Valentin Ghionea şi prietenii vor avea o săptămână specială de vacanţă, cu focus tot pe handbal. Evenimentul pus la cale de internaţionalul român

27 iun 2017 1768 afişări Handbal
Valentin Ghionea şi prietenii vor avea o săptămână specială de vacanţă, cu focus tot pe handbal. Evenimentul pus la cale de internaţionalul român Foto: Paul URSACHI / MEDIAFAX

În perioada 3-9 iulie, Valentin Ghionea organizează la Baia Mare un eveniment inedit pentru handbalul românesc, o tabără internaţională de vară la care s-au înscris nu mai puţin de 82 de copii, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Participanţii vor avea parte de o altfel de săptămână de handbal, cu antrenamente specifice, jocuri adevărate, totul combinat şi cu puţină distracţie!

Evenimentul aflat la o ediţie inaugurală se desfăşoară sub titulatura ”Ghionea Valentin’s International Handball Camp” şi se bucură de prezenţa unor invitaţi de marcă, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Alături de Valentin Ghionea, în tabără vor fi prezenţi foşti şi actuali internaţionali ai României, precum Adrian Petrea (în prezent antrenor la Dunărea Călăraşi), Rareş Fortuneanu (în prezent antrenor la St. Raphael), Alexandru Csepreghi, Dan Racoţea, Marius Sadoveac, Ionuţ Irimuş, Răzvan Pop, dar handbalişti de excepţie din afara ţării, precum Nikola Eklemovic (retras din activitate), Rodrigo Corrales Rodal (Wisla Plock, transferat în această vară de PSG) şi Kamil Syprzak (FC Barcelona).

”Fiecare invitat va avea parte lui de lucru cu copiii, ne dorim ca fiecare participant să intre în contact cu foştii sau actualii jucători de handbal prezenţi în tabără. Vom încerca să le arătăm copiilor câteva lucruri noi cu care poate nu s-au întâlnit până acum sau să-i ajutăm să se perfecţioneze”, ne-a relatat Valentin Ghionea.

Internaţionalul român legitimat la Wisla Plock (Polonia), echipă de Top 16 în Liga Campionilor, şi-a motivat şi decizia de a pune pe picioare o astfel de acţiune: ”Handbalul românesc are nevoie de astfel de acţiuni, tinerii au nevoie de o astfel de tabără, întrucât acestea s-au cam uitat. Eu am fost într-o tabără doar cu naţionala, Federaţia Română de Handbal organiza acele cantonamente mai lungi. Sunt însă mulţi tineri care nu merg la echipele naţionale şi au nevoie şi de astfel de tabere, care pot reprezenta momente unice. Copiii pot descoperi cu această ocazie noi perspective”.

  • ”Vrem să-i învăţăm tot ce ţine de handbal pe parte fizică, dar şi ce înseamnă moral să fii sportiv: disciplină şi respectul care trebuie să îl ai faţă de adversari şi coechipieri”, Valentin Ghionea, extremă dreapta România

Înscrierile pentru ”Ghionea Valentin’s International Handball Camp” s-au încheiat, dar peste aproximativ o lună vor fi ”deschise” pentru tabăra din 2018. ”Deja ne gândim ce vom face în 2018. Nu ştiu dacă tabăra va fi tot în Baia Mare, poate ne mutăm, de la un an la altul, prin toată ţara. Dacă sunt şi alţi oameni interesaţi de o astfel e idee, putem discuta cu oricine”, a concluzionat Valentin Ghionea. La tabăra din Baia Mare care va începe luni vor fi prezenţi copii din mai multe zone ale ţării, precum Craiova, Reşiţa, Constanţa, etc.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.