CSM București a zdrobit SCM Rm. Vâlcea cu 33-24 în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor și este în mare măsură calificată între cele mai bune 8 echipe din Europa! Cristina Neagu a marcat 13 goluri

Redactor:
Marius Hutu
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București pare că a tranșat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu SCM Rm. Vâlcea, după ce s-a impus cu 33-24 în fieful rivalei, în manșa tur din „optimi”.

CSM București a zdrobit SCM Rm. Vâlcea cu 33-24 în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor

A 10-a confruntare directă dintre cele două formații, de când a pornit această rivalitate, a fost echilibrată doar în prima repriză. SCM Rm. Vâlcea a vrut să schimbe impresia după ultimul meci direct, pierdut în campionat cu scorul de 27-22, dar a reușit asta doar în prima parte. Plusul gazdelor față de jocul de la Sf. Gheorghe a fost Cristina Florica, extrema stângă care a citit-o mai bine pe Jelena Grubisic, și a marcat 5 goluri în primele 24 de minute. Cele două echipe au mers cap la cap în cea mai mare parte a primei reprize, cea mai mare diferență fiind de două goluri. Fiecare tabără a avut a condus o dată la 2 goluri, Vâlcea cu 8-6, iar CSM București cu 11-9.

După 13-12 la pauză, CSM București a pus stăpânire pe joc. Cristina Neagu și Barbara Lazovic au fost de neoprit și au marcat gol după gol. De asemenea, Jelena Grubisic a avut un alt meci mare (16 parade și 41%), astfel că „tigroiacele” au reușit să pună cărămidă cu cărămidă la diferența de scor tot mai consistentă.

La mijlocul reprizei, Iryna Glibko și Kristina Liscevic au dinamizat atacul echipei SCM, dar defensiva și poarta nu au prins o zi bună. Pe final, Vâlcea s-a debusolat, CSM București a ținut să joace la turație maximă până în minutul 60, astfel că la final tabela a arătat o diferență de 9 goluri: scor 33-24. A fost și cea mai clară victorie a echipei CSM București în disputele directe cu Vâlcea. Calificarea este jucată! Mai mult, „tigroaicele” sunt din ce în ce mai aproape de nivelul unei echipe de Final Four.

Partida SCM Rm. Vâlcea – CSM București a fost în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Statistică SCM Rm. Vâlcea – CSM București 24-33

Cristina Neagu a înscris și din „aeriană”, iar CSM a câștigat la Vâlcea categoric, cu 33-24!

Vâlcea a căzut total, iar „tigroiacele” au ajuns la 8 goluri în minutul 56, 30-22.

CSM București a luat un avans de 6 goluri, după un lob al extremei Carmen Martin, scor 28-22 în minutul 55, și pare că a luat deja o opțiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală.

Cristina Neagu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în confruntările cu Vâlcea. A ajuns la 12 goluri în minutul 54, scor 27-22.

Iryna Glibko și Kristina Liscevic au adus mai multă dinamică în atacul echipei SCM, dar poarta nu ajută foarte mult trupa lui Florentin Pera: 22-26 (min. 53).

Cristina Neagu a ajuns la 10 goluri în minutul 48. A fost o altă reușită cu multă șansă, pentru 24-19.

Tot Kristina Liscevic se descurcă de minune în ultimele minute, iar Vâlcea se apropie la 3 goluri, 18-21 (min. 45).

Kristina Liscevic reduce din handicap de la 7 metri, 16-20 (min. 43).

Florentin Pera este nevoit să ia time-out, după ce adversarele s-au desprins la 5 goluri în minutul 41, 20-15. Cristina Neagu a ajuns la cota 9.

CSM București a ieșit cu bine din inferioritate numerică și ia viteză în minutul 39, scor 19-15. Barbara Lazovic joacă la același nivel cu Cristina Neagu și Jelena Grubisic, trio-ul care face legea în aceste minute.

Crina Pintea vede a doua eliminare, iar Kristina Liscevic reduce din diferență, 14-16, în minutul 37.

