Tadici a definitivat lotul lărgit pentru "dubla" cu Slovacia, contând pentru calificarea la Mondiale. Ungureanu şi Brădeanu, vedetele echipei

9 mai 2013 1771 afişări Handbal
Tadici a definitivat lotul lărgit pentru "dubla" cu Slovacia, contând pentru calificarea la Mondiale. Ungureanu şi Brădeanu, vedetele echipei

În mai puţin de o lună (1 iunie), naţionala feminină de handbal va susţine prima manşă din barajul de calificare la Campionatul Mondial din Serbia (decembrie 2013), în compania Slovaciei. Selecţionerul Gheorghe Tadici a definitivat un lot lărgit de 28 de jucătoare, care trebuie anunţat la EHF. Astfel, pentru "dubla" cu Slovacia au fost convocate patru jucătoare de la Oltchim, Paula Ungureanu, Iulia Curea, Ada Nechita şi Aurelia Brădeanu. Marea noutatea o reprezintă revenirea Florinei Chintoan, care în urmă cu câteva luni a anunţat că se retrage din echipa naţională. De asemenea, din echipă fac parte şi revelaţiile de la Trofeul Carpaţi, Luciana Marin, Gabriela Perianu sau Aneta Pârvuţ. În schimb, Tadici nu va miza la cele două jocuri pe Melinda Geiger, o altă handbalistă care şi-a exprimat în scris intenţia de a se retrage temporar din echipa naţională.

Lotul de 28 de jucătoare

Portari: Ungureanu (Oltchim), Nichita (Brăila), Dedu (Braşov), Smedescu (Baia Mare)

Extreme: Curea (Oltchim), Dincă (Cluj), Tănăsie (Zalău), Nechita (Oltchim), Chiper (Braşov), Pârvuţ (Baia Mare), Cruceanu (CSM Bucureşti)

Pivoţi: Pintea (Zalău), Agrigoroaie (Roman), Manda (Ploieşti), Chintoan (Cluj), Brânzan (Braşov)

Linia de 9 metri: Băbeanu (Craiova), Marin (Roman), Brădeanu (Oltchim), Mihalschi (CSM Bucureşti), Ţăcălie (Braşov), Buceschi (Baia Mare), Cartaş (Cluj), Perianu (Brăila), Varga (Zalău), Molfea (CSM Bucureşti), Olteanu (Baia Mare), Druţu (Braşov)

Staf tehnic: Gheorghe Tadici (principal), Florin Pera (antrenor secund), Narcisa Lecuşanu (manager), Dan Costin (medic), Adrain Ionescu, Nicolae Craiu (kinoterapeuţi), Radu Cheregi (statistician)

Până pe 21 mai, selecţionerul trebuie să definitiveze lotul de 20 de handbaliste cu care va aborda cele două jocuri împotriva Slovaciei (returul este programat pe 8 iunie, la Oradea). Reunirea lotului este prevăzută pentru 23 mai, la Oradea, imediat după disputarea Cupei României.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.