VIDEO | Dedu a câştigat alegerile pentru şefia FRH! Fostul pivot a adunat 100 de voturi, Narcisa Lecuşanu a strâns 99. Primele reacţii. Cum s-a încheiat duelul Tîrcă - Luca şi cum arată lista membrilor CA

14 feb 2018 34839 afişări Handbal
VIDEO | Dedu a câştigat alegerile pentru şefia FRH! Fostul pivot a adunat 100 de voturi, Narcisa Lecuşanu a strâns 99. Primele reacţii. Cum s-a încheiat duelul Tîrcă - Luca şi cum arată lista membrilor CA Foto Dragoş SAVU - Mediafax
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA

Alexandru Dedu îşi păstrează postul de preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, după ce azi, la Rin Grand Hotel din Bucureşti, fostul pivot a adunat 100 de voturi în turul al doilea de scrutin al alegerilor. Narcisa Lecuşanu a strâns 99 de voturi. Cei doi au ajuns în faza a doua după ce în primă instanţă, Dedu adunase 99, Narcisa 96, iar Robert Licu doar şase voturi.

"Eu v-am vrut, voi nu m-aţi vrut, aşa a fost să fie. Vă mulţumesc, domnule preşedinte! Aş dori să v-aplecaţi mai mult asupra handbalului juvenil", a declarat Narcisa Lecuşanu.

"Primul gând merge la familia mea, în al doilea rând vreau să vă mulţumesc tuturor, aţi dat dovadă că vă interesează handbalul, au lipsit doar trei structuri. Felicitări, bravo!

Am urmărit cu interes programele contracandidaţilor mei. Vreau să înfiinţăm departamentul de dezvoltare pe partea de juniori şi vreau ca doamna Lecuşanu să pună în practică ce a dorit alături de mine. Apropo de proiectul domnului Licu, vreau să-l chem în federaţie pentru a se ocupa de şcoala de antrenori", a spus Alexandru Dedu.

Vicepreşedinte la feminin a devenit Steluţa Luca. Fosta mare jucătoare a învins-o, 127-72, pe prietena şi fosta ei colegă, legendara Mariana Tîrcă. Sorin Dinu e noul vicepreşedinte al FRH. Dinu a obţinut 108 sufragii, el fiind urmat de Rudi Stănescu (49) şi Daniel Georgescu (42).

17:00 Se încheie numărătoarea voturilor

16:40 S-a terminat procesul de votare.

14:55 LIVE Se votează în ordine alfabetică pentru toate secţiunile. Abia s-a ajuns la cluburile din Dolj.

14:45 CHESTIONAR Cum ar trebui să arate, în opinia voastră, cele două naţionale ale României. Hai să încercăm câte o formulă ideală! Începem noi. Cu portarii. Popescu la reprezentativa masculină. Dedu... sau Paula la naţionala feminină?

14:40 PREA LINIŞTE... Gloanţele au zburat la nivel declarativ doar la începutul Adunării generale. Dedu, Lecuşanu şi Licu s-au tachinat cu câteva ironii fine, însă apele s-au calmat. Membrii Adunării votează într-o linişte patriarhală, doar câţiva tipi mai glumeţi mai scapă, în barbă, câte o poveste cu haz. Parcă e nevoie de un Trefilov în sală.

14:35 UN VOT ŞI PENTRU NIKOLA! Votarea e în toi la RIN. Handbalul naşte orgolii mari, dar handbalul naşte şi staruri până-n vârful unghiilor. Dacă nu ştiaţi cine este King Kong, trebuie neapărat să vedeţi acest clip. Încă nu s-a identificat viteza aruncării lui Nikola Karabatic, dar putem să speculăm... King Kong...

14:30  REMEMBER Când prezentul în handbalul masculin e cenuşiu, ne amintim de ultima medalie luată de băieţi la o ediţie a Campionatului Mondial. Se întâmpla în 1990, în Cehoslovacia, bronz pentru Marian Dumitru şi colegii lui!

Lotul României: Alexandru Buligan, Vasile Cocuz, Marian Dumitru, Robert Licu, Cristian Zaharia, Maricel Voinea, Adrian Ghimeş, Cornel Durău, Dumitru Berbece, Ion Mocanu, Costică Neagu, Rudi Prisăcaru, Liviu Ianoş, Paul Cicu. Antrenori: Cornel Oţelea, Valentin Samungi, István Orbán

14:20 GENIU Preşedintele FRH va avea privilegiul să facă lobby în orice colţ al lumii handbalului românesc. E simplu. Cristina Neagu e a noastră!

14:10 INTERMEZZO  Dacă ar vedea acest clip cu Kiril Lazarov, şi cei mai încordaţi oameni din sala unde azi au loc alegerile FRH ar deveni mult mai destinşi. Hai să-l urmărim la lucru pe unul dintre cei mai spectaculoşi handbalişti ai lumii. Şi FRH trebuie să crească asfel de modele. Poate, vreodată!

14:00 OPINIA SPECIALISTULUI "Tranziţia de la tineret la senioare trebuie asigurată printr-un lot B care să aibă turnee pregătire în aceeaşi idee cu echipa naţională. Apoi, înaintea competiţiilor mari, lotul B trebuie să facă pregătirea împreună cu lotul A, iar de acolo să se decidă într-un final echipa pentru competiţie. Aşa a apărut Cristina Neagu, aşa am apărut şi eu ca jucătoare”, spune Mariana Tîrcă. Fosta mare jucătoare candidează pentru un post de vicepreşedinte, la feminin.

13:55 MAGICIAN Să ne delectăm cu câteva artificii tehnice ale marelui Cristian Gaţu, fost preşedinte al FRH, cât timp, la Hotelul RIN, cei 199 de votanţi vor pune o ştampilă esenţială pentru sportul cu mingea pe semicerc.

13:40 ULTIMA PICĂTURĂ  S-a reluat votarea. Lupta capătă accente dramatice, s-au format în sală grupuri care dezbat rezultatele din primul tur. Lecuşanu dă din cap aprobator, Dedu zâmbeşte la cutie. Licu a ieşit din luptă, îşi acompaniază vorbele cu gesturi largi. S-a trecut la numărătoare. Cine va fi preşedintele FRH, preşedintele sportului care ne-a adus patru titluri mondiale la masculin.

13:30 LA FOTOFINIŞ Niciodată în istoria FRH nu a existat un asemenea scenariu la alegerile pentru postul de preşedinte. Robert Licu pentru ProSport: "O susţin pe Narcisa, dar nu ştiu care sunt cele şase cluburi care m-au votat"

13:20 199 de votanţi. REZULTATE OFICIALE: 99 Dedu, 94 Lecuşanu, 6 Licu! Se trece la turul al doilea! Licu e decisiv. Dedu sau Lecuşanu? Turul al doilea se reia la 13:30

13:10 SE INTRĂ PE TURNANTĂ! Câştigă cine adună 100 de voturi. Tensiunea creşte! 

12:55 S-a încheiat votul pentru funcţia de preşedinte. Se numără voturile!

Robert Licu pare relaxat, Narcisa Lecuşanu şi Alexandru Dedu par mult mai preocupaţi. Încearcă să-şi camufleze o uşoară stare de tensiune.

12:10 LICU ARE CUVÂNTUL "Am sentimentul unui deja-vu, ce s-a întâmplat acum opt ani, când am concurat împotriva domnului Gaţu. Unul dintre candidaţi a deschis uşa la federaţie cu sprijin politic în urmă cu patru ani, altul a ajuns într-un Guvern cu sprijin politic. Chiar nu vedeţi unde a ajuns handbalul? În această campanie s-a urmărit mai degrabă interesul propriu. Eu nu am sunat niciun club ca să mă voteze.

12:00 REPLICĂ Narcisa Lecuşanu, în 5 minute. Începutul: "Alexandru Dedu a spus că eu am primit 7 voturi la alegerile din 2016 la Federaţia europeană, dar nu a spus că dânsul a prmit doar două. Unul a fost al dânsului. Am fost aleasă în Comitetul Executiv IHF fără sprijinul federaţiei, nici măcar nu m-a invitat la delegaţia care a fost la congresul din Antalya. Am primit direct invitaţia preşedintelui Hassan Moustafa. Strategia mea are la bază problemele semnalate de dumneavoastră. Nu voi păcăli niciodată handbalul"

11:55 PE PIVOT Alexandru Dedu: "198 din 202 structuri prezente... Mă bucur să văd interesul pentru handbal şi asta spune ceva despre munca mea. Primii doi ani m-am jucat cu jucăriile altora. Îmi doresc să mai deschid două Centre de Excelenţă"

11:45 LA PUPITRU Fiecare candidat la funcţia de preşedinte va avea 5 minute la dispoziţie pentru discurs. Candidaţii la postul de vice trebuie să se încadreze într-un minut!

