VICTORIE! Finala mică a Final Four-ului Ligii Campionilor: CSM București – Buducnost 26-20. Fetele lui Per Johansson cuceresc medaliile de bronz, după un meci dominat timp de 60 de minute

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Bronz pentru CSM București în Ungaria, după o lecție predată celor de la Buducnost. 26-20, într-un meci dominat de fetele lui Per Johansson. Cristina Neagu a jucat doar în primele minute ale meciului, fiind trecută pe bancă după ce a marcat de 3 ori, din 6 încercări.
  • Campioanele României au ratat calificarea în marea finală după înfrângearea suferită în meciul cu Vardar, scor 33-38, în timp ce Buducnost a fost învinsă de Gyor, 20-26.

Final Four Liga Campionilor: CSM București – Buducnost

Min. 60 VICTORIE CSM BUCUREȘTI! Fetele lui Per Johansson cuceresc medaliile de bronz, după un meci dominat de la un capăt la altul. CSM București – Buducnost 26-20


Min. 57 Bulatovic nu iartă de la 9 metri și înscrie la vinclu.


Min. 56 Pletikosic înscrie fără mari probleme, dar diferența e destul de mare în favoarea CSM-ului: 24-18.


Min. 54 CSM cere time out. 


Min. 52 Jaukovic reduce din diferență. 


Min. 50 Curea înscrie din propria jumătate.


Min. 49 Martin înscrie cu efect din extremă.


Min. 47 Gullden marchează pe pătrundere. Paula Ungureanu apără pe atacul advrsarelor.


Min. 46 Din nou Gullden: 7 metri transformat și ne ducem la 5 metri. 20-15 CSM.


Min. 43 Gullden trimite în vinclu de la 7 metri. 


Min. 41 Grbic înscrie norocos și scoate și eliminarea de două minute la Torstensson.


Min. 40 Mehmedovic este angajată în extremă și nu iartă. 18-14 CSM.


Min. 39 Niombla înscrie și scoate o eliminare de două minute la Ramusovic.


Min. 37 Pavicevic își aduce echipa la un gol diferență, dar Gullden înscrie de la distanță superb și CSM restabilește diferența de două goluri. 


Min. 35 Gullden înscrie de la 7 metri.


Min. 34 Bulatovic „îngroapă” mingea în colțul porții. 14-13 CSM.


Min. 32 Martin înscrie din extremă pe superioritate.


Min. 30 Pletikosic primește o eliminare de două minute înainte de pauză. 9 metri pentru CSM, dar Bazaliu ratează și intrăm la pauză cu un gol în față, 13-12.


Min. 28 Ujkic o învinge pe Paula, ca mai apoi Pavicevic să înscrie cu poarta goală, pe superioritate.


Min. 26 Gullden înscrie superb de la șold, Ramusovic reduce din diferență pe recuperare.


Min. 23 Gullden transformă lovitura de la 7 metri, Ujkic o învinge pe Paula Ungureanu. 


Min. 23 Pletikosic reduce din diferență, 11-7 CSM.


Min. 22 Martin înscrie pe depășire din partea dreaptă.


Min. 20 Manea e anagajată perfect pe semi-cerc și restabilim diferența de 4 goluri. 


Min. 18 Ayglon primește o eliminare de 2 minute, iar Novovic înscrie.


Min. 16 Bulatovic marchează cu noroc, după ce mingea a fost atinsă de Paula.


Min. 15 Paula Ungureanu le exasperează pe muntenegrence cu intervențiile sale: două parade magistrale, iar scorul rămâne 9-4 pentru CSM.


Min. 13 Două goluri superbe înscrise de CSM: Manea lobează portarul advers, Mehmedovic trimite portarul în colțul opus și marchează.


Min. 12 Ungureanu scoate aruncarea lui Bulatovic.


Min. 11 Neagu aruncă mult peste poartă și bifează o nouă ratare. 


Min. 10 Gullden înscrie pe pătrundere.


Min. 8 Paula Ungureanu întinde piciorul stâng și blochează aruncarea adversarei.


Min. 7 Oana Manea e angajată pe semicerc și înscrie


Min. 6 Brădeanu înscrie de la 9 metri, Neagu egalează situația imediat. 


Min. 5 Neagu aruncă în bară, dar a marcat de două ori deja. 


Min. 2 Torstensson deschide scorul, dar muntenegrencele egalează.


Min. 1 A început finala mică la Budapesta.


Urmărește aici evoluția scorului în finala mică a Final Four-ului de la Budapesta, CSM București – Buducnost.
Partida se va disputa duminică, de la 16:15.  Va fi o confruntare între actuala și viitoarea echipă a celei mai bune handbaliste din lume, Cristina Neagu.


