Victorie imensă a României în fața Rusiei, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin! Tricolorele și-au luat revanșa și au devenit favorite la câștigarea grupei de calificare

Redactor:
Marius Hutu
Victorie imensă a României în fața Rusiei, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin! Tricolorele și-au luat revanșa și au devenit favorite la câștigarea grupei de calificare
  • Publicat:
  • Actualizat:

Naționala feminină de handbal a obținut una din cele mai importante victorii din ultima perioadă, după ce a învins Rusia, campioana olimpică en-titre, cu 26-25, în preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2018. Tricolorele și-au luat astfel și revanșa după înfrângerea de miercuri suferită la Togliatti, scor 25-30

  • În urma acestei victorii, România și-a consolidat locul 1 în grupa preliminară 4 de calificare, având 6 puncte, la fel ca și Austria, care a jucat însă ambele partide cu Portugalia. Rusia are 4 puncte după patru etape. România mai are de disputat două jocuri abordabile, cu Portugalia pe teren propriu și cu Austria în deplasare.
  • Eliza Buceschi a fost eroina partidei. Cu golurile ei, România a reușit să revină pe tabela de marcaj. Tot Eliza a agățat în ultimele secunde o minge în apărare, pe care ar fi putut scrie golul egalării pentru Rusia

Tricolorele și-au dorit foarte mult o victorie în fața Rusiei, în partida retur, după un prim joc cedat ca urmare a unui cumul de factori. Suporterii s-au mobilizat exemplar pentru partida cu campioana olimpică en-titre, la fel și fetele lui Ambros Martin, care au avut atitudine, iar cu această ocazie și putere de luptă.

Primele 30 de minute au fost printre cele mai bune făcute de echipa națională în ultima vreme. România a căpătat siguranță în urma unor parade ale Denisei Dedu, portarul care avea să fie la înălțime pe întreg parcursul primelor 30 de minute. Apărarea a funcționat, la fel și atacul. Poate pentru prima dată în ultima vreme, atacul nu a însemnat doar Cristina Neagu. Ci a însemnat Neagu, Buceschi, Dragut, Chiper, Pintea, etc. Echipa a fost nevoită să se descurce în cea mai mare parte fără căpitanul echipei naționale, în condițiile în care a fost atent supravegheată de adversare. Dar soluții au existat, în special pe partea dreaptă a zonei de atac, acolo unde Dragut – Udriștioiu, Dragut – Chiper ori Udriștioiu – Chiper au dat multe bătăi de cap adversarelor, având o efciență foarte ridicată. Naționala a condus pe întreaga durată a reprizei, chiar și la 4 goluri, iar la pauză a intrat cu un avantaj conform cu realitatea din teren, 15-12.

Un meci care părea să-i fie la îndemână României, s-a îngreunat după pauză. Echipa și-a pierdut luciditatea în atac, iar în defensivă a început să fie surprinsă de un joc foarte iute al Rusiei. Repriza a început cu 7-1 pentru trupa lui Trefilov, rezultat care a reușit să-i reducă la tăcere pentru câteva momente pe cei aproximativ 8.000 de fani entuziaști.

Normal, la 16-19 (min. 43), Ambros Martin a solicitat time-out. România a dat reset și a luat-o de la capăt. Neagu a continuat să fie ținută sub observație, dar în joc și-a făcut apariția Eliza Buceschi. Coodonatorul de joc a luat meciul pe cont propriu și a făcut ce a vrut în atac, cel mai important, să înscrie gol după gol. Egalitarea s-a restabilit după numai 5 minute, 20-20. Naționala a prins din nou forță, în special în apărare, unde a fost din nou agresivă și a început să recupereze mingi. Ca un tăvălug, România a venit peste Rusia și a trecut din nou în avantaj în minutul 53, scor 24-23. Din acel moment, nici nu a mai cedat inițiativa.

Eliza Buceschi a marcat golul revenirii în avantaj al României, apoi în prim-plan au apărut pivoții Raluca Băcăoanu și Crina Pintea, care s-au bătut pe semicercul advers și au ajuns în situații ideale de a arunca la poartă. Cele două handbaliste au marcat golurile 25 și 26 ale echipei, ultimele, suficient pentru a câștiga. Dar ultimul cuvânt al jocului l-a avut tot Eliza Buceschi, care a agățat o minge în apărare, cu câteva secunde înainte de final, la o acțiune în care Rusia alerga să egaleze. Și probabil că ar fi egalat dacă Eliza nu ar fi apărut ca o salvatoare în partea dreaptă de apărare a României.