11:30 HOTĂRÂRE S-a format Comisia de validare şi numărare a voturilor. Marius Dănuleţ, Aurel Moldoveanu, Cristian Pestrea, Victor Mihăilescu şi Corneliu Negruţ au fost incluşi în grupul care va sta numai ochi şi urechi. Gheorghe Tadici, după nominalizarea lui Negruţ: "Oameni de handbal nu sunt în sală!?". Negruţ provine din lumea rugbyului.

11:20 BANI Directorul economic al FRH prezintă structura veniturilor proprii. Cele mai impoertante surse sunt sponsorizari si promovare 37 la suta, 32 taxe, 21 drepturi TV. "Bugetul e OK, viitoarea conducere are premisele unei bune implementări a proiectelor", susţine Alexandru Dedu, dublu câştigător al Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

11:10HANDBALISTE DE TALIE MONDIALĂ O adevărată linie de 9 metri în sala care găzduieşte alegerile. Steluţa Luca, Mariana Tîrcă şi Narcisa Lecuşanu ar putea juca oricând pentru naţională. Luca şi Tîrcă vor concura pentru postul de vicepreşedinte, Lecuşanu se luptă cu Licu şi Dedu pentru cel mai important loc la FRH. FOTO DE COLECŢIE surprinsă de colegul Marius Huţu, prezent la Hotelul RIN

11:05 INVITAŢI Camelia Potec, preşedinte FRNPM, e reprezentata COSR la alegerile de la handbal. Cosmin Butuza a venit din partea MTS pentru a fi prezent la Hotelul RIN

11:00 CIFRE Se decide viitorul handbalului românesc. Zi importantă la hotelul lui Ionuţ Negoiţă! A început Adunarea Generală! Sunt prezente 198 de structuri de vot din 202 cu drept de vot.

10:55DECIZIE  Fiecare candidat a dat anunite indicaţii despre secretarul general cu care va lucra. Dedu va colabora cu Cristina Vărzaru, Narcisa Lecuşanu l-a ales pe Marius Iliuţă. Licu l-a propus secretar general pe Mihail Bocan.

10:50ATMOSFERĂ Sala este deja plină, va fi cvorum. Roberl Licu a anunţat prima măsură dacă devine preşedinte. Îl dă afară pe Jordi Giralt  de la Centrul Naţional de la Sighişoara. Sub conducerea ibericului, naţionala de juniori a fost învinsă de Israel la o diferenţă de 17 goluri, într-un meci la Vaslui.

10:45MVP Agitaţie în sală. Gabi Szabo, preşedinte la CSM Bucureşti, gruparea care dă campioana României la feminin, e prezentă la alegeri. Campioana olimpică de la Sydney s-a întreţinut înainte de alegeri cu Andrei Luca, oficialul formaţiei CSM

Marele meci al handbalului românesc - alegerile de la FRH -  se joacă azi, de la 11:00, la Hotelul RIN din Vitan, aflat în proprietatea lui Ionuţ Negoiţă, finanţatorul clubului Dinamo. Toate momentele importante ale unei zile de foc vor fi prezentate într-un liveblog pe www.prosport.ro, publicaţie care v-a ţinut conectaţi în ultimele două luni la tensiunea din birourile oamenilor care şi-au elaborat programele pentru binele unui sport care ne-a adus faimă pe toate meridianele.

Cu patru titluri mondiale la masculin, sportul cu mingea pe semicerc naşte orgolii, e generator de bani, stârneşte pasiuni nebănuite nu numai în săli, ci şi pe coridoarele cluburilor şi ale FRH, dar, mai presus de toate, rămâne unul dintre polii de interes de pe harta unei ţări în care copiii încă mai aruncă de la 7 m la orele de educaţie fizică. Pentru a asigura un viitor cu rezultate, dar şi pentru a menţine un cadru propice performaţei, trei oameni şi-au anunţat candidatura pentru postul de preşedinte al FRH.

Triplu câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona, Alexandru Dedu, actual şef al forului din Floreasca, luptă azi pentru cele mai multe sufragii contra Narcisei Lecuşanu, vicecampioană mondială în Rusia 2005, şi împotriva fostuliui mare inter dreapta Robert Licu, medaliat cu bronz la Mondialul din 1990, jucat în Cehoslovacia.

În hora alegerilor, pentru postul de vice la feminin, au intrat două jucătoare legendare, foste colege: Mariana Tîrcă şi Steluţa Luca.

  • Pentru funcţia de preşedinte: Alexandru Dedu, Narcisa Lecuşanu, Robert Licu
  • Pentru vicepreşedinte la masculin: Sorin Dinu, Daniel Georgescu, Rudi Stănescu
  • Pentru vicepreşedinte la feminin: Mariana Tîrcă, Steluţa Luca   

    

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.