Selecţioner nou pentru Cristina Neagu & Co! Omul care va conduce naţionala României şi CSM Bucureşti: Ambros Martin, aproape de plecare

9 mai 2019 7289 afişări Handbal
Selecţioner nou pentru Cristina Neagu & Co! Omul care va conduce naţionala României şi CSM Bucureşti: Ambros Martin, aproape de plecare

Tomas Ryde va prelua din această vară echipa CSM Bucureşti la feminin şi foarte posibil şi naţionala feminină, conform unor informaţii. Federaţia Română de Handbal s-ar fi înţeles deja cu antrenorul suedez în acest sens.

Ambros Martin, actualul selecţioner, a semnat un contract cu FRH pe 4 ani, până la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, dar şi-ar fi exprimat intenţia de a renunţa la prima reprezentativă mai devreme şi să se axeze pe echipa de club. De altfel, în momentul în care Tomas Ryde a primit derogare în Consiliul de Administraţie pentru a putea să preia CSM Bucureşti fără a avea licenţa Master Coach, s-a strecurat încă de atunci posibilitatatea de a prelua din nou şi echipa naţională într-un viitor. Gândurile lui Ambros Martin de a părăsi naţionala României nu sunt de dată recentă, ci ar fi lăsat să se înţeleagă acest lucru inclusiv la şedinţa Comisiei Tehnice, la care a participat în luna aprilie, după prezenţa la Golden League, unde echipa a suferit nişte înfrângeri dure cu Franţa şi Danemarca.

Tomas Ryde este varianta ideală pentru FR de Handbal în aceste condiţii. El va fi permanent în România, urmând să fie şi antrenorul echipei CSM Bucureşti. În plus, tehnicianul nordic cunoaşte bine prima reprezentativă, din moment ce a mai fost la timona ei în perioada 2015-2016. Jocurile Olimpice de vară din 2020 sunt destul de aproape ori aducerea unui antrenor nou n-ar fi tocmai indicată, pentru că ar avea nevoie de timp pentru a cunoaşte fondul de jucătoare (variantă valabilă pentru un antrenor străin).

Cu Ryde pe banca tehnică, România a câştigat şi ultima medalie la un turneu final, bronz la Campionatul Mondial din 2015. De asemenea, s-a calificat la JO de la Rio.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.