CSM București a zdrobit SCM Rm. Vâlcea cu 33-24 în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor și este în mare măsură calificată între cele mai bune 8 echipe din Europa! Cristina Neagu a marcat 13 goluri

Redactor:
Marius Hutu
CSM București a zdrobit SCM Rm. Vâlcea cu 33-24 în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor și este în mare măsură calificată între cele mai bune 8 echipe din Europa! Cristina Neagu a marcat 13 goluri
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București pare că a tranșat calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu SCM Rm. Vâlcea, după ce s-a impus cu 33-24 în fieful rivalei, în manșa tur din „optimi”.

CSM București a zdrobit SCM Rm. Vâlcea cu 33-24 în manșa tur din optimile de finală ale Ligii Campionilor

A 10-a confruntare directă dintre cele două formații, de când a pornit această rivalitate, a fost echilibrată doar în prima repriză. SCM Rm. Vâlcea a vrut să schimbe impresia după ultimul meci direct, pierdut în campionat cu scorul de 27-22, dar a reușit asta doar în prima parte. Plusul gazdelor față de jocul de la Sf. Gheorghe a fost Cristina Florica, extrema stângă care a citit-o mai bine pe Jelena Grubisic, și a marcat 5 goluri în primele 24 de minute. Cele două echipe au mers cap la cap în cea mai mare parte a primei reprize, cea mai mare diferență fiind de două goluri. Fiecare tabără a avut a condus o dată la 2 goluri, Vâlcea cu 8-6, iar CSM București cu 11-9.

După 13-12 la pauză, CSM București a pus stăpânire pe joc. Cristina Neagu și Barbara Lazovic au fost de neoprit și au marcat gol după gol. De asemenea, Jelena Grubisic a avut un alt meci mare (16 parade și 41%), astfel că „tigroiacele” au reușit să pună cărămidă cu cărămidă la diferența de scor tot mai consistentă.

La mijlocul reprizei, Iryna Glibko și Kristina Liscevic au dinamizat atacul echipei SCM, dar defensiva și poarta nu au prins o zi bună. Pe final, Vâlcea s-a debusolat, CSM București a ținut să joace la turație maximă până în minutul 60, astfel că la final tabela a arătat o diferență de 9 goluri: scor 33-24. A fost și cea mai clară victorie a echipei CSM București în disputele directe cu Vâlcea. Calificarea este jucată! Mai mult, „tigroaicele” sunt din ce în ce mai aproape de nivelul unei echipe de Final Four.

Partida SCM Rm. Vâlcea – CSM București a fost în format LIVE TEXT pe prosport.ro

Statistică SCM Rm. Vâlcea – CSM București 24-33

Cristina Neagu a înscris și din „aeriană”, iar CSM a câștigat la Vâlcea categoric, cu 33-24!

Vâlcea a căzut total, iar „tigroiacele” au ajuns la 8 goluri în minutul 56, 30-22.

CSM București a luat un avans de 6 goluri, după un lob al extremei Carmen Martin, scor 28-22 în minutul 55, și pare că a luat deja o opțiune importantă pentru calificarea în sferturile de finală.

Cristina Neagu a făcut unul dintre cele mai bune meciuri în confruntările cu Vâlcea. A ajuns la 12 goluri în minutul 54, scor 27-22.

Iryna Glibko și Kristina Liscevic au adus mai multă dinamică în atacul echipei SCM, dar poarta nu ajută foarte mult trupa lui Florentin Pera: 22-26 (min. 53).

Cristina Neagu a ajuns la 10 goluri în minutul 48. A fost o altă reușită cu multă șansă, pentru 24-19.

Tot Kristina Liscevic se descurcă de minune în ultimele minute, iar Vâlcea se apropie la 3 goluri, 18-21 (min. 45).

Kristina Liscevic reduce din handicap de la 7 metri, 16-20 (min. 43).

Florentin Pera este nevoit să ia time-out, după ce adversarele s-au desprins la 5 goluri în minutul 41, 20-15. Cristina Neagu a ajuns la cota 9.

CSM București a ieșit cu bine din inferioritate numerică și ia viteză în minutul 39, scor 19-15. Barbara Lazovic joacă la același nivel cu Cristina Neagu și Jelena Grubisic, trio-ul care face legea în aceste minute.

Crina Pintea vede a doua eliminare, iar Kristina Liscevic reduce din diferență, 14-16, în minutul 37.

