Teroare la lotul naţional de juniori! Mărturii despre atmosfera de lucru: ”Copiii sunt speriaţi şi timoraţi”. Colac peste pupăză, România a încasat 45 de goluri într-un meci cu Israel

19 dec 2017 4636 afişări Comentează şi tu Handbal
Teroare la lotul naţional de juniori! Mărturii despre atmosfera de lucru: ”Copiii sunt speriaţi şi timoraţi”. Colac peste pupăză, România a încasat 45 de goluri într-un meci cu Israel

Naţionala de handbal juniori a României (U18) a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un turneu amical la Vaslui, alături de Ucraina, Macedonia şi Israel. România a încheiat cu o victorie şi două înfrângeri, rezultatele poate că nu sunt atât de relevante, dar nu putem să nu remarcăm totuşi faptul că Israel le-a marcat tricolorilor nu mai puţin de 45 de goluri! Acea partidă s-a încheiat cu 45-29 şi indică faptul că ceva a mers prost, că se întâmplă ceva, mai ales că, de curând, aceeaşi echipă a cedat cu 41-19 în faţa Franţei.

Naţionala este condusă de spaniolul Jordi Giralt, iar strict vorbind de meciul cu Israel, le-a cerut jucătorilor să joace la un moment dat o apărare trei cu trei, chiar de la centrul terenului. Deşi a fost evident că juniorii tricolori abia stau în ghete şi nu sunt pregătiţi să joace aşa ceva, selecţionerul a insistat pe aceeaşi schemă până când totul s-a transformat într-o umilinţă pentru juniorii români! Să încasezi 24 de goluri într-o repriză la nivel de echipă naţională, de la care mai ai şi pretenţii, este deja prea mult.

Rezultatele lotului nu sunt însă întâmplătoare, au o legătură şi cu atmosfera de lucrru din interior. Adică una de teroare, cu sportivi timoraţi şi chiar înjuraţi. Nu numai la lot, ci şi la Centrul Naţional de Excelenţă de la Sighişoara, coordonat de asemenea de Jordi Giralt.

Antrenorul spaniol este ”tobă de handbal”, dar are deja un feedback negativ în privinţa comportamentului, al relaţiei de lucru cu copiii. Scandal a fost inclusiv la turneul de la Vaslui, unde numai 3-4 juniori au avut curajul să-i spună tehnicianului că se simt timoraţi. ”Copiii se simt foarte speriaţi, stresaţi de el şi aşa mai departe”, este mărturia unei surse ProSport despre atmosfera de lucru din echipă.

ProSport l-a contactat pe Alexandru Dia, antrenor federal, pentru a discuta pe marginea acestui caz. ”Nu pot să am un punct de vedere pentru că nu am toate elementele, facem cercetări. Nu exclud, nici nu pot să confirm aceste informaţii, m-aş hazarda să fac orice fel de comentariu atâta timp cât nu am toate elementele”, ne-a relatat oficialul FRH.

Jordi Giralt a fost adus în România după ce a activat în cadrul şcolii de handbal FC Barcelona, fiind recomandat de selecţionerul primei reprezentative, Xavier Pascual.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.