Unde-s doi puterea creşte

26 nov 2009 21 afişări Handbal
Unde-s doi puterea creşte Unde-s doi putea creşte

"U" Transilvania a început actualul sezon având ca obiectiv calificarea în cupele europene, mai exact o clasare în primele cinci locuri, dar parcursul dezamăgitor al echipei, doar trei victorii în nouă etape, care i-au coborât pe clujeni până pe 11 în clasament, a tulburat apele pe Someş. Europa rămâne un vis interzis pentru "U", iar pentru ca situaţia să nu devină şi mai ingrată, conducerea a luat o decizie inedită. Antrenorul nu a fost dat afară, cum se obişnuieşte în fotbal când lucrurile merg spre rău, ci a fost adus încă un antrenor, astfel că din etapa viitoare pe banca lui "U" se vor afla atât Remus Moldovan, cel care a preluat în vară echipa, cât şi fostul tehnician Liviu Jurcă, care demisionase la finalul sezonului trecut.

"N-am luat măsuri cum se aştepta toată lumea, să tai şi să spânzur, am decis că într-un moment extrem de dificil cel mai bine este să ne unim, nu să ne dezbinăm. Am format un cuplu de antrenori care se completează foarte bine, între ei nu va exista grad de subordonare, ci o relaţie de colaborare. Echipa va avea o altă faţă în ultimele patru etape, vom aborda fiecare meci la victorie şi sper că vom salva ce se mai poate salva din acest tur ruşinos de campionat. În iarnă vom trage linie şi vom vedea ce este de făcut mai departe, dar dorinţa mea este de pe acum să continuăm în aceeaşi formulă şi în retur", a mărturisit Mihai Tritean. Deşi managerul echipei clujene este încântat de soluţia găsită, pe care nu o consideră de conjunctură, ci de termen lung, cei doi antrenori s-au dovedit a fi sceptici în ceea ce priveşte o colaborare de durată.

"Trebuie să respect decizia conducerii, cred că putem reuşi o colaborare pentru patru etape. Am fost întotdeauna un om de echipă şi de când sunt la Cluj am simţit lipsa unui secund, e bine că voi avea cu cine să mă consult. E frustrant să te frmânţi de unul singur, să pui suflet, iar rezultatete să întârzie să apară. La finalul turului vom lua decizile benefice pentru echipă", a declarat Remus Moldovan.

"Am acceptat oferta conducerii de a colabora cu Remus Moldovan pentru a scoate echipa din pasa neagră în care se află. Jucătorii sunt cu moralul la pământ, sunt probleme mari la psihic şi trebuie scuturaţi puţin, deoarece nu asta e valoarea lor. Unii s-au bucurat când am plecat în vară, deoarece nu erau mulţumiţi de programul încărcat de antrenamente, dar ei sunt plătiţi să joace şi trebuie să-şi facă datoria", a spus Liviu Jurcă.

"U" Transilvania va juca duminică în deplasare la Ştiinţa Bacău.

Articol publicat de Roxana PRICHICI

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.