Licu și Dedu pentru cel mai important loc la FRH. FOTO DE COLECȚIE surprinsă de colegul Marius Huțu, prezent la Hotelul RIN

11:05 INVITAȚI Camelia Potec, președinte FRNPM, e reprezentata COSR la alegerile de la handbal. Cosmin Butuza a venit din partea MTS pentru a fi prezent la Hotelul RIN

11:00 CIFRE Se decide viitorul handbalului românesc. Zi importantă la hotelul lui Ionuț Negoiță! A început Adunarea Generală! Sunt prezente 198 de structuri de vot din 202 cu drept de vot.

10:55 DECIZIE  Fiecare candidat a dat anunite indicații despre secretarul general cu care va lucra. Dedu va colabora cu Cristina Vărzaru, Narcisa Lecușanu l-a ales pe Marius Iliuță. Licu l-a propus secretar general pe Mihail Bocan.

10:50 ATMOSFERĂ‚ Sala este deja plină, va fi cvorum. Roberl Licu a anunțat prima măsură dacă devine președinte. Îl dă afară pe Jordi Giralt  de la Centrul Național de la Sighișoara. Sub conducerea ibericului, naționala de juniori a fost învinsă de Israel la o diferență de 17 goluri, într-un meci la Vaslui.

10:45 MVP Agitație în sală. Gabi Szabo, președinte la CSM București, gruparea care dă campioana României la feminin, e prezentă la alegeri. Campioana olimpică de la Sydney s-a întreținut înainte de alegeri cu Andrei Luca, oficialul formației CSM

Marele meci al handbalului românesc – alegerile de la FRH –  se joacă azi, de la 11:00, la Hotelul RIN din Vitan, aflat în proprietatea lui Ionuț Negoiță, finanțatorul clubului Dinamo. Toate momentele importante ale unei zile de foc vor fi prezentate într-un liveblog pe www.prosport.ro, publicație care v-a ținut conectați în ultimele două luni la tensiunea din birourile oamenilor care și-au elaborat programele pentru binele unui sport care ne-a adus faimă pe toate meridianele.

Cu patru titluri mondiale la masculin, sportul cu mingea pe semicerc naște orgolii, e generator de bani, stârnește pasiuni nebănuite nu numai în săli, ci și pe coridoarele cluburilor și ale FRH, dar, mai presus de toate, rămâne unul dintre polii de interes de pe harta unei țări în care copiii încă mai aruncă de la 7 m la orele de educație fizică. Pentru a asigura un viitor cu rezultate, dar și pentru a menține un cadru propice performaței, trei oameni și-au anunțat candidatura pentru postul de președinte al FRH.

Triplu câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Alexandru Dedu, actual șef al forului din Floreasca, luptă azi pentru cele mai multe sufragii contra Narcisei Lecușanu, vicecampioană mondială în Rusia 2005, și împotriva fostuliui mare inter dreapta Robert Licu, medaliat cu bronz la Mondialul din 1990, jucat în Cehoslovacia.

În hora alegerilor, pentru postul de vice la feminin, au intrat două jucătoare legendare, foste colege: Mariana Tîrcă și Steluța Luca.

  • Pentru funcția de președinte: Alexandru Dedu, Narcisa Lecușanu, Robert Licu
  • Pentru vicepreședinte la masculin: Sorin Dinu, Daniel Georgescu, Rudi Stănescu
  • Pentru vicepreședinte la feminin: Mariana Tîrcă, Steluța Luca   


    

 

Autori: Andru Nenciu, Marius Hutu Publicat: 14 Feb. 2018, 17:25 Actualizat: 15 Feb. 2018, 16:54 Handbal
Pe aceeași temă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Atenție, români: se schimbă ora. Trecem la ora de iarnă
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Abilităţile extraordinare ale oamenilor obişnuiţi. 7 persoane care au şocat lumea
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
Cine este miliardarul care vrea să cumpere PRO TV
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
Nu se mai pot ascunde: Real pregateste cel mai scump transfer din istorie! Mutarea care arunca in aer Europa | FOTO
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
S-a DEZBRACAT la 51 de ani! Cum arata Oana Sarbu in lenjerie intima! E cea mai sexy 'bunicuta' din showbiz
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
Permis uitat acasă, permis suspendat, fără permis: Ce păţeşti dacă eşti prins la volan în fiecare din cazuri
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING | Puşcaş a dat lovitura carierei, în ciuda dezamăgirii din meciul cu Norvegia! Anunţul OFICIAL făcut de germani
BREAKING! Unul dintre cei mai puternici şefi de multinaţională a murit. În România are 4.400 de angajaţi şi afaceri de 1 mld.
BREAKING! Unul dintre cei mai puternici şefi de multinaţională a murit. În România are 4.400 de angajaţi şi afaceri ...
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Paradisul turistic european care a devenit capitala VIOLENŢEI. Totul este paralizat, oamenii sunt în TEROARE
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” a descoperit ceva ULUITOR | VIDEO
Profesorul a observat că această elevă se comporta ciudat la extemporal. A chemat-o la catedră, iar după o „percheziţie” ...
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Cum a ajuns să arate prima iubită a lui Ștefan Bănică Jr. Cristina Țopescu este de nerecunoscut. FOTO
Toți românii, salariu de minim 1.000 de euro! Cine a venit cu propunerea
Toți românii, salariu de minim 1.000 de euro! Cine a venit cu propunerea
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
Cheloo i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce salariu are la iUmor
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
După ce a scăpat de PUȘCĂRIE, Salman Khan a umplut-o de bani pe Iulia Vântur. Contract URIAȘ cu o televiziune
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
ANM: cum va fi vremea în luna noiembrie! NU e normal aşa ceva în România
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
Cine e fostul soţ al Irinei Rimes? A inselat-o de doua ori in timpul casniciei
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
Scandal uriaș la Vocea României! Chirilă și Brenciu s-au certat infernal. Ce i-a putut spune Tudor
Scandal uriaș la Vocea României! Chirilă și Brenciu s-au certat infernal. Ce i-a putut spune Tudor
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana
Prințul Harry nu s-a împăcat încă cu moartea prințesei Diana