Still to come! România a pierdut cu Olanda, 24-29, după un meci slab, dar cursa pentru semifinalele Campionatului European continuă. Wester, 15 intervenții din 36 de aruncări – Dumanska, 9 din 28

Redactor:
Andru Nenciu
Still to come! România a pierdut cu Olanda, 24-29, după un meci slab, dar cursa pentru semifinalele Campionatului European continuă. Wester, 15 intervenții din 36 de aruncări - Dumanska, 9 din 28
  • Publicat:
  • Actualizat:

ROMÂNIA – OLANDA 24-29

Min.60 Final de meci. Elevele lui Ambros Martin pierd, scor 24-29, la finele unui meci în care tricolorele n-au fost inspirate mai ales pe faza de atac. Olanda a avut în Wester – om cheie – principal pion în victoria de la Nancy, în primul meci din Main Round.

Min.53 Ne apropiem la cinci goluri, 20-25, Dumanska parează, mingea e în posesia Cristinei Neagu, care vede poarta goală. Neagu e blocată pe brațul de aruncare, surorile Bonaventura, arbitrele partidei, nu văd, mingea se ocolește poarta. Arbitrele n-au dat nimic, deși ar fi trebuit să dicteze 7 m și eliminare

Min.45 Olanda se detașează pe tabelă, pentru prima dată în meci, la opt goluri, 21-13, dar Buceschi mai pune un strop pe tabelă, 12-14. Defensiva devine mai agresivă. Wester are procentaj 50 la sută

Min.40 Atacul României e citit de fiecare dată de olandeze, Lois Abbingh le duce pe olandeze la un avantaj de șapte goluri. Extremele nu mișcă, apărarea se clatină. Nimic nu funcționează, Ambros și-a epuizat time-out-urile.

Min.36 Abbingh și colegele ei se distanțează la patru lungimi, 15-11, Ambros Martin cere time-out. „Aglomerați prea mult pe centru, încercați să spargeți pe extreme”, solicită tehnicianul spaniol. Efectul e imediat: Pintea scoate 7 m, Buceschi nu iartă.

 

Min.33 Se termină coșmarul de trei munute fără gol marcat, pentru că Eliza Buceschi inventează o aruncare pe la șold, la seminînălțime, Wester n-are replică.

Min.31 A început actul secund. Wester anticipează tot în debutul actului secund, Olanda se desprinde la două lungimi.

IMAGINEA ZILEI vine de la pauză, cu un suporter român inventiv

Min.30 E pauză într-o partidă foarte tacticizată, în care un rol decisiv îl au cele două defensive. Presiunea apasă pe umerii Cristinei Neagu care încearcă de una singură să destabilizeze o defensivă, de multe ori, impenetrabilă. Optarul tricolor a scuturat plasa de treo ori din opt aruncări, într-o primă repriză în care s-a mers cap la cap. Pintea și Chiper au marcat, fiecare, de câte două ori, iar Laslo a înscris o singură dată. De multe ori, defensiva tricoloră și-a arătat vulnerabilitatea în momentele în care Olanda a iuțit atacul, dar Dumanska a anticipat trei din cele 13 aruncări spre poarta sa. 26 de minute și 55 de secunde a fost folosită Cristina Neagu în actul de debut.

Helle Thomsen s-a bazat, în principal, pe o apărare arțăgoasă, menită să o blocheze, în primul rând, pe Neagu. Wester, într-o formă incredibilă, are un procentaj excelent: 41%. Portarul Olandei a anulat 7 din 17 aruncări.

Min.25 Portarul olandezelor, Wester, are un procentaj excelent în prima repriză. Laslo e inspirată, vivace și iuțește circulația mingii.

Min.23 Ambros Martin o trece pe bancă pe Cristina pentru a o calma și pentru a trasa noi scheme. Meciul e foarte tacticizat, căutăm să ducem jocul spre pasiv pentru a identifica spații, însă se închid culoarele olandezele

Min.19 Luăm gol în inferioritate numerică. Cristina aruncă de pe primul pas, dar nu poate reduce din diferență. Extremele sunt statice. Laslo conduce atacul României, Buceschi e odihnită

Min.16 Martin Ambros cere time out, Thomsen le bagă în priză pe olandeze: „I think it’s OK!”, spune daneza. Neagu impresionează cu detenta de săritoare în înălțime și nu iartă! 6-6. Olanda e în inferioritate numerică

Min.13 Dragut catapultează un trasor în vinclu, 3-3, dar Bond marchează de pe pivot. Se înfruntă două minți luminate ale handbalului: Helle Thomsen și Ambros Martin, și asta se vede pe parchet. Nu se lasă culoare.

Min.10 Chiper e eliminată două minute, dar Denisa Dedu se arcuiește la 7 m și o blochează pe Lois Abbingh. Neagu aruncă înșelător, dar nu putem înscrie cu om în minus

Min.8 Crina Pintea reduce din diferență, începe să funcționeze jocul cu pivotul. Extremele României nu au ieșit în evidență până acum.

Min.6 Helle Thomsen știe ce poate Cristina, așa că a dat ordin clar! Acțiunile lui Groot&Co să se desfășoare mai ales în sectorul Cristinei Neagu, pentru a o uza, pentru a o determina să faulteze și să primească eliminare. Neagu a încercat de două ori să amenințe poarta olandezelor, dar nu a și-a valorificat forța din brațul de aruncare.

Min.3 După câteva atacuri poziționale ratate și de o parte, și de alta, Groot schimbă prima tabela, din 7 m. Nu reușim să găsim breșe în blocul defensiv al Olandei, care marșează pe o defensivă agresivă, Neagu a luat bara la țintă.