În minutul 35 se înregistrează prima diferență de 3 goluri, 15-12, după ce Cristina Neagu a fructificat cu siguranță din nou de la 7 metri.

Jelena Grubisic a avut încă două intervenții la începutul părții secunde. Barbara Lazovic are o explozie în braț și CSM are din nou avantaj de două goluri, 14-12.


Caseta tehnică după primele 30 de minute, conform site-ului oficial al EHF:

Carmen Martin a marcat ultimul gol al primeI reprize. SCM Rm. Vâlcea – CSM București 12-13. Echilibrul a fost aproape total, drept dovadă a s-au înregistrat deja 10 egalități între cele două formații.

După un time-out al lui Adrian Vasile, Cristina Neagu trimită o torpilă, iar CSM are avantaj minim, 12-11.

Cristina Florica este de neoprit. Extrema stângă a ajuns la cota 5, iar cele două formații sunt din nou la egalitate, 11-11 (min. 24).

CSM București a preluat inițiativa în ultimele minute, având un „parțial” de 5-1. Cristina Neagu a marcat cu multă șansă pentru 11-9 în minutul 23.

Jelena Grubisic a ajuns deja la 6 parade, iar Barbara Lazovic readuce CSM București în avantaj în minutul 21, scor 10-9. Florentin Pera a cerut time-out.

Meciul de handbal feminin dintre SCM Râmnicu Vâlcea si CSM București, contând pentru Liga Campionilor, desfășurat fără spectatori in Sala Traian din Râmnicu Vâlcea. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Cristina Neagu ajunge și ea la 4 goluri, iar în minutul 19 a fost restabilită egalitatea, 8-8.

Crina Pintea a fost eliminată 2 minute, la câteva secunde după ce a redus din diferență.

Cristina Florica face meciul carierei. În 16 minute a marcat deja 4 goluri, iar Vâlcea realizează prima diferență de 2 goluri a jocului, 8-6.

A treia răsturnare de scor în primele 14 minute: SCM – CSM 6-5. Extremele de la Vâlcea sunt în mare vervă. Marta Lopez și Cristina Florica au adunat deja 4 goluri.

CSM București revine la conducere în minutul 13, după un contraatac fructificat de Carmen Martin (5-4).

Cristina Florica a început foarte bine meciul, comparativ cu meciul din campionat de la Sf. Gheorghe, și are deja două reușite în primele 11 minuter: 4-3

Maren Aardahl a fost eliminată 2 minute în minutul 9 al jocului. Cristina Neagu a egalat din aruncare de la 7 metri, 3-3.

Kristina Liscevic marchează două goluri pentru Vâlcea, ultimul din 7 metri, iar SCM a trecut în avantaj, 3-2.

În mai puțin de 5 minute, Jelena Grubisic are două intervenții magice, față în față cu adversarele.

Barbara Lazovic a deschis scorul. La câteva secunde distanță, Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute. Egalează Cristina Florica.

Partida a început cu SCM Rm. Vâlcea în atac, cu o bară a germancei Evgenija Minevskaja la o aruncare de la 7 metri și o paradă unu la unu a Jelenei Grubisic. Răspunde și Marta Batinovic cu o paradă la aruncarea Cristinei Neagu.

Pivotul Dragana Cvijic revine în echipa CSM București după o pauză de aproximativ 3 luni și jumătate, după ce a suferit și o intervenție chirurdicală. Jucătoarea din Serbia a ratat și Campionatul European 2020.

Bătălia la nivelul interilor dreapta, dintre Mireya Gonzalez și Barbara Lazovic, pare cea mai echilibrată în derby-ul românesc din Europa:


Returul are loc peste o săptămână, în capitală, iar câștigătoarea va evolua în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu CSKA Moscova sau Krim Ljubljana.

Cele două echipe au anunțat echipele pe care vor miza în această după-amiază:

De când a început această rivalitate s-au jucat 9 meciuri, scorul la victorii fiind 5-4 pentru CSM București. Fiecare echipă a câștigat câte un meci după prelungiri, Vâlcea în Supercupa din 2018, iar București în Cupa României din 2019. La trofee, SCM are 4-2. Trupa lui Florentin Pera a câștigat două dintr-o lovitură, la începutul acestui sezon, când a învins CSM cu 22-19 și a cucerit Cupa României 2020 și Supercupa României.

