Show la Râmnicu Vâlcea! Meci de gală organizat de Ramona Farcău

5 aug 2017 1811 afişări Handbal
Show la Râmnicu Vâlcea! Meci de gală organizat de Ramona Farcău

Ramona Farcău, Aurelia Brădeanu, Radu Voina, Petre Berbecaru şi Aurelian Roşca au participat în această dimineaţă la o conferinţă de presă desfăşurată la Sala Sporturilor Traian, care a precedat Gala Campioanelor - Oltchim 2010, programată diseară, de la ora 19,00, la Râmnicu Vâlcea.

Sala Sporturilor Traian se anunţă arhiplină diseară, de la ora 19,00, când este programat meciul de gală organizat de Ramona Farcău, în care se întâlnesc Oltchim 2010 şi actuala echipă  HCM Rm.Vâlcea, devenită una din forţele din  Liga Naţională.

Organizatorul evenimentului, Ramona Farcău speră ca Vâlcea să aibă din nou o echipă redutabilă în Europa.”Acest eveniment marchează retragerea mea şi a Micăi Brădeanu din activitate, este o bucurie să ne revedem cu toţii după şapte ani. Sper să fie şi o relansare a handbalului din Vâlcea şi aici să fie din nou o echipă de top, care să aducă lumea la sală şi să trăiască aceleaşi momente care le-am trăit şi noi. Sunt convinsă că HCM îşi va realiza obiectivele în acest an, am încredere în preşedintele Petre Berbecaru, în antrenorul Aurelian Roşca şi s-au adus jucătoare importante, se va ajunge cu siguranţă în cupele europene. Am fost o echipă foarte unită la Oltchim, normal că cel mai important eveniment a fost finala Ligii Campionilor din 2010 şi câştigarea Cupei Cupelor, dar au fost multe momente frumoase”, a spus Ramona  Farcău.  După ce a renunţat la cariera de jucătoare, Ramona şi-a planificat în acest an nunta cu psihologul sportiv Andreas Hniatiuc şi speră să devină cât mai curând mamă.

După ce s-a despărţit în vară de CSM Bucureşti, Aurelia Brădeanu este însărcinată şi a anunţat că va avea al doilea băieţel. ”Sunt din nou însărcinată, acesta este motivul pentru care am renunţat la handbal, mi-am dorit enorm de mult al doilea copil şi să petrec mai mult timp cu familia.  Voi avea tot un băiat, nu ştiu să fac fete. Nu îmi doresc decât să stau lângă familie şi să recuperez momentele care le-am pierdut cu băieţelul meu, care are 8 ani. Pe viitor, dacă va fi nevoie de ajutorul meu în handbal, voi da o mână de ajutor în acest minunat sport care m-a realizat ca om. Au fost ani minunaţi la Vâlcea, handbalul este foarte iubit aici, oraşul are nevoie de acest sport”, a declarat Aurelia Brădeanu.

Fost vice al Oltchimului în 2010, actualmente preşedinte al HCM, Petre Berbecaru vrea să readucă Vâlcea în cupele europene. ”Îmi exprim regretul că handbalul feminin românesc va mai sărac, pierzând două din jucătoarele emblemă. Sunt nostalgic când îmi aduc aminte ce pierde handbalul românesc, voi avea emoţii diseară. Ramona este handbalista care a fost înfiată de oraş, creşte inima în mine cînd văd că s-a legat de Vâlcea şi îşi face retragerea aici, a muncit mult pentru organizarea evenimentului şi asta o defineşte ca om. Mie îmi revine sarcina ingrată să readucem echipa actuală undeva aproape de ce a fost, dar trebuie să fiu realist, nu cred că vom mai dispune de acele elemente care erau atunci, ca să facem din nou o formaţie de talia Oltchimului. Fetele actuale sper să înveţe, să vadă ce înseamnă spiritul Oltchimului şi să îşi dubleze eforturile pentru ca HCM să reprezinte ceva în handbalul românesc. Cred că primii paşi vor fi făcuţi atunci când Sala Traian va fi din nou plină la jocurile HCM-ului” .

