Still to come! România a pierdut cu Olanda, 24-29, după un meci slab, dar cursa pentru semifinalele Campionatului European continuă. Wester, 15 intervenții din 36 de aruncări – Dumanska, 9 din 28

Autori: Andru Nenciu, Cristian Voicu Publicat: 09 Dec. 2018, 20:25 Actualizat: 10 Dec. 2018, 15:32 Handbal

ROMÂNIA – OLANDA 24-29

Min.60 Final de meci. Elevele lui Ambros Martin pierd, scor 24-29, la finele unui meci în care tricolorele n-au fost inspirate mai ales pe faza de atac. Olanda a avut în Wester – om cheie – principal pion în victoria de la Nancy, în primul meci din Main Round.

Min.53 Ne apropiem la cinci goluri, 20-25, Dumanska parează, mingea e în posesia Cristinei Neagu, care vede poarta goală. Neagu e blocată pe brațul de aruncare, surorile Bonaventura, arbitrele partidei, nu văd, mingea se ocolește poarta. Arbitrele n-au dat nimic, deși ar fi trebuit să dicteze 7 m și eliminare

Min.45 Olanda se detașează pe tabelă, pentru prima dată în meci, la opt goluri, 21-13, dar Buceschi mai pune un strop pe tabelă, 12-14. Defensiva devine mai agresivă. Wester are procentaj 50 la sută

Min.40 Atacul României e citit de fiecare dată de olandeze, Lois Abbingh le duce pe olandeze la un avantaj de șapte goluri. Extremele nu mișcă, apărarea se clatină. Nimic nu funcționează, Ambros și-a epuizat time-out-urile.

Min.36 Abbingh și colegele ei se distanțează la patru lungimi, 15-11, Ambros Martin cere time-out. „Aglomerați prea mult pe centru, încercați să spargeți pe extreme”, solicită tehnicianul spaniol. Efectul e imediat: Pintea scoate 7 m, Buceschi nu iartă.

 

Min.33 Se termină coșmarul de trei munute fără gol marcat, pentru că Eliza Buceschi inventează o aruncare pe la șold, la seminînălțime, Wester n-are replică.

Min.31 A început actul secund. Wester anticipează tot în debutul actului secund, Olanda se desprinde la două lungimi.

IMAGINEA ZILEI vine de la pauză, cu un suporter român inventiv

Min.30 E pauză într-o partidă foarte tacticizată, în care un rol decisiv îl au cele două defensive. Presiunea apasă pe umerii Cristinei Neagu care încearcă de una singură să destabilizeze o defensivă, de multe ori, impenetrabilă. Optarul tricolor a scuturat plasa de treo ori din opt aruncări, într-o primă repriză în care s-a mers cap la cap. Pintea și Chiper au marcat, fiecare, de câte două ori, iar Laslo a înscris o singură dată. De multe ori, defensiva tricoloră și-a arătat vulnerabilitatea în momentele în care Olanda a iuțit atacul, dar Dumanska a anticipat trei din cele 13 aruncări spre poarta sa. 26 de minute și 55 de secunde a fost folosită Cristina Neagu în actul de debut.

Helle Thomsen s-a bazat, în principal, pe o apărare arțăgoasă, menită să o blocheze, în primul rând, pe Neagu. Wester, într-o formă incredibilă, are un procentaj excelent: 41%. Portarul Olandei a anulat 7 din 17 aruncări.

Min.25 Portarul olandezelor, Wester, are un procentaj excelent în prima repriză. Laslo e inspirată, vivace și iuțește circulația mingii.

Min.23 Ambros Martin o trece pe bancă pe Cristina pentru a o calma și pentru a trasa noi scheme. Meciul e foarte tacticizat, căutăm să ducem jocul spre pasiv pentru a identifica spații, însă se închid culoarele olandezele

Min.19 Luăm gol în inferioritate numerică. Cristina aruncă de pe primul pas, dar nu poate reduce din diferență. Extremele sunt statice. Laslo conduce atacul României, Buceschi e odihnită

Min.16 Martin Ambros cere time out, Thomsen le bagă în priză pe olandeze: „I think it’s OK!”, spune daneza. Neagu impresionează cu detenta de săritoare în înălțime și nu iartă! 6-6. Olanda e în inferioritate numerică

Min.13 Dragut catapultează un trasor în vinclu, 3-3, dar Bond marchează de pe pivot. Se înfruntă două minți luminate ale handbalului: Helle Thomsen și Ambros Martin, și asta se vede pe parchet. Nu se lasă culoare.