UPDATE Final la Budapesta, 38-33 în favoarea macedonecelor de la Vardar în a doua semifinală a zilei. Fanii CSM-ului au scandat „România, România” la finalul partidei, în timp ce jucătoarele noastre s-au ridicat de pe bancă și i-au aplaudat.


UPDATE Mai puțin de zece minute până la finalul partidei. Vardar conduce cu 33-26 în acest moment iar Gyor le așteaptă pe macedonence în finala mare de mâine. CSM și Cristina Neagu se vor lupta pentru o clasare pe podium în finala mică. Pentru Vardar ar fi prima finală mare după trei ediții consecutive în care a terminat pe poziția a treia.


UPDATE Niombla înscrie din nou de la șapte metri și duce scorul la 31-22. Din tribune se aude „Jucăm, jucăm, jucăm și câștigăm”. Fanii români veniți la Budapesta se ridică mult peste nivelul echipei.


UPDATE Franțuzoaica Niombla marchează golul cu numărul 20 pentru CSM. Din păcate Vardar are în continuare un avans considerabil, scorul fiind 27-20 în minutul 40 al partidei. Fanii români continuă să facă spectacol în tribune, chiar dacă diferența de scor este destul de mare.


UPDATE S-a refăcut diferența de zece goluri între Vardar și CSM București. Fetele noastre nu se regăsesc nici în această parte secundă, astfel că macedonecele sunt cu un pas în finala mare. Gyor e prima finalistă a zilei după victoria cu Buducnost, scor 26-20.


UPDATE S-a reluat jocul în arena Laszlo Papp din Budapesta! Începem cu superioritate numerică după eliminarea Khmyrovei din finalul primei părți.


UPDATE Paula Ungureanu evită golul cu numărul 21 în acest final al primei reprize. Reușim să reducem diferența la opt goluri în minutul 29 al primei părți. În repriza a doua avem nevoie de un miracol pentru a mai spera la finala mare. Pauză la Budapesta, arbitrele se consultă în privința Khmyrovei, pe care o elimină în cele din urmă. 21-13 pentru Vardar după primele 30 de minute. CSM-ul s-a prezentat dezastruos în prima parte a semifinalei.


UPDATE „Dacă vreți să plecă acasă, pot să chem șoferul și să ne urcăm în autocar. Trebuie să luptăm pentru CSM”, Per Johansson a avut o nouă criză de nervi în timpul unui time-out cerut de echipa nostră. Din păcate, antrenorul nu a reușit să-și motiveze jucătoarele, scorul este acum 18-8 în favoarea adversarelor.


UPDATE Vardar conduce cu 12-7 după primul sfert de oră. Per Johansson a avut o criză de nervi în timpul time-out-ului, și le cere fetelor sale să blocheze tot ce pot în apărare. CSM-ul a ratat două aruncări consecutive de la șapte metri! În superioritate numerică, Vardar a marcat de două ori iar echipa noastră nu a punctat nici măcar o singură dată.


UPDATE După primele zece minute, Vardar conduce cu 9-3! Adversarele noastre au ratat la un singur atac pozițional. Atacul CSM-ului trebuie să se trezească pentru ca echipa din Capitală să mai spere la finala mare.


UPDATE Început de coșmar pentru CSM la Budapesta! După opt minute și jumătate, fetele noastre au marcat un singur gol, în timp ce adversarele au punctat de șapte ori.


UPDATE CSM e condusă cu 5-1 după primele șase minute. Jucătoarele noastre au început foarte slab semifinala în timp ce adversarele se prezintă la capacitate maximă în debutul partidei. Time-out cerut de Per Johansson după golul de 5-1.


UPDATE Vardar a avut atacul în debutul partidei și a deschis scorul. După numai câteva secunde, fetele noastre au pierdut mingea iar diferența s-a majorat la 2-0. CSM a marcat primul gol prin Gullden de la șapte metri.


UPDATE Cele două echipe se pregătesc să intre pe parchetul arenei Laszlo Papp din Budapesta! Fanii români care s-au deplasat în Ungaria domină fundalul sonor în sala maghiară. 1500 de suporteri veniți din toată țara au trecut granița pentru a le încuraja pe fetele de la CSM. Antrenorul echipei noastre, Per Johansson, a fost primit cu huiduieli de către publicul maghiar.


UPDATE Au mai rămas 30 de minute până la meciul zilei pentru România! Gyor e prima finalistă după 26-20 în fața echipei Cristinei Neagu, Buducnost. Cea mai bună jucătoare a lumii va juca mâine în finala mică a Ligii Campionilor. Vardar Skopje se află la a treia semifinală consecutivă, dar de tot atâtea ori a terminat Liga Campionilor pe locul al treilea. CSM va juca astăzi a doua semifinală din istorie, prima fiind anul trecut când fetele noastre au adus trofeul la București.


UPDATE „Am văzut să zic zece secunde din prima semifinală. Am avut un șofer de autocar care a mers extrem de încet. Fetele au timp să se pregătească, dar nu am avut timp să vedem meciul dintre Buducnost și Gyor”, a spus Cristina Vărzaru la microfonul Digi Sport.


UPDATE Final în prima semifinală a zilei! Buducnost merge în finala mică după ce Gyor s-a impus cu 26-20.


UPDATE Au mai rămas cinci minute până la final, Gyor conduce cu șase goluri în acest final de partidă. E aproape imposibil ca Buducnost să mai întoarcă soarta acestei semifinale, astfel că nici în acest an, Cristina Neagu nu se va afla în finala competiției.


UPDATE Cu 12 minute înainte de finalul primei semifinale, Gyor își menține avantajul de cinci goluri. Anita Gorbicz a marcat de opt ori din nouă încercări! Cristina Neagu reduce diferența la patru goluri, în inferioritate numerică, dar e greu de crezut că maghiarele mai pot rata accederea în finala mare.


UPDATE De nouă minute au avut nevoie jucătoarele de la Buducnost pentru a marca în repriza secundă! Golul a venit dintr-o aruncare de la șapte metri, maghiarele au în continuare un avantaj de cinci goluri.


UPDATE Maghiarele s-au distanțat la șase goluri după primele cinci minute ale reprizei secunde, cea mai mare diferență înregistrată astăzi. Buducnost nu a reușit să puncteze de la reluarea jocului.


UPDATE S-a reluat partida dintre Buducnost și Gyor! Echipa Cristinei Neagu are atacul în debutul părții secunde.


UPDATE Un suporter al CSM București a câștigat în pauză un concurs de aruncări, într-o finală cu un suporter al echipei Buducnost. În semifinale, fanul CSM-ului s-a impus clar în fața unui susținător al chipei Vardar. Tot în pauza meciului dintre Buducnost și Gyor, un suporter maghiar și-a cerut iubita de soție în aplauzele celor 10.000 de oameni prezenți în tribune.


UPDATE Pauză la Budapesta! Bulatovic și Neagu o țin pe Buducnost în cursa pentru finala mare. Maghiarele au avut un avans de cinci goluri la jumătatea reprizei, dar după primele 30 de minute Gyor conduce cu 12-9. La ultima fază a primei reprize, Batinovic a încercat să-și pună echipa pe contraatac dar a pasat la o adversară care a marcat de la jumătatea terenului în poarta goală.


UPDATE Gyor s-a distanțat la cinci goluri după primele 24 de minute! Anita Gorbicz, marcatoarea all-time a Ligii Campionilor a reușit să marcheze de trei ori din trei aruncări. Buducnost a avut superioritate numerică de trei ori până acum, dar maghiarele au jucat impecabil cu un om în minus.


UPDATE Cristina Neagu a marcat trei din cele patru goluri ale echipei sale, în primul sfert de oră al partidei. Suporterii români se fac auziți la fiecare acțiune a „Balonului de Aur” din handbalul feminin. Gyor conduce cu 7-4 la jumătatea primei reprize.


UPDATE Gyor a început în forță partida, reușind să conducă cu 4-1, dar Neagu și Bulatovic au redus diferența la 4-3. Românca ce îmbracă tricoul cu numărul opt a fost la un pas de a restabili egalitatea, dar bara le-a salvat pe maghiare. 4-3 pentru Gyor în minutul 12.


UPDATE Cristina Neagu a marcat primul gol pentru echipa sa în Final Four! Buducnost-Gyor, 1-1 după trei minute.


UPDATE Sectorul românesc a început să se populeze! Vom avea 1500 de suporteri în tribunele arenei maghiare, dintre care aproximativ 300 numai din Vâlcea. Urale masive din partea românilor pentru Cristina Neagu, jucătoarea celor de la Buducnost.

 


UPDATE „E a patra oară la rând când ne aflăm în Final Four, am avut un sezon cu suișuri și coborâșuri dar cred că ne vom ridica la cel mai înalt nivel astăzi. Suntem pregătite pentru luptă, anul trecut am avut câteva probleme. Sper ca jucătoarele noastre să fie în formă. Cristina Neagu este una dintre cele mai bune jucătoare, își va arăta din nou valoarea. Românii veniți aici sper că vor ține cu Buducnost în partida cu Gyor”, a declarat antrenoarea lui Buducnost, Bojana Popovic.


UPDATE A mai rămas o oră până la primul meci din Final Four, Buducnost – Gyor! Partida va fi arbitrată de româncele Cristina Năstase și Simona Stancu. Katarina Bulatovic (Buducnost) și Cristina Vărzaru (CSM București) se luptă pentru a deveni a treia cea mai titrată jucătoare din istoria Ligii Campionilor! Ambele au câștigat competiția de câte patru ori, primele două locuri fiind ocupate de Bojana Popovic și Ausra Fridrikas, cu câte șase trofee în palmares. 


UPDATE Suedeza Isabelle Gullden, conducătoarea de joc a echipei CSM București, a declarat, pentru site-ul turneului final al Ligii Campionilor la handbal feminin, că anul acesta va fi un Final4 diferit față de anul trecut.
 ”Cred că acest Final4 va fi foarte diferit față de precedentul. Nu există o favorită clară și cred că CSM va fi în mintea tuturor acum”, a afirmat Gullden. ”Asta nu mă face să fiu nervoasă. De fapt, pe teren nu sunt niciodată nervoasă. Ar extraordinar dacă am reuși dubla, dar e foarte greu de realizat acest lucru”, a mai spus handbalista scandinavă, autoare a nu mai puțin de 15 goluri în finala de anul trecut cu Gyor.

”Handbalul e mai distractiv când joci de plăcere. Unele jucătoare nu sunt așa, nu cred că o vezi pe Linnea Torstensson, colega mea suedeză, zâmbind pe teren. Eu, în schimb, joc bine când mă simt bine”, a declarat golghetera ediției trecute a EHF Champions League.

”Chiar dacă mă aleg cu un ochi vânăt sau zgâriată pe față, nu contează, tot sunt fericită. Nu sunt niciodată nervoasă când joc”

UPDATE Fetele de la CSM București au ajuns în Ungaria, scrie DolceSport. Hotelul Aquincum le-a purtat noroc handbalistelor de la CSM anul trecut. Un hotel de lux, cu vedere la Insula Margareta, situat la 5 minute de mers cu autocarul de sala in care se vor disputa duelurile din Final Four. Si de data aceasta, fetele vor fi cazate in aceeasi locatie de 5 stele. Mai mult, pentru a repeta performanta de anul trecut, handbalistele au apelat si la superstitii: vor sta in aceleasi camere. „Fetele au amintiri plăcute de la hotel și de la meciuri. Desigur, creierul funcționează în acest mod, își poate reînvia amintiri de anul trecut și mă voi folosi și eu de acele amintiri când voi vorbi cu ele, pentru că eu nu am fost aici anul trecut, dar multe dintre ele au fost.
Am să încerc să construiesc acest feeling în echipă pentru fetele și antrenorii care nu au fost anul trecut aici. Bineînțeles că ne putem folosi de asta”, a declarat Per Johansson pentru Dolce Sport. „Cred că am terminat cu tot ce e legat de tactică și de antrenamente. Avem un singur antrenament, apoi totul se canalizează pe energie. Voi încerca să găsesc cuvintele potrivite să le motivez, poate cu unele vizionări, cu unele discuții sau cu niște discursuri, încă nu m-am decis. Totul doar pentru relaxare, să fie ca un leu relaxat sâmbătă”, a mai spus antrenorul de la CSM pentru DolceSport.
 

UPDATE Pentru a câștiga din nou trofeul Ligii Campionilor, CSM București trebuie să găsească aceeași rețetă de anul trecut, adică să câștige două jocuri într-un interval de 24 de ore. De la terminarea semifinalei cu Vardar (începe la 18:45 și se termină cel mai devreme la 20:15) și până la startul finalei mari, pe care și-o dorește handbalul românesc (ora 18:45) sunt mai puțin de 24 de ore. „Dacă am ajunge în finală la fel ca anul trecut, n-am mai simți nici oboseală, nici lovituri. Nu te mai gândești la absolut nimic, decât să joci. Știi că mai ai 60 de minute și pe urmă rămâi fără voce”, a declarat Oana Manea.


Toate informațiile despre cursa campioanei României, CSM București, spre apărarea trofeului Ligii Campionilor, le veți putea găsi aici. ProSport vă va prezenta pas cu pas fiecare detaliu din aventura din Budapesta a fetelor suedezului Per Johansson.

„Sunt mândră că fac parte din această echipă, mă bucur enorm că am reușit să ne îndeplinim obiectivul, calificarea între primele patru, cele mai bune echipe din această competiție supremă. Și mă bucur enorm că putem să ne apărăm Cupa. Îmi doresc enorm să câștig trofeul, este visul meu”, spune portarul Paula Ungureanu.

Ce spune președintele clubului

„Tigroaicele” vor pleca joi spre Budapesta, cu două zile mai devreme de partida semifinală cu Vardar Skopje (sâmbătă, ora 18:45). Înainte de a decola spre capitala Ungariei, Alin Petrache, directorul general al CSM București, și-a elogiat echipa.

„Vreau să mulțumesc fetelor pentru eforturile care le-au făcut, nu sunt jucătoare bune așa cum am auzit de fiecare dată, ci sunt niște jucătoare extraordinare. Experiența de care au dat dovadă, ne face să ne gândim că CSM București își merită locul în Final 4. Obiectivul nostru din acest an a fost calificarea în acest Final 4, iar de aici discutăm de rezultate, discutăm de noroc, discutăm de sănătatea fiecărei jucătoare și multe alte lucruri care înglobează această competiție fantastică europeană pe care o jucăm”, a declarat Alin Petrache. Oficialul este convins că CSM București va arăta și mai bine în viitor: „Este o echipă puternică, s-ar putea să fim Real Madrid al Europei în handbal, iar asta nu poate decât să ne bucure”.

Cum a decurs turneul de anul trecut pentru bucureștence

Turneul Final 4 al Ligii Campionilor se desfășoară sâmbătă și duminică în Papp Laszlo Arena din Budapesta, CSM București urmând să joace în prima zi, în semifinale, cu Vardar Skopje. În celălalt meci se întâlnesc Gyor și Buducnost, echipa Cristinei Neagu. La ediția de anul trecut, CSM București a dispus în semifinale de Vardar cu 27-21, iar Gyori Audi ETO KC s-a impus la limită în duelul cu Buducnost, 21-20. În finala mică, Vardar a trecut de Buducnost cu 30-28, iar CSM București a câștigat trofeul, după ce a învins-o pe Gyori Audi ETO KC cu 29-26, după prelungiri și aruncările de departajare.

Octavian Vasilescu / Redactor
Știri despre
Pe aceeași temă
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Un soldat rus a fost lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile VIDEO
Un soldat rus a fost lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile VIDEO
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă" în onoarea câştigării Ligii Campionilor
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
ULTIMA ORĂ! A murit în urmă cu puțin timp! Era plin de bani, dar degeaba! Moartea nu l-a iertat!
ULTIMA ORĂ! A murit în urmă cu puțin timp! Era plin de bani, dar degeaba! Moartea nu l-a iertat!
NU ARUNCA niciodată așa ceva la GUNOI! Bucătăria ta poate deveni PESTE NOAPTE un...
NU ARUNCA niciodată așa ceva la GUNOI! Bucătăria ta poate deveni PESTE NOAPTE un...
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Imaginile anului! Antonia şi-a arătat chiloţeii şi nu numai. Sângele a dat în clocot la concert
Veste cumplită despre Vladimir Putin! NU MAI SCAPĂ: Mai are mai puțin de doi ani de trăit
Veste cumplită despre Vladimir Putin! NU MAI SCAPĂ: Mai are mai puțin de doi ani de trăit
Știrea momentului: Cum a fost PRINS Prințul Paul, de fapt
Știrea momentului: Cum a fost PRINS Prințul Paul, de fapt
Anca Țurcașiu: imaginea care i-a stârnit pe fani: Te expui prea mult, la 52 de ani
Anca Țurcașiu: imaginea care i-a stârnit pe fani: Te expui prea mult, la 52 de ani
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
BANCUL ZILEI: Soțul intră în pat și-i șoptește la ureche nevestei: Sunt fără chiloți!
Zece morţi şi 251 răniţi, în urma unei scurgeri de gaze toxice în portul Aqaba din Iordania VIDEO
Zece morţi şi 251 răniţi, în urma unei scurgeri de gaze toxice în portul Aqaba din Iordania VIDEO
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
Și-a „satisfăcut pofta”, în tribună, crezând că nu o vede nimeni. O cameră TV a surprins totul!
A dat-o de gol pe Andreea Marin! Fiul lui Ștefan Bănică nu s-a mai abținut și a spus tot
A dat-o de gol pe Andreea Marin! Fiul lui Ștefan Bănică nu s-a mai abținut și a spus tot
Femeie, prinsă în timp de fura un CATALIZATOR AUTO. Polițiștii au prins-o în FAPT
Femeie, prinsă în timp de fura un CATALIZATOR AUTO. Polițiștii au prins-o în FAPT
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!