Valentin Ghionea vine cu o idee ingenioasă din Polonia pentru dezvoltarea handbalului românesc. ”Copiii vor avea ocazia să vadă şi un altfel de handbal”

1 nov 2016 3179 afişări Handbal
Valentin Ghionea vine cu o idee ingenioasă din Polonia pentru dezvoltarea handbalului românesc. ”Copiii vor avea ocazia să vadă şi un altfel de handbal”

Valentin Ghionea, unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei naţionale, vine cu o idee interesantă în handbalul românesc, organizarea unei tabere internaţionale de vară (masculin) în perioada 3-9 iulie 2017. Aceasta va fi adresată copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani şi se va desfăşura în Baia Mare, localitate unde a debutat în Liga Naţională, în 2003.

”Ideea mi-a venit după o discuţie cu Tiago Rocha, colegul meu de la Wisla Plock. În vară a organizat o astfel de tabără în Portugalia şi mi-a spus că a prins foarte bine. După ce am stat de vorbă, mi-am dorit şi eu să aduc o astfel de idee în România, este un lucru foarte bun pentru dezvoltarea handbalului”, ne-a declarat Valentin Ghionea, extrema dreaptă în vârstă de 32 de ani.

În proiectul său, Valentin Ghionea va fi ajutat de câţiva oameni de afaceri din Baia Mare, iar în tabără vor sosi şi jucători / ex-jucători importanţi în handbalul internaţional, precum Nikola Eklemovic (handbalist care şi-a încheiat cariera la Minaur), Rodrigo Corrales Rodal (Wisla Plock) şi Kamil Syprzak (FC Barcelona). De asemenea, din România şi-au anunţat deja intenţia de a participa şi a ajuta Adrian Petrea, Ionuţ Irimuş, Răzvan Pop.

”În general, va fi un concept nou pentru o tabără, copiii vor avea ocazia să vadă şi să simtă şi un altfel de handbal. În principiu, vrem să aducem copii, juniori care fac handbal măcar de 2 ani, întrucât ceea ce vrem să prezentăm presupune cunoaşterea anumitor noţiuni”, ne-a relatat Valentin Ghionea.

Înscrierile se pot face până în mai 2017, toate detaliile despre tabăra de vară de la Baia Mare fiind în afişul de prezentare.

Internaţionalul român a mai susţinut că îşi doreşte ca această tabără să devină o tradiţie: ”Vreau să organizez acest eveniment an de an, pentru viitor avem şi alte planuri. Poate din 2018 vom avea şi o tabără pentru feminin”.

Valentin Ghionea este unul dintre cei mai importanţi jucători ai momentului din România. El evoluează din 2012 la Wisla Plock (Polonia), după ce a mai jucat la Minaur, Dinamo, Pick Szeged, UCMR Reşiţa şi HCM Constanţa.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.