Naționala a câștigat în cele din urmă cu 26-25, suficient pentru a deveni favorită la câștigarea grupei.

România – Rusia 26-25 (15-12)

Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu 1, Pristăvița 1, Buceschi 6, Neagu 4, Florica 1, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea 3, Băcăoanu 2, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper 4, Dragut 4

Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova 5, Matlashova 1, Dmitrieva 2, Samokhina 4, Makeeva 3, Vedekhina 5, Sabirova 1, Managarova 1, Maslova, Frolova, Snopova 2, Barkalova 1, Makina

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN ROMÂNIA – RUSIA

România – Rusia 26-25 (FINAL)

18:02 Laura Chiper ratează incredibil de pe semicerc. Apărarea este însă atentă și Eliza recuperează mingea. România învinge Rusia într-un final dramatic cu 26-25.

19:59 Combinație Cristina Neagu – Crina Pintea, pivotul reușește să se întoarcă spre poartă și să marcheze, 26-24 (min. 58). Denisa Dedu se accidentează și iese de pe teren. Mai este un minut, România are 26-25 și atacul.

19:57 Ambros Martin solicită time-out la 25-24, cu 2 minute și jumătate înainte de final.

19:54 Faza superbă creată de România. Băcăoanu ajunge singură pe semicerc după câteva combinații ale echipei și înscrie pentru 25-23 (min. 55). A crescut mult și nivelul de apărare din ultimele minute.

19:52 Gol de excepție marcat de Eliza Buceschi. România revine în avantaj după câteva minute grele, 24-23 (min. 53).

19:51 Vine un gol și de la distanță, marca „Ana Maria Dragut”, 23-23.

19:48 Se intră la egalitate în ultimele 10 minute, 22-22. Ultimele două goluri au aparținut jucătoarelor de la HCM Rm. Vâlcea, Băcăoanu și Florică.

19:45 Egalitate! Eliza Buceschi este MVP-ul din teren în aceste minute. Ea marchează al patrulea gol consecutiv pentru echipă și restabilește egalitatea, 20-20 (min. 48).

19:43 Ultimele minute îi aparțin Elizei Buceschi. Coordonatorul de joc obține o aruncare de la 7 metri, pe care o transformă cu siguranță, 19-20 (min. 46).

19:39 După 10 minute fără gol, Eliza Buceschi marchează de la 7 metri: scor 17-19 (min. 44). Tot Eliza reduce din diferență, 18-19, la atacul imediat următor, obținând și o eliminare de 2 minuite în tabăra adversă.

19:35 România trece prin clipe grele, Rusia se desprinde la 18-16. De necrezut! Ambros Martin cere time-out.

19:34 Rusia trece în avantaj, după un gol marcat de Kuznetsova în poarta goală, 16-17.

19:32 României nu-i intră aproape nimic în această parte secundă. Cristina Neagu trimite în bară de la 7 metri. La faza imediat următoare, Rusia egalează, 16-16 (min. 40). Naționala este și în inferioritate, după 2 minute văzute de Dragut.

19:29 România și-a pierdut puțin luciditatea din atac arătată în prima repriză, iar Rusia se apropie la un gol, 16-15. Scăpăm cu fața curată de la o șansă imensă a Rusiei de a restabili egalitatea.

19:28 Crina Pintea pătrunde în forță prin defensiva Rusiei și înscrie pentru 16-13.

19:26 Denisa Dedu face o partidă excepțională. Portarul are deja două intervenții în partea secundă, una cu adevărat uriașă. Până la urmă, Rusia este echipa care înscrie prima în partea secundă, 15-13, min. 34

19:23 Repriza secundă începe cu România în atac. Din fericire, Crina Pintea a trecut peste momentul de la finalul primei reprize și este în teren la debutul părții secunde.

19:06 Alertă în tabăra României: Crina Pintea s-a accidentat! Prima repriză se încheie cu 15-12 pentru România. Naționala a avut o primă repriză combativă. În atac, Neagu a avut mai multe ajutoare, iar în apărare MVP-ul a fost portarul Denisa Dedu.

