Vezi aici lotul României care pregăteşte Cupa Mondială din Danemarca

7 sep 2010 98 afişări Comentează şi tu Handbal
Vezi aici lotul României care pregăteşte Cupa Mondială din Danemarca Vezi aici lotul României care pregăteşte Cupa Mondială din Danemarca

Antrenorul naţionalei de handbal feminin a României, Radu Voina,a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că se aşteaptă la oatmosferă plăcută la reunirea din 13 septembrie, după trei luni şijumătate de pauză.

Naţionala feminină se va reuni în 13 septembrie, la Bucureşti,pentru efectuarea vizitei medicale, după care va pleca spre RâmnicuVâlcea, unde va şi pregăti participarea la Cupa Mondială. La treiluni şi jumătate de la ultima acţiune a reprezentativei, antrenorulRadu Voina este optimist, dar şi îngrijorat în privinţapregătirilor înaintea Campionatului European din luna decembrie."Ne reunim după o perioadă lungă. Când ne vom reuni vor fidisputate şi două etape din Liga Naţională, deci oboseala îşi vaspune cuvântul. Jucătoarele de la Oltchim şi cele de la U JolidonCluj au un program încărcat în această perioadă, deci nu va fiuşor. Perioadele de pregătire ale naţionalei vor fi scurte şifoarte intense, deci nu-mi rămâne decât să sper că nu vor fiaccidentări. Mai sper şi ca fetele să vină cu inima deschisă laechipa naţională, să fie o atmosferă bună şi să ne pregătim cumtrebuie", a declarat Radu Voina.

Selecţionerul a făcut referiri şi la Cupa Mondială, pe care Româniaa câştigat-o anul trecut şi care va debuta în 21 septembrie."Cupa Mondială e un turneu impresionant, cu participanteputernice, dar până la urmă e o competiţie neoficială. Sunt jocuride pregătire şi nu vom merge acolo doar cu gândul de a câştiga cuorice preţ. Repet: nu trebuie să avem parte de accidentări, mi separe cel mai important. Sigur că vor veni şi victorii, dacă fetelevor fi concentrate şi vom juca ce trebuie, dar nu e în prim-plan săapărăm titlul câştigat anul trecut în Danemarca".

Radu Voina, care a refuzat să mai antreneze la nivel de club, dupăjucarea finalei Ligii Campionilor, cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, aavut parte şi de o vacanţă prelungită. "Am avut o vacanţăexcelentă, nici nu mai ştiu de când nu am avut parte de atâtalinişte. Am fost cu familia, şi în străinătate, şi acasă, am făcutun tur pe la părinţi, rude, prieteni, ne-a prins foarte bine. Mi-amîncărcat bateriile", a afirmat antrenorulnaţionalei.

Pentru data de 13 septembrie au fost convocate jucătoarele:Paula Ungureanu şi Talida Tolnai - portari, Ramona Maier,Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, AureliaBrădeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina BârsanChintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Beşe, AdrianaŢăcălie, Mihaela Tivadar, Iulia Puşcaşu şi Valentina Ardean Elisei- jucătoare de câmp.

Din lot nu face parte căpitanul Cristina Vărzaru (Viborg HK), ceacuză probleme de sănătate.

După pregătirile de la Râmnicu Vâlcea, echipa României va plecaspre Danemarca, în 20 septembrie, unde a doua zi va debuta, laAarhus, în grupa B a Cupei Mondiale, în calitate de deţinătoare atrofeului.

România va evolua, în ordine, cu Norvegia, Rusia şi Suedia, în timpce în grupa A vor evolua Germania, Ungaria, Franţa şiDanemarca.

MEDIAFAX

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.