Min.10 Chiper e eliminată două minute, dar Denisa Dedu se arcuiește la 7 m și o blochează pe Lois Abbingh. Neagu aruncă înșelător, dar nu putem înscrie cu om în minus

Min.8 Crina Pintea reduce din diferență, începe să funcționeze jocul cu pivotul. Extremele României nu au ieșit în evidență până acum.

Min.6 Helle Thomsen știe ce poate Cristina, așa că a dat ordin clar! Acțiunile lui Groot&Co să se desfășoare mai ales în sectorul Cristinei Neagu, pentru a o uza, pentru a o determina să faulteze și să primească eliminare. Neagu a încercat de două ori să amenințe poarta olandezelor, dar nu a și-a valorificat forța din brațul de aruncare.

Min.3 După câteva atacuri poziționale ratate și de o parte, și de alta, Groot schimbă prima tabela, din 7 m. Nu reușim să găsim breșe în blocul defensiv al Olandei, care marșează pe o defensivă agresivă, Neagu a luat bara la țintă.

Min.1 A început partida de la Nancy. Ambros Martin mizează pe Dumanska în poartă. Olandezele au avut posesia, dar Iulia a fost la post. Geiger – Buceschi – Neagu e linia de 9 metri. Perianu e imperială pe faza defensivă.

18:59 S-au intonat imnurile, partida urmează să înceapă. Ambele formații sunt neînvinse la acest turneu.

18:57 Cristina Neagu va disputa meciul cu numărul 37 la Campionatul European, ajungând la o singură partidă distanță de recordul deținut de Aurelia Brădeanu. Căpitanul echipei naționale este deja și golgheterul all-time al competiției, cu 217 goluri. Cu două goluri înscrise în partida cu Olanda, Valentina Ardean-Elisei va intra într-un top 5 al celor mai bune marcatoare din echipa României la Europene.

Top 5

 1. Cristina Neagu            217 goluri
 2. Carmen Amariei          142 goluri
 3. Steluța Luca                117 goluri
 4. Simona Gogîrlă           113 goluri
 5. Aurelia Brădeanu        93 goluri

18:55 Paradele reușite de Denisa Dedu și Iulia Dumanska au fost decisive în primele trei partide. Toți specialiaștii români au subliniat meritul celor două fete care au avut intervenții providențiale în debutul parcursul la Europeanul din Franța. Helle Thomsen, daneza care conduce Olanda, le cunoaște foarte bine pe Dedu și Dumanska. Helle a condus pentru o scurtă perioadă gruparea CSM București, campioana României, grupare la care joacă Cristina Neagu

18:45 Atmosferă de zile mari în sala din Nancy. Peste 300 de fani veniți din țară fac o acustică infernală. Mulți dintre ei au văzut pe viu și argintul obținut în 2005, la Mondialul din St.Petersburg. Hai, România!

România și Olanda sunt singurele echipe naționale neînvinse până acum la Campionatul European din Franța. Meciul are loc la Palais des Sports Jean-Weille din Nancy si va fi în direct pe TVR 1 și TVR HD, dar și în format live blog pe www.prosport.ro, de la ora 19:00.

18:40 În Palais des Sports Jean Walle din Nancy sunt deja prezenți foarte mulți suporteri ai naționalei veniți de acasă, din Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda, Germania. Cel mai însemnat grup s-a așezat în spatele porții olandeze, fiind dotat cu tobe și însemnele tricolore, dar în toată sala sunt deja câteva sute de români.

18:00 Ambros Martin a păstrat formula câștigătoare din partida cu Norvegia și pentru partida cu Olanda. Astfel, România va alinia următoarea echipă: Dedu, Dumanska – portari; Udriștioiu, Geiger, Buceschi, Neagu, Perianu, Laslo, Ardean-Elisei, Pintea, Florică, Polocoșer, Băcăoanu, Zamfirescu, Chiper, Dragut

17:50 Ungaria a învins Germania cu 26-25 în primul meci al zilei la Nancy, astfel că Olanda și România au rămas pe primele două locuri în grupa principală. Mai mult, au și două meciuri mai puțin disputate, astfel că ar avea situația sub control indiferent de rezultatul final, în tentativa de a ajunge în semifinale.


România și Olanda sunt singurele echipe neînvinse de la acest European, ambele având trei victorii după prima fază a grupelor. Fetele noastre au trecut de Cehia (31-28), Germania (29-24) și de Norvegia, campioana europeană en-titre, scor 31-23. Rivala Olanda a câștigat grupa C după succese în fața Spaniei (28-27), Ungariei (28-25) și Croației (34-23).

