”U” Cluj a pornit la drum cu patru jucătoare noi şi cu un antrenor care a scris istorie la Minaur Baia Mare. Surpriza la capitolul noutăţi: Ana Maria Berbece!

17 iul 2017 4219 afişări Handbal
”U” Cluj a pornit la drum cu patru jucătoare noi şi cu un antrenor care a scris istorie la Minaur Baia Mare. Surpriza la capitolul noutăţi: Ana Maria Berbece!

Universitatea Cluj este gata să înceapă un nou ciclu în istoria clubului, cu noutăţi la toate capitolele: lot, staff tehnic, conducere. Formaţia ardeleană a demarat pregătirile pentru noul sezon cu Adrian Popovici în postura de antrenor principal, fost internaţional român cu 175 de selecţii la prima reprezentativă, care a contribuit inclusiv la titlul cucerit de Minaur în 1999.

Echipa clujeană a suferit o pierdere semnificativă în această vară, pe Cristina Laslo, care s-a transferat la Buducnost Podgorica. ”U” a reuşit, în schimb, să le păstreze la echipă pe Ionica Munteanu, Florina Chintoan şi Diana Puiu, în jurul cărora va fi construită noua echipă. Din punct de vedere al noutăţilor din lot, Clujul s-a prezentat la start cu patru fete noi. Mihaela Ani Senocico a revenit la echipă după o perioadă petrecută la Cetate Deva şi HCM Rm. Vâlcea. Surpriza o reprezintă, în schimb, legitimarea extremei dreapta Ana Maria Berbece, una din promisiunile handbalului românesc, care a părăsit Corona Braşov! Au mai fost aduse la U Cluj, până la această dată, Romina Petruse şi Camelia Paşca, ambele de la Extrem Baia Mare, echipă la care a activat şi Adi Popovici în ultimul sezon.

Lotul ”U” Cluj pentru sezonul 2017-2018

  • Portari: Ionica Munteanu, Alexandra Prodan
  • Extreme stânga: Alexandra Dindiligan, Abigail Vălean, Antonia Cântă, Romina Petruse (Extrem Baia Mare)
  • Interi stânga: Diana Puiu, Corina Biriş
  • Centri: Mihaela Ani-Senocico (HCM Rm. Vâlcea), Camelia Paşca (Extrem)
  • Inter dreapta: Reka Tamas
  • Extreme dreapta: Alina Boian, Ana Maria Berbece (Corona Braşov)
  • Pivoţi: Floria Chintoan, Sonia Vasiliu

Nu mai sunt la ”U”, din lotul de anul trecut, Cristina Enache, Alexandra Severin, Andreea Tetean şi Alexandra Florean.

”În câteva zile, încercăm să mai perfectăm 1-2 transferuri, în special la linia de 9 metri”, ne-a declarat Adi Popovici, unul din cei doi antrenori din Liga Naţională, care a antrenat atât la masculin, cât şi la feminin. Al doilea antrenor este Constantin Ştefan de la CSM Roman. ”Pentru cine ştie, este total diferit să antrenezi o echipă de fete şi una de băieţi. Dar eu m-am adaptat, când am renunţat la activitatea de jucător, am început să antrenez la o echipă de fete, de junioare I, care o avea în componenţă şi pe Eliza Buceschi. Mi-a fost uşor să fac această trecere de la masculin la feminin, am acasă şi două fete mari”, a zâmbit Adi Popovic.

Deocamdată, ”U” Cluj nu şi-a stabilit un obiectiv clar, dar ”personal, îmi propun să avem un joc frumos, în viteză, nu vor fi mari impedimente în acest sens. Alături de fetele cu experienţă, ne propunem să creştem aceşti copii tineri din echipă”, după cum a susţinut antrenorul Universităţii.

Principala preocupare a conducerii clujene este să rezolve toate problemele financiare cu care echipa s-a confruntat în ultimii ani, iar cu noua Ordonanţă de Urgenţă sunt premise că acestea vor avea în final o rezolvare.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.