Surpriză uriaşă în Supercupa României! SCM Rm. Vâlcea a doborât ”colosul” CSM Bucureşti după o bătălie fantastică şi i-a suflat trofeul

25 aug 2018 7047 afişări Handbal
Surpriză uriaşă în Supercupa României! SCM Rm. Vâlcea a doborât ”colosul” CSM Bucureşti după o bătălie fantastică şi i-a suflat trofeul ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

SCM Rm. Vâlcea a câştigat Supercipa României la handbal feminin, după ce a învins CSM Bucureşti cu 33-31. Partida a avut nevoie de 20 de minute de prelungire pentru a fi decisă învingătoarea. La sfârşitul celor 60 de minute, scorul a fost 21-21.

  • CSM Bucureşti pierde primul trofeu intern în ultimii 3 ani. SCM Rm. Vâlcea a câştigat în premieră prima cupă din istoria clubului.

Sezonul intern a debutat cu o surpriză uriaşă, aproape nimeni nu a crezut că CSM Bucureşti poate pierde în această perioadă un trofeu pe plan intern, având în vedere lotul avut la dispoziţie, dar şi resursele. Şi totuşi, SCM Rm. Vâlcea a ţinut să demonstreze că nimic nu este imposibil. Impulsionată de pe margine de un antrenor extrem de combativ, Florentin Pera, care le-a transmis tot timpul elevelor sale că ”sunteţi mai bune decât ele(!)”, trupa din Zăvoi a reuşit să se impună în Supercupa României. Nu oricum, ci după o bătălie fantastică de 80 de minute. Dacă vreţi, Vâlcea a câştigat cam în aceeaşi manieră în care CSM Bucureşti a câştigat Liga Campionilor în 2016.

Din punct de vedere al jocului, acesta a fost, probabil, poate cel mai bun din ultimii ani, unul care poate fi pus fără rezerve ”într-o ramă”. Parcă şi în amintirea vremurilor de altădată, Vâlcea a jucat de la egal la egal cu Dream Team-ul din Bucureşti, ba chiar a fost peste minute bune. Trupa lui Florentin Pera a jucat în primul rând cu sufletul, apoi a avut câteva jucătoare care au reuşit să destabilizeze în dese rânduri apărarea adversă. Au excelat Glibko şi Alicia Ferrnandez Fraga, care au fost cel puţin la aceeaşi înălţime cu Cristina Neagu şi Andrea Lekic, jucătoarele de la CSM Bucureşti de prim-plan.

Cu mici excepţii, campioana României a reuşit să conducă abia în prelungiri, după ce la sfârşitul celor 60 de minute scorul a fost egal, 21-21. Abia după 72 de minute de joc, CSM Bucureşti a reuşit să se desprindă pentru prima dată la două goluri, 28-26, dar tot nu a reuşit să doboare o echipă ţinută mereu la suprafaţă de îndemnurile antrenorului Pera: ”Aţi fost mai bune tot meciul, meritaţi să câştigaţi Supercupa!”. Fizic, Vâlcea a arătat mai bine, iar în ultimele minute a reuşit să facă sprintul decisiv, 33-31. Ar mai fi de remarcat faptul că Glibko a marcat două euro-goluri, iar în prelungiri pivotul Petrovic a făcut ce a vrut pe semicercul campioanei.

CSM Bucureşti nu a mai pierdut un trofeu pe plan intern din august 2015, când HCM Baia Mare a învins-o în Supercupa României. Este greu de spus acum dacă Vâlcea va reuşi să pună probleme echipei CSM Bucureşti şi în Liga Naţională, dar în mod cert vom avea cel puţin o formaţie care o poate ţine sub presiune, după două sezoane în care ”tigroaicele” au defilat.

CSM Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea 31-33 (26-26, 21-21, 10-12)

Neagu 12, Lekic 7, Radicevic 6, Lazovic 3, Mehmedovic 1, Curea 1, Manea 1 / Glibko 10, Vasileuskaya 4, Fraga 5, Petrovic 4, Băcăoanu 3, Lopez 3, Da Silva 2, Florica 2

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.