Se întorc cu sacul plin! Naţionala României de handbal feminin a fost surclasată de Danemarca în ultimul meci din cadrul turneului Golden League

24 mar 2019 4275 afişări Handbal
Se întorc cu sacul plin! Naţionala României de handbal feminin a fost surclasată de Danemarca în ultimul meci din cadrul turneului Golden League

România a cedat cu 36-23 în faţa Danemarcei, în ultimul meci din cadrul turneului Golden League din Franţa. Tricolorele au suferit una dintre cele mai dure înfrângeri din ultimii ani. Echipa condusă de Ambros Martin revine acasă cu un golaveraj de „minus 27”!

  • În celelalte două jocuri disputate la turneul din Franţa, România a pierdut cu 28-18 în faţa reprezentativei ţării gazde şi cu 31-27 în faţa Norvegiei.
  • Tricolorele au cedat la 13 goluri în condiţiile în care poarta a ajutat echipa cu 15 intervenţii (Dedu – 12, Dumanska - 3).
  • Naţionala a ajuns la şase înfrângeri consecutive, chiar dacă a evoluat numai în faţa unor adversari de top. Ultimele cinci partide au fost fără Cristina Neagu în teren
  • Naţionala feminină este calificată direct la Campionatul Mondial din Japonia,a stfel că va „sări” peste calificările din luna iunie.

Turneul Golden League din Franţa s-a transformat într-un adevărat coşmar pentru naţionala feminină. Fără Cristina Neagu şi alte 3-4 jucătoare importante, România a înregistrat cele mai slabe rezultate din ultimii 18 ani, fie ele consemnate şi într-o competiţie amicală.

Partida cu Danemarca a avut două reprize total diferite. În prima parte, tricolorele au ţinut pasul cu nordicele până în minutul 20, la scorul de 9-9. Mădălina Zamfirescu a imprimat un ritm bun de pasare în atac, dar cam atât a însemnat linia de 9 metri. Echipa a contat doar cu linia de 6 metri, cu pivotul Crina Pintea şi extrema stângă Nicoleta Dincă. Danemasrca s-a desprins pentru prima dată la 2 goluri în minutul 22, după o aruncare de la 7 metri ratată de Cristina Laslo. Aceeaşi diferenţă s-a înregistrat şi la pauză, 13-15.

La revenirea de la cabine a început cu adevărat „durerea”. România a părut o echipă pierdută pe undeva prin Franţa şi a început să primească gol după gol. Cu multe şuturi nepregătite în atac, care au făcut-o mare pe debutanta Anne Kristinsen, tricolorele s-au văzut conduce la 10 goluri în minutul 47, scor 18-28. Situaţia a devenit jenantă inclusiv pe Ambros Martin, care nu prea s-a confruntat cu o astfel de situaţie în ulrimii ani. Mai nervos ca niciodată, selecţionerul şi-a certat jucătoarele, taxând indisciplina tactică.

Lucrurile nu s-au regalt însă nici la revenirea în teren, astfel că Danemarca s-a desprins la 15 goluri diferenţă, 33-18 (minutul 55). România a „scăpat” însă cu 13 goluri la final (23-36), graţie inspiraţiei pivotului Lorena Ostase, care a marcat o serie de trei goluri în ultimele patru minute. În niciun caz nu a îndulcit amarul în tabăra tricoloră. România se află într-o situaţie grea cu naţionala feminină, cu aproape un an înaintea de finalul calificărilor pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

România – Danemarca 23-36 (13-15)

Ostase 5, Pintea 4, Dincă 3, Zamfirescu 2, Laslo 2, Seraficeanu 2, Perianu 2, Constantinescu 1, Polocoşer 1, Boian 1 / Haugsted 7, S. Jorgensen 5, Iversen 4, Burgaard 3, Heidahl 3, Hylleberg 3, Pedersen 3, Offendal 2, K. Jorgensen 2, K. Kristiansen 1, Hansen 1, Grigel 1, Bodholt 1

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.