Start în noul sezon al handbalului românesc! Ce schimbări au apărut la cele patru echipe care se luptă pentru a câştiga Supercupa României

25 aug 2018 2138 afişări Handbal
Start în noul sezon al handbalului românesc! Ce schimbări au apărut la cele patru echipe care se luptă pentru a câştiga Supercupa României
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA

Sezonul intern de handbal 2018-2019 debutează cu cele două meciuri în Supercupa României, Dinamo – HC Dobrogea Sud Constanţa (masculin, ora 18:00) şi CSM Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea (feminin, ora 20:30), programate în cuplaj în Sala ”Polivalentă”. Vom vedea la lucru şi patru din echipele cu pretenţii în noul sezon al Ligilor Naţionale.

Dinamo şi Constanţa se află pentru a doua oară consecutiv faţă în faţă în Supercupa României, după ediţia 2017, câştigată de ”delfini” cu 28-27. Este o bună ocazie pentru cele două echipe să-şi verifice potenţialul înaintea meciului direct din Liga Naţională, programat chiar în prima etapă la Constanţa. Dinamo începe sezonul cu o echipă schimbată în proporţie de 50%, în timp ce HCDS ia startul cu un nou antrenor, Zvonko Sudovski, care revine la malul mării după 3 ani. În trecut, el a câştigat două titluri cu HCM Constanţa.

Foto: Dinamo Handbal / Facebook

Dinamo. Din echipa care a câştigat titlul au mai rămas doar opt jucători, în această vară fiind transferaţi alţi opt handbalişti. Dinamo nu se mai poate baza pe fraţii Esteki, plecaţi la CSM Bucureşti. În schimb, au fost aduşi trei jucători din naţionala Tunisiei, Makrem Missaoui, Amine Bannour şi Kamel Alouini. Au mai sosit Ante Kuduz, Muhamed Zulfic, Florin Acatrinei, Nicuşor Negru şi Andras Szasz, ultimii doi de la CSM Bucureşti. Din lotul care au câştigat titlul mai sunt şi acum Saeid Heidaridad, Ştefan Grigoraş – portari; Hugo Descat – extremă stânga; Vitaly Komogorov – inter stânga; Ciprian Şandru – centru; Răzvan Gavriloaia – extemă dreapta; Andrei Savenco, Alireza Mousavi – pivoţi. Înaintea acestui meci, Dinamo a organizat un turneu în propria sală, unde a încheiat pe locul 3, după 28-29 cu Dunărea Călăraşi, 30-30 cu Potaissa Turda şi 25-32 cu St. Raphael. Constantin Ştefan nu se bazează la acest meci pe iranienii Mousavi şi Heidaridad.

Foto: HC Dobrogea Sud Constanţa / Facebook

Constanţa. S-a întărit cu patru jucători, Marius Mocanu (venit chiar de la Dinamo), Janko Kevic, Irakli Chikovani şi Viacheslav Saldatsenka. Cu o săptămână în urmă, HCDS a participat la un puternic turneu amical, la Struga, unde a ajuns până în finală. În ultimul act a fost învinsă de Celje Lasko cu 25-24. ”Delfinii” au terminat la egalitate cu Alingsas, 21-21, şi au învins echipa sârbă Zeleznicar cu 24-20. Constanţa porneşte sezonul cu un lot de 21 de jucători: Nikola Mitrevski, Viacheslav Saldatsenka şi Daniel Vasile – portari; George Buricea, Vencel Csog, Alexandru Andrei - extreme stânga; Stevan Vujovic, Irakli Chikovani - interi stânga; Dalibor Cutura, Janko Kevic, Sabin Ignat – centri; Nikola Crnoglavac, Dejan Malinovic, Nemanja Mladenovic - interi dreapta; Laurenţiu Toma, Ionuţ Nistor - extreme dreapta; Zoran Nikolic, Marius Mocanu, Daniel Susanu, Alexandru Popa – pivoţi; Velko Markoski – apărător.

La feminin, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea sunt adversare pentru prima dată în Liga Naţională. Vâlcea apare la startul noului sezon cu o nouă denumire, SCM, fiind la a treia în ultimii 5 ani după CSM şi HCM.

Foto: CSM Bucureşti Oficial / Facebook

CSM Bucureşti. Este la prima apariţie în România după titlul cucerit în sezonul trecut şi după achiziţiile efectuate în pauza competiţională. Echipa s-a despărţit de şase jucătoare, cea mai importantă plecare fiind a suedezei Isabelle Gullden. La CSM Bucureşti nu mai predomină jucătoarele nordice, ci majoritatea este deţinută de handbalistele din Balcani. Campioana a transferat de la Vardar Skopje nu mai puţin de patru jucătoare, pe Andrea Lekic, Dragana Cvijic, Barbara Lazovic şi Jovanka Radicevic. Au mai fost aduse Elizabeth Omoregie de la Krim Ljubljana şi Mădălina Ion de la Slobozia. Şi pe banca tehnică este un antrenor nou, suedezul Magnus Johansson. În pauza de vară, CSM Bucureşti a jucat doar două meciuri de pregătire în Muntenegru, ambele câştigate în faţa echipei Buducnost, cu 24-23, respectiv 28-21.

Lotul echipei CSM Bucureşti:

 • Portari: Paula Ungureanu, Jelena Grubisic, Mădălina Ion (AHCM Slobozia)
 • Extreme stânga: Iulia Curea, Majda Mehmedovic, Bianca Marin
 • Interi stânga: Cristina Neagu, Bianca Bazaliu, Sabina Jacobsen
 • Centri: Andrea Lekic (Vardar Skopje), Elizabeth Omoregie (Krim Ljubljana)
 • Interi dreapta: Amanda Kurtovic, Barbara Lazovic (Vardar Skopje)
 • Extreme dreapta: Nathalie Hagman, Aneta Udrişitoiu, Jovanka Radicevic (Vardar Skopje)
 • Pivoţi: Oana Manea, Dragana Cvijic (Vardar Skopje)

Foto: SCM Rm. Vâlcea / Facebook

SCM Rm. Vâlcea. Se anunţă o echipă cu pretenţii în noului sezon. Au sosit la echipă Samara da Silva, Marija Petrovic, Yulia Dumanska, Ana Maria Popa şi Daniela Pricopi. Vâlcea începe sezonul cu un alt antrenor, Florentin Pera, care a avut la dispoziţie nu mai puţin de 10 meciuri de pregătire pentru a omogeniza echipa. Zilele trecute, SCM a câştigat turneu amical jucat ”acasă”: 25-17 cu Brăila, 29-14 cu Zalău şi 41-29 cu Bekescsaba.

Lotul echipei SCM Rm. Vâlcea:

 • Portari: Diana Ciucă, Yuliya Dumanska (SCM Craiova), Petra Blazek
 • Extreme stânga: Ana Maria Popa (CSM Roman), Cristina Florica
 • Interi stânga: Andreea Adespii, Samara da Silva (Apahand/UCS/Fátima Saúde-RS), Ines Khouildi
 • Centri: Maria Gavrilă, Iryna Glibko, Alicia Fernandez Fraga
 • Interi dreapta: Natallia Vasileuskaya, Andreea Pricopi (SCM Craiova)
 • Extreme dreapta: Marta Lopez, Alexandra Badea
 • Pivoţi: Florentina Craiu, Raluca Băcăoanu, Marija Petrovic (Vardar Skopje)

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.