Min.1 A început partida de la Nancy. Ambros Martin mizează pe Dumanska în poartă. Olandezele au avut posesia, dar Iulia a fost la post. Geiger – Buceschi – Neagu e linia de 9 metri. Perianu e imperială pe faza defensivă.

18:59 S-au intonat imnurile, partida urmează să înceapă. Ambele formații sunt neînvinse la acest turneu.

18:57 Cristina Neagu va disputa meciul cu numărul 37 la Campionatul European, ajungând la o singură partidă distanță de recordul deținut de Aurelia Brădeanu. Căpitanul echipei naționale este deja și golgheterul all-time al competiției, cu 217 goluri. Cu două goluri înscrise în partida cu Olanda, Valentina Ardean-Elisei va intra într-un top 5 al celor mai bune marcatoare din echipa României la Europene.

Top 5

  1. Cristina Neagu            217 goluri
  2. Carmen Amariei          142 goluri
  3. Steluța Luca                117 goluri
  4. Simona Gogîrlă           113 goluri
  5. Aurelia Brădeanu        93 goluri

18:55 Paradele reușite de Denisa Dedu și Iulia Dumanska au fost decisive în primele trei partide. Toți specialiaștii români au subliniat meritul celor două fete care au avut intervenții providențiale în debutul parcursul la Europeanul din Franța. Helle Thomsen, daneza care conduce Olanda, le cunoaște foarte bine pe Dedu și Dumanska. Helle a condus pentru o scurtă perioadă gruparea CSM București, campioana României, grupare la care joacă Cristina Neagu

18:45 Atmosferă de zile mari în sala din Nancy. Peste 300 de fani veniți din țară fac o acustică infernală. Mulți dintre ei au văzut pe viu și argintul obținut în 2005, la Mondialul din St.Petersburg. Hai, România!

România și Olanda sunt singurele echipe naționale neînvinse până acum la Campionatul European din Franța. Meciul are loc la Palais des Sports Jean-Weille din Nancy si va fi în direct pe TVR 1 și TVR HD, dar și în format live blog pe www.prosport.ro, de la ora 19:00.

18:40 În Palais des Sports Jean Walle din Nancy sunt deja prezenți foarte mulți suporteri ai naționalei veniți de acasă, din Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Germania. Cel mai însemnat grup s-a așezat în spatele porții olandeze, fiind dotat cu tobe și însemnele tricolore, dar în toată sala sunt deja câteva sute de români.

18:00 Ambros Martin a păstrat formula câștigătoare din partida cu Norvegia și pentru partida cu Olanda. Astfel, România va alinia următoarea echipă: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Geiger, Buceschi, Neagu, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Polocoșer, Băcăoanu, Zamfirescu, Chiper, Dragut

17:50 Ungaria a învins Germania cu 26-25 în primul meci al zilei la Nancy, astfel că Olanda și România au rămas pe primele două locuri în grupa principală. Mai mult, au și două meciuri mai puțin disputate, astfel că ar avea situația sub control indiferent de rezultatul final, în tentativa de a ajunge în semifinale.


România și Olanda sunt singurele echipe neînvinse de la acest European, ambele având trei victorii după prima fază a grupelor. Fetele noastre au trecut de Cehia (31-28), Germania (29-24) și de Norvegia, campioana europeană en-titre, scor 31-23. Rivala Olanda a câștigat grupa C după succese în fața Spaniei (28-27), Ungariei (28-25) și Croației (34-23).

  • Olanda este condusă de daneza Helle Thomsen, nimeni alta decât antrenoarea cu care CSM București a plecat la drum în sezonul trecut. Nu a dus însă sezonul până la capăt, fiind înlocuită în primăvara acestui an cu Per Johansson.
  • Adversara României participă pentru a șaptea oară la un Campionat European, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Suedia, în urmă cu 2 ani, unde a ajuns până în finală.

Tot la ediția din 2016, Olanda a înregistrat și cea mai lungă serie pozitivă, adică șase victorii consecutive. La meciul cu România, „portocalele” vin după trei victorii consecutive

25-13 la ediția din 2010, când România a cucerit medalia de bronz, a reprezentat cea mai clară victorie a Olandei la un European. Rezultatul a fost înregistrat cu Ucraina. Reversul medaliei a avut loc la aceeași ediție, când Norvegia a învins-o cu 35-13!

Batavele au cel mai bun atac de la turneul final, după România, având 90 de goluri, cu unul mai puțin ca naționala noastră. Cele două echipe s-au mai duelat în câteva amicale, iar tricolorele au dominat, ultima întâlnire fiind încheiată cu un scor strâns, 24-23 pentru fetele noastre.

Clasamentul grupei
1. Romania 4 puncte, 2 jocuri, 60-47 (golaveraj)
2. Olanda 4 puncte, 2 jocuri, 56-52
3. Germania 4 puncte, 3 jocuri, 86-84
4. Norvegia 2 puncte, 3 jocuri, 93-89
5. Ungaria 2 puncte, 3 jocuri, 82-92
6. Spania 0 puncte, 3 jocuri, 76-89

  • 35 de meciuri a jucat Olanda în istoria Campionatelor Europene și numai 14 meciuri s-au încheiat cu victorie.
  • Debbie Bont, Nycke Groot și Laura van der Heijden sunt jucătoarele cu cele mai multe meciuri jucate la Euro până acum – 23 jocuri. Nycke Groot este și jucătoarea cu cele mai multe goluri – 84
  • România a obținut cea mai clară victorie la un Euro tot la ediția din 2010, când a învins Serbia cu 40-28. Și tot acolo s-a consemnat și cel mai drastic eșec, 20-35 cu Rusia.
  • Tricolorele au patru victorii consecutive înaintea jocului cu Olanda, una obținută la ediția precedentă cu Germania în meciul pentru locurile 5-6 și trei înregistrate la Brest.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele