Tomas Ryde, drum liber spre CSM Bucureşti! S-a rezolvat şi ultimul aspect care îi stătea în cale antrenorului pentru a prelua oficial echipa

22 mar 2019 4763 afişări Handbal
Tomas Ryde, drum liber spre CSM Bucureşti! S-a rezolvat şi ultimul aspect care îi stătea în cale antrenorului pentru a prelua oficial echipa

Tomas Ryde poate prelua oficial CSM Bucureşti, după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a făcut ieri o derogare, ca antrenorii străini care vin în România în Liga Naţională să aibă licenţă Master Coach din sezonul 2020.

Nu mai e niciun secret faptul că echipa CSM Bucureşti a negociat cu fostul selecţioner al României pentru a prelua din vară conducerea tehnică a echipei. Campioana României şi Tomas Ryde au ajuns la o înţelegere, antrenorul suedez venind în ţară în urmă cu câteva săptămâni pentru pune la punct toate detaliile, doar că în calea oficializării acestui contract a existat un impediment, licenţa Master Coach. Tomas Ryde nu o deţine, iar CA al FRH hotărâse la începutul anului ca antrenorii străini care vor veni în România şi vor sta pe banca tehnică să aibă obligatoriu această licenţă, începând din sezonul 2019-2020.

Membrii Consiliului de Administraţie au acceptat ca această regulă să intre în vigoare din 2020, dar cu o condiţie: Tomas Ryde să se înscrie la cursurile Master Coach chiar din această vară.

Federaţia România de Handbal a realizat şi un aspect important, să aducă procesul de licenţiere al antrenorilor la nivel european şi în România. Astfel, începând din vară, antrenorii autohtoni vor putea urma cursurile Master Coach în ţară.

Procesul de licenţiere va cuprinde trei module, iar cursurile şi lucrarea vor fi în limba română. La final, după ce va fi obţinut un aviz favorabil din partea FRH, lucrarea trebuie tradusă în limba engleză, apoi susţinută în faţa unei Comisii EHF.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.