Ultimul meci direct a fost desfășurat în urmă cu 16 zile în Liga Florilor și a fost câștigat de CSM București cu 27-22. În urma acestui rezultat s-a desprins la 9 puncte de Vâlcea.

Iată ce au declarat cei doi antrenori înaintea acestui derby românesc în Europa:

Florentin Pera: „Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atu-ul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare”.

Adrian Vasile:Cred că fiecare meci are o poveste diferită. Chiar dacă sunt același ingrediente, poate exista un alt tip de desfășurare al unui joc. Cred că pentru această poveste diferită din spatele oricărui meci trebuie să fim foarte pregătiți”

Citiți și: Detalii inedite înaintea unei confruntări uriașe pentru handbalul românesc, SCM Rm. Vâlcea – CSM București, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Fotografii: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Pe aceeași temă
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Noi imagini cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina. Statele europene trimit nave de război în Marea Neagră în faţa ameninţărilor Rusiei | FOTO VIDEO
Noi imagini cu forţele ruse masate la graniţa cu Ucraina. Statele europene trimit nave de război în Marea Neagră în…
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian. Câţi bani cere
Djokovic vrea să dea în judecată guvernul australian. Câţi bani cere
Suma uriașă pe care trebuie să o plătească Barcelona pentru starul dorit cu insistență de Xavi
Suma uriașă pe care trebuie să o plătească Barcelona pentru starul dorit cu insistență de Xavi
Rafila: Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster
Rafila: Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu şi-au făcut doza booster
Breaking news! Irina Tănase, întâlnire pe ascuns cu procurorii DNA, la prima oră! Imagini în exclusivitate
Breaking news! Irina Tănase, întâlnire pe ascuns cu procurorii DNA, la prima oră! Imagini în exclusivitate
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai privilegiați și feriți de boli
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine sunt cei mai privilegiați și feriți de boli
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Dispozitiv smart neobișnuit pentru atelier, disponibil la Lidl
Dispozitiv smart neobișnuit pentru atelier, disponibil la Lidl
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Klaus Iohannis a luat decizia momentului! L-a dat afară imediat. A fost condamnat definitiv
Klaus Iohannis a luat decizia momentului! L-a dat afară imediat. A fost condamnat definitiv
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Veşti bune pentru milioane de salariaţi din România. Metoda legală prin care puteţi câştiga mai mulţi bani din salariu
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Alimente care cresc glicemia. Ferește-te de ele dacă ai diabet!
Rusia vrea să obţină retragerea totală a forţelor NATO din România şi Bulgaria. Întâlnire crucială Lavrov-Blinken
Rusia vrea să obţină retragerea totală a forţelor NATO din România şi Bulgaria. Întâlnire crucială Lavrov-Blinken
Declarația incredibilă făcută de soțul Serenei Williams. E uluitor ce se va întâmpla peste 5 ani
Declarația incredibilă făcută de soțul Serenei Williams. E uluitor ce se va întâmpla peste 5 ani
Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin
Motivarea instanţei în cazul în cazul anulării vizei lui Djokovic: Ar fi inspirat un sentiment anti-vaccin
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o dată…
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep: Scutirea cu care a venit Novak Djokovici în Australia a fost o mizerie
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep: Scutirea cu care a venit Novak Djokovici în Australia a fost o mizerie
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e, modelul a încremenit!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e, modelul a încremenit!
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Simona Gherghe. Prezentatoarea TV a ajuns la spital: ''N-am pățit niciodată...”
Cu ce probleme de sănătate se confruntă Simona Gherghe. Prezentatoarea TV a ajuns la spital: ''N-am pățit niciodată...”
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Au lăsat acasă finețea! Vedetele și-au scos mâncarea din pungi și au înfulecat pe stradă
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o frumusețe aparte