19:03 Ambros Martin cere time-out cu 48 de secunde înainte de finalul primei reprize, la scorul de 15-12, după o altă intervenție magică a Denisei Dedu.

19:02 România se desprinde la patru goluri, 15-11 (min. 28), după o acțiune rapidă dusă de Buceschi, Neagu și finalizată de Ana Maria Dragut.

19:00 Primul gol și pentru Eliza Buceschi, care ia o acțiune pe cont propriu, 14-11..

18:59 România are din nou un avans de 3 goluri, după o schimbare de direcție făcută de Ana Maria Dragut, 13-10 (min. 25)

18:57 După aproape 4 minute fără gol, Crina Pintea se desprinde de marcaj și înscrie pentru 12-10 (min. 23). Denisa Dedu are o nouă intervenție.

18:52 Cristina Neagu este eliminată pentru 2 minute, Rusia încearcă să rămână în plasa naționalei, 11-9 (min. 20). Rusia este prima națională care solicită time-out în acest meci.

18:50 Cristina Neagu este luată om la om, dar România are resurse. Laura Chiper face un meci mare, iar numai câteva minute reușește să marcheze 4 goluri: 11-8 (min. 19). Denisa Dedu parează o minge cu prețul unei accidentări.

18:48 Cristina Neagu prinde o torpilă pentru 8-6. Căpitanul echipei naționale marchează rapid și al 4-lea gol, de la linia de 7 metri, după un fault asupra Laurei Chiper. Avem din nou avans de 3 goluri, 9-6 (min. 17).

18:45 Laura Chiper a intrat cu gol în tabăra naționalei, care menține România la un avans de două goluri, 6-4. Rusia se apropiase amenințător, după o reușită a interului Vedehkina.

18:42 Apărare ca la carte, atacuri percutante. Aneta Udriștioiu înscrie pe contraatac, 5-2 (min. 10).

18:40 Crina Pintea obține a doua aruncare de la 7 metri, dar și eliminare de 2 minute la Makeeva. Cristina Neagu marchează pentru 4-2 (min. 9)

18:37 România are alt tonus față de partida de la Togliatti. După o nouă minge scoasă în apărare, Pristaviță pătrunde și face 3-1 (min. 6)

18:36 Înscrie și Cristina Neagu. Căptanul naționalei transformă cu siguranță o aruncare de la 7 metri obținută de Crina Pintea, 2-1

18:35 România deschide scorul, după o reușită a Anei Maria Dragut, care a plasat mingea de la mare distanță, 1-0

18:33 Denisa Dedu are alte două intervenții. La al doilea atac al României, Dragut face forțare.

18:31 Tricolorele încep partida în apărare, în următoarea formulă: Dedu – A.M. Popa, Neagu, Pintea, Dragut, Pristaviță și Udriștioiu. Denisa Dedu are o primă intervenție, urmată apoi de o bară de Cristina Neagu.

18:28 Sala Polivalentă din Cluj este arhiplină. Tricolorele au parte de o atmosferă de vis.


Naționala României a efectuat o modificare în lot pentru partida retur cu Rusia, contând pentru preliminariile Campionatului European de handbal feminin din 2018. Astfel, Valentina Ardean-Elisei, accidentată, a fost înlocuită cu Elena Cristina Florică, jucătoare adusă de la Vâlcea.

În rest, antrenorul Ambros Martin va miza pe aceeași echipă cu care a evoluat la Togliatti, meci pierdut cu 30-25. Partida retur este programată duminică, de la ora 18:30, în Sala Polivalentă din Cluj.

O modificare în echipă a efectuat și Evgeny Trefilov, care a înscris pe foaia de joc și al treilea portar, pe Elena Utkina.

Distribuțiile celor două formații sunt următoarele:

România: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Pristăvița, Buceschi, Neagu, Florica, Laslo, A.M. Popa, L. Popa, Pintea, Băcăoanu, Zamfirescu, Bazaliu, Chiper, Dragut

Kalinina, Trusova, Utkina – portari; Kuznetsova, Matlashova, Dmitrieva, Samokhina, Makeeva, Vedekhina, Sabirova, Managarova, Maslova, Frolova, Snopova, Barkalova, Makina

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen