SCM Rm. Vâlcea este la 60 de minute distanţă de al doilea trofeu al sezonului. Echipa lui Florentin Pera a învins Măgura Cisnădie în prima semifinală a Cupei României

20 apr 2019 1082 afişări Handbal
SCM Rm. Vâlcea este la 60 de minute distanţă de al doilea trofeu al sezonului. Echipa lui Florentin Pera a învins Măgura Cisnădie în prima semifinală a Cupei României

SCM Rm. Vâlcea este prima finalistă a Cupei României la handbal feminin, după ce a învins Măgura Cisnădie cu 31-21 în cadrul turneului Final Four de la Bistriţa. În marea finală programată duminică de la ora 17:30. Echipa lui Florentin Pera va înfrunta câştigătoarea dintre CSM Bucureşti şi HC Zalău.

 

Vâlcea a venit decisă la Bistriţa pentru a câştiga şi Cupa României, dar să facă şi o repetiţie pentru ultimul mare examen al sezonului în Liga Naţională, partida cu echipa locală, Gloria, în urma căreia ar putea să obţină şi titlul de campioană. Măgura Cisnădie i-a dat însă o replică dârză, în ciuda faptului că a avut la dispoziţie un lot redus numeric. Echipa lui Alexandru Weber a compensat însă prin experienţa jucătoarelor. Din echipa sibiană au făcut parte, spre exemplu, două vicecampioane mondiale, Oana Ţiplea şi Roxana Gatzel.

Primele 15 minute au fost destul de echilibrate (scor 5-5), prima desprindere a vâlcencelor, la 9-6, venind în urma unei inferiorităţi numerice. Iryna Glibko s-a încălzit mai greu, dar când a început să simtă poarta, a fost de neoprit. Măgura a compensat însă cu Ada Moldovan şi Oana Ţiplea, astfel că lucrurile au rămas în continuare încordate în teren. Vâlcea a intrat la cabine cu 16-12, graţie a două reuşite venite în ultimul minut al reprizei.

Imediat după pauză, SCM a luat viteză, cu ajutorul apărării. Astfel, a fost pusă în valoare şi extrema stânga Cristina Florica, autoare a patru goluri în decurs de 10 minute, trei pe contraatac. Fetele lui Florentin Pera au ajuns la un avans de şapte goluri, 22-15, iar jocul părea rezolvat. Dar nu a fost chiar aşa. Intrată în poartă la Cisnădie, brazilianca Moreschi a apărat cinci mingi într-un interval de şase minute, astfel că Măgura a găsit energie pentru alte câteva minute. Ada Moldovan şi Oana Ţiplea au fost inpirate în atac, astfel că suspansul a revenit, 22-19 (min. 44).

Florentin Pera a solicitat time-out, iar linia de 9 metri a echipei vâlcene a ridicat din nou strocul. Samara Da Silva a pus capăt uni perioade de ineficienţă în atac, iar Iryna Glibko şi Vasileuskaya au desăvârşit opera. Doar cu una-două schimbări, Măgura nu a mai făcut faţă fizic şi a cedat definitiv. În cele din urmă, CSM s-a impus cu 31-21, realizând un parţial de 9-2 în ultimele 15 minute.

Imediat după joc, după ce au sărbătorit alături de fani calificarea în finală, vâlcencele au plecat la hotel pentru recuperare şi pentru o posibilă finală cu CSM Bucureşti, care se anunţă mult mai solicitantă.

Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea 21-31 (12-16)

Moreschi, Voicu, Paşca – portari; Petrescu, Ţiplea 7, Hoha, Moldovan 9, Araujo 4, Iuga, Tomescu, Gatzel, L. Da Silva, Apetrei 1. Antrenor: Alexandru Weber

Blazek, Dumanska, Ciuca – portari; Vasileuskaya 3, Khouildi, Lopez 1, Băcăoanu 1, Fraga Fernandez 4, Popa 2, Glibko 9, Petrovic, Florică 5, Gavrilă 1, Badea 1, S. Da Silva 4, Adespii. Antrenor: Florentin Pera

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.