 • Olanda este condusă de daneza Helle Thomsen, nimeni alta decât antrenoarea cu care CSM București a plecat la drum în sezonul trecut. Nu a dus însă sezonul până la capăt, fiind înlocuită în primăvara acestui an cu Per Johansson.
 • Adversara României participă pentru a șaptea oară la un Campionat European, iar cel mai bun rezultat a fost înregistrat în Suedia, în urmă cu 2 ani, unde a ajuns până în finală.

Tot la ediția din 2016, Olanda a înregistrat și cea mai lungă serie pozitivă, adică șase victorii consecutive. La meciul cu România, „portocalele” vin după trei victorii consecutive

25-13 la ediția din 2010, când România a cucerit medalia de bronz, a reprezentat cea mai clară victorie a Olandei la un European. Rezultatul a fost înregistrat cu Ucraina. Reversul medaliei a avut loc la aceeași ediție, când Norvegia a învins-o cu 35-13!

Batavele au cel mai bun atac de la turneul final, după România, având 90 de goluri, cu unul mai puțin ca naționala noastră. Cele două echipe s-au mai duelat în câteva amicale, iar tricolorele au dominat, ultima întâlnire fiind încheiată cu un scor strâns, 24-23 pentru fetele noastre.

Clasamentul grupei
1. Romania 4 puncte, 2 jocuri, 60-47 (golaveraj)
2. Olanda 4 puncte, 2 jocuri, 56-52
3. Germania 4 puncte, 3 jocuri, 86-84
4. Norvegia 2 puncte, 3 jocuri, 93-89
5. Ungaria 2 puncte, 3 jocuri, 82-92
6. Spania 0 puncte, 3 jocuri, 76-89

 • 35 de meciuri a jucat Olanda în istoria Campionatelor Europene și numai 14 meciuri s-au încheiat cu victorie.
 • Debbie Bont, Nycke Groot și Laura van der Heijden sunt jucătoarele cu cele mai multe meciuri jucate la Euro până acum – 23 jocuri. Nycke Groot este și jucătoarea cu cele mai multe goluri – 84
 • România a obținut cea mai clară victorie la un Euro tot la ediția din 2010, când a învins Serbia cu 40-28. Și tot acolo s-a consemnat și cel mai drastic eșec, 20-35 cu Rusia.
 • Tricolorele au patru victorii consecutive înaintea jocului cu Olanda, una obținută la ediția precedentă cu Germania în meciul pentru locurile 5-6 și trei înregistrate la Brest.

 

Autori: Andru Nenciu, Cristian Voicu Publicat: 09 Dec. 2018, 20:25 Actualizat: 10 Dec. 2018, 15:32 Handbal
Pe aceeași temă
Bancul Zilei. Ce au elevele de 4 ori, studentele de 3 ori, amantele de 2 ori și soțiile o singură dată?
Bancul Zilei. Ce au elevele de 4 ori, studentele de 3 ori, amantele de 2 ori și soțiile o singură dată?
Maşina
de făcut bani cu teste COVID-19 neconcludente. Clauze abuzive şi ameninţări pentru eventualii clienţi nemulţumiţi
Maşina de făcut bani cu teste COVID-19 neconcludente. Clauze abuzive şi ameninţări pentru eventualii clienţi nemulţumiţi
Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber, în peste 20 de judeţe
Masca de protecţie, obligatorie şi în aer liber, în peste 20 de judeţe
Aroganta lui MM Stoica dupa ce Craiova a PIERDUT titlul in fata CFR-ului! Ce a putut sa posteze pe Facebook
Aroganta lui MM Stoica dupa ce Craiova a PIERDUT titlul in fata CFR-ului! Ce a putut sa posteze pe Facebook
Fructul comun cu cele mai multe pesticide. 10 alimente care nu trebuie mâncate fără să le speli înainte
Fructul comun cu cele mai multe pesticide. 10 alimente care nu trebuie mâncate fără să le speli înainte
Gina Pistol a făcut ravagii pe plajă! Costumul de baie minuscul a lăsat TOT la vedere
Gina Pistol a făcut ravagii pe plajă! Costumul de baie minuscul a lăsat TOT la vedere
Cum fentează românii sistemul ca să se testeze gratuit de COVID-19 şi să plece în vacanţă
Cum fentează românii sistemul ca să se testeze gratuit de COVID-19 şi să plece în vacanţă
Familie din București stă cu mortul în casă de teama COVID-19! Strigătul disperat de ajutor
Familie din București stă cu mortul în casă de teama COVID-19! Strigătul disperat de ajutor
Într-o regiune din Africa există un REACTOR nuclear vechi de peste 2 miliarde de ani. Ce se ÎNTÂMPLĂ acolo
Într-o regiune din Africa există un REACTOR nuclear vechi de peste 2 miliarde de ani. Ce se ÎNTÂMPLĂ acolo
Se teme de coronavirus, dar nu și de Codul Rutier! Simona Halep, surprinsă în timp ce încalcă legea! Ce a făcut tenismena la volan! / PAPARAZZI
Se teme de coronavirus, dar nu și de Codul Rutier! Simona Halep, surprinsă în timp ce încalcă legea! Ce a făcut tenismena ...
DOCUMENT: Schimbare majoră pentru buletinele de identitate! Iohannis a promulgat legea. Ce modificări au apărut
DOCUMENT: Schimbare majoră pentru buletinele de identitate! Iohannis a promulgat legea. Ce modificări au apărut
Simona Halep, anunț BOMBĂ! I-a șocat pe toți! Vestea uluitoare dată ACUM
Simona Halep, anunț BOMBĂ! I-a șocat pe toți! Vestea uluitoare dată ACUM
SURPRIZĂ: Cine sunt românii care se bat de la egal la egal cu străinii în Londra, Paris, Milano şi Amsterdam. Ce trebuie să ştii
SURPRIZĂ: Cine sunt românii care se bat de la egal la egal cu străinii în Londra, Paris, Milano şi Amsterdam. Ce trebuie ...
Alimentul-minune care de fapt te strică la burtă. 5 mâncăruri care pot face rău la stomac
Alimentul-minune care de fapt te strică la burtă. 5 mâncăruri care pot face rău la stomac
Un șofer a rămas fără permis din cauza ștergătoarelor de parbriz. Motivul incredibil pentru care a fost sancționat!
Un șofer a rămas fără permis din cauza ștergătoarelor de parbriz. Motivul incredibil pentru care a fost sancționat!
Tăia un copac cu drujba când a auzit un țipăt. A scăpat unealta de spaimă când a văzut ce e
Tăia un copac cu drujba când a auzit un țipăt. A scăpat unealta de spaimă când a văzut ce e
Reacţia PSD după ce Nicuşor Dan a circulat cu ITP expirat: Guvernul PNL îl pune mai presus de lege
Reacţia PSD după ce Nicuşor Dan a circulat cu ITP expirat: Guvernul PNL îl pune mai presus de lege
Horoscop 2021 Cristina Demetrescu: „Va fi un an excepțional pentru această zodie!”
Horoscop 2021 Cristina Demetrescu: „Va fi un an excepțional pentru această zodie!”
Dezbrăcate și cu limba scoasă! Topul celor mai obraznice femei din România
Dezbrăcate și cu limba scoasă! Topul celor mai obraznice femei din România
După 4 luni de relație, vedeta a fost cerută în căsătorie! Deși nimeni nu credea că este posibil, iată cum s-au îndrăgostit cele două staruri pe timp de pandemie
După 4 luni de relație, vedeta a fost cerută în căsătorie! Deși nimeni nu credea că este posibil, iată cum s-au ...
Ţara unde peste 2 milioane de oameni au coronavirus ”chiar acum”
Ţara unde peste 2 milioane de oameni au coronavirus ”chiar acum”
Lovitură de teatru în dosarul afaceristului care a ucis o mamă şi doi copii, în timpul dezinsecţiei / Anchetatorii au rămas mască
Lovitură de teatru în dosarul afaceristului care a ucis o mamă şi doi copii, în timpul dezinsecţiei / Anchetatorii ...
Gata, e oficial! Cand incepe scoala in 2020 si cum se desfasoara orele
Gata, e oficial! Cand incepe scoala in 2020 si cum se desfasoara orele
Netflix anunţă ultima parte a serialului La Casa de Papel
Netflix anunţă ultima parte a serialului La Casa de Papel
Cum păcălesc românii barierele din parcările cu plată. Metoda este primitivă, dar funcționează
Cum păcălesc românii barierele din parcările cu plată. Metoda este primitivă, dar funcționează
FOTO. Imagini fierbinți cu prima soție a lui Marian Drăgulescu! Cum s-a lăsat pozată Larisa în ipostaze incendiare
FOTO. Imagini fierbinți cu prima soție a lui Marian Drăgulescu! Cum s-a lăsat pozată Larisa în ipostaze incendiare
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție controversată! Cum s-a putut fotografia vedeta pentru fani
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție controversată! Cum s-a putut fotografia vedeta pentru fani