Biletele pentru acest eveniment se mai găsesc încă online pe www.myticket.ro dar şi azi, începând cu ora 15.30,  la Sala Sporturilor Traian.

Radu Voina: ”La naţională, cine mai joacă?”

Fostul antrenor al Oltchimului, care a dus echipa în finala Ligii din 2010,  Radu Voina crede că momentele trăite la Vâlcea au fost unice.  ”Este un eveniment special, Ramona şi Mica merită acest eveniment, ar fi meritat şi alte fete care s-au retras. Este un minim de gest pentru ce au făcut  aceste fete pentru sportul românesc. Toată lumea care a fost la Oltchim nu are voie să vorbească vreodată ceva urât, pentru că s-a trăit foarte bine. Oltchim rămâne ceva care nu se poate egala, chiar dacă acum există o echipă la Bucureşti care mai are şi două românce în teren, dar nu este acelaşi lucru, la Vâlcea a fost cu totul altceva. Ne amintim cu plăcere de ce a fost cu şapte ani în urmă. Sper să mai vedem un Oltchim la Vâlcea, sala era foarte mică la vremea respectivă şi nu ajungea pentru atâţia spectatori, au fost momente frumoase, hai să credem că este o renaştere a acelui moment, deşi nu are nicio legătură echipa de atunci cu cea actuală. Eu am mare încredere în Relu şi o să îl susţin mereu, are o echipă tânără, important este să fim lângă el şi la greu!” a afirmat Radu Voina.

Tehnicianul spune că echipa naţională are de suferit din cauza numărului mare de jucătoare străine din Liga Naţională.  ”Eu sunt contra antrenorilor străini şi contra numărului exagerat de străine din campionat, trebuie să mai joace şi româncele noastre, bune sau rele. Când ajungem la naţională, cine mai joacă, Mica, Ramona, Paula şi Oana s-au retras! A venit Cristina Neagu, dar ce să facă singură la naţională, eventual scoate un meci, dar al doilea s-a terminat, îi pune o adversară  în faţă şi restul sunt jucătoare de schimb la echipele formate din străine! Sunt pentru limitarea străinelor şi să mai joace şi cele trei jucătoare de perspectivă ale noastre!”.

Aurelian Roşca: ”Avem mari probleme în a găsi jucătoare de valoare în ţară”

Actualul tehnician al HCM Rm.Vâlcea, Aurelian Roşca trage un semnal de alarmă, subliniind că apar din ce în ce mai puţine junioare de valoare, iar cluburile sunt nevoite să apeleze la straniere. ”Este îngrijorător faptul că apelăm din ce în ce mai mult la jucătoare din străinătate, în detrimentul celor din România. Aici este o mare problemă, echipele din campionatul intern ar trebui să folosească cât mai multe românce şi Liga Naţională să pregătească jucătoare pentru echipa naţională, până la urmă, acesta este ţelul campionatului. Când a început proiectul Oltchim la nivel de junioare, unde am fost şi eu cooptat, am putut valorifica tot potenţialul zonei din Oltenia, de la Slatina, Craiova, Corabia, Drobeta Turnu Severin am adus cel puţin 10 jucătoare care au făcut ani buni parte din naţională.  Acum avem mari probleme să găsim jucătoare de valoare şi aici trebuie să fie o temă de discuţie atât pentru profesorii de la şcoli şi cluburi şcolare, dar şi la Federaţie, ca antrenorii să fie motivaţi”, a spus Aurelian Roşca.Ca antrenor principal, actualul tehnician al HCM a câştigat cu naţionala de junioare a României medalia de aur la Campionatul Mondial din 2014 (Macedonia), precum şi titlul european Under 18 în 1999.


Text şi foto: Adi Georgescu (Rm.Vâlcea)
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.