Veste proastă pentru fanii HCM Baia Mare: Nycke Groot şi-a prelungit contractul cu FC Midjylland până în 2017. Jan Pytlick a ajuns la Vardar Skopje

14 feb 2015 1047 afişări Handbal
Veste proastă pentru fanii HCM Baia Mare: Nycke Groot şi-a prelungit contractul cu FC Midjylland până în 2017. Jan Pytlick a ajuns la Vardar Skopje

HCM Baia Mare a suferit pe postul de coordonator de joc în timpul acestui sezon, mai ales că Luciana Marin şi Laura Oltean au suferit accidentări destul de serioase. Conducerea echipei a căutat un centru chiar şi pentru partea secundă a Ligii Campionilor, dar nu a găsit nicio variantă bună pentru această perioadă, astfel că s-a reorientat în propria curte şi le-a reprofilat pe Eliza Buceschi şi Lois Abbingh. Aducerea unui coordonator de joc de clasă mondială a fost amânată pentru pauza competiţională din vară.

Una din variantele vehiculate pentru a veni la HCM Baia Mare a fost olandeza Nycke Groot (26 ani), actuala jucătoare a formaţiei FC Midjylland. Conducerea clubului s-a interesat de serviciile jucătoarei care în sezonul trecut a ajuns până în Final 4 cu echipa daneză şi ca urmare a insistenţelor fanilor pe site-urile de socializare, care şi-au exprimat dorinţa de a o urmări sub tricoul HCM. Oficialii băimăreni au luat legătura cu clubul danez, însă FC Midjylland a anunţat că jucătoarea nu va fi lăsată să plece. Mai mult, pentru a fi siguri că handbalista nu va avea alte intenţii, danezii i-au propus prelungirea contractului pe încă un sezon. Olandeza a acceptat. Groot avea un angajament până în 2016, care s-a extins mai nou până la finele sezonului 2017.

"Este absolut uimitor că o putem ţine îm continuare pe Nycke. Ea fost votată cea mai bună jucătoare din Ligă (n.r. daneză) şi a avut o prestaţie foarte bună şi în turneul Final 4 din 2014. Toată lumea ştie cât de importantă este ea pentru noi. Dacă ea a ales să rămână alături de noi, înseamnă că are alte valori şi acestea nu ţin de bani", a declarat antrenoarea echuipei FC Midjylland, Helle Thomsen. Groot şi-a prelungit contractul la FC Midjylland, deşi a avut mai multe oferte, superioare din punct de vedere financiar.

Nycke Groot se află deja la al patrulea sezon sub culorile echipei FC Midjylland, iar după prelungirea contractului a declarat că "mai am multe lucruri de îmbunătăţit şi de făcut la această echipă". Ea şi formaţia daneză vor juca duminică, în Cupa Cupelor, cu HCM Roman (ora 16.00), în manşa retur a optimilor Cupei Cupelor. În tur, echipa lui Florentin Pera a cedat acasă cu 24-20. 

Un alt nume important din handbalul danez a acceptat, în schimb, să accepte o provocare în Estul Europei: tehnicianul Jan Pytlick. Acesta a fost numit consilier la Vardar Skopje, înlocuindu-l pe Kim Rasmussen, care a stat numai 28 de zile. Pytlick a demisonat la sfârşitul anului trecut din funcţia de selecţioner al Danemarcei, după ce a terminat pe locul 8 la Euro 2014, o poziţie considerată mult sub aşteptări de danezi.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

 
Pe cine vrei selecţioner al României la handbal?
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.