În minutul 35 se înregistrează prima diferență de 3 goluri, 15-12, după ce Cristina Neagu a fructificat cu siguranță din nou de la 7 metri.

Jelena Grubisic a avut încă două intervenții la începutul părții secunde. Barbara Lazovic are o explozie în braț și CSM are din nou avantaj de două goluri, 14-12.


Caseta tehnică după primele 30 de minute, conform site-ului oficial al EHF:

Carmen Martin a marcat ultimul gol al primeI reprize. SCM Rm. Vâlcea – CSM București 12-13. Echilibrul a fost aproape total, drept dovadă a s-au înregistrat deja 10 egalități între cele două formații.

După un time-out al lui Adrian Vasile, Cristina Neagu trimită o torpilă, iar CSM are avantaj minim, 12-11.

Cristina Florica este de neoprit. Extrema stângă a ajuns la cota 5, iar cele două formații sunt din nou la egalitate, 11-11 (min. 24).

CSM București a preluat inițiativa în ultimele minute, având un „parțial” de 5-1. Cristina Neagu a marcat cu multă șansă pentru 11-9 în minutul 23.

Jelena Grubisic a ajuns deja la 6 parade, iar Barbara Lazovic readuce CSM București în avantaj în minutul 21, scor 10-9. Florentin Pera a cerut time-out.

Meciul de handbal feminin dintre SCM Râmnicu Vâlcea si CSM București, contând pentru Liga Campionilor, desfășurat fără spectatori in Sala Traian din Râmnicu Vâlcea. © FOTO:Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Cristina Neagu ajunge și ea la 4 goluri, iar în minutul 19 a fost restabilită egalitatea, 8-8.

Crina Pintea a fost eliminată 2 minute, la câteva secunde după ce a redus din diferență.

Cristina Florica face meciul carierei. În 16 minute a marcat deja 4 goluri, iar Vâlcea realizează prima diferență de 2 goluri a jocului, 8-6.

A treia răsturnare de scor în primele 14 minute: SCM – CSM 6-5. Extremele de la Vâlcea sunt în mare vervă. Marta Lopez și Cristina Florica au adunat deja 4 goluri.

CSM București revine la conducere în minutul 13, după un contraatac fructificat de Carmen Martin (5-4).

Cristina Florica a început foarte bine meciul, comparativ cu meciul din campionat de la Sf. Gheorghe, și are deja două reușite în primele 11 minuter: 4-3

Maren Aardahl a fost eliminată 2 minute în minutul 9 al jocului. Cristina Neagu a egalat din aruncare de la 7 metri, 3-3.

Kristina Liscevic marchează două goluri pentru Vâlcea, ultimul din 7 metri, iar SCM a trecut în avantaj, 3-2.

În mai puțin de 5 minute, Jelena Grubisic are două intervenții magice, față în față cu adversarele.

Barbara Lazovic a deschis scorul. La câteva secunde distanță, Elizabeth Omoregie a fost eliminată 2 minute. Egalează Cristina Florica.

Partida a început cu SCM Rm. Vâlcea în atac, cu o bară a germancei Evgenija Minevskaja la o aruncare de la 7 metri și o paradă unu la unu a Jelenei Grubisic. Răspunde și Marta Batinovic cu o paradă la aruncarea Cristinei Neagu.

Pivotul Dragana Cvijic revine în echipa CSM București după o pauză de aproximativ 3 luni și jumătate, după ce a suferit și o intervenție chirurdicală. Jucătoarea din Serbia a ratat și Campionatul European 2020.

Bătălia la nivelul interilor dreapta, dintre Mireya Gonzalez și Barbara Lazovic, pare cea mai echilibrată în derby-ul românesc din Europa:


Returul are loc peste o săptămână, în capitală, iar câștigătoarea va evolua în sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu CSKA Moscova sau Krim Ljubljana.

Cele două echipe au anunțat echipele pe care vor miza în această după-amiază:

De când a început această rivalitate s-au jucat 9 meciuri, scorul la victorii fiind 5-4 pentru CSM București. Fiecare echipă a câștigat câte un meci după prelungiri, Vâlcea în Supercupa din 2018, iar București în Cupa României din 2019. La trofee, SCM are 4-2. Trupa lui Florentin Pera a câștigat două dintr-o lovitură, la începutul acestui sezon, când a învins CSM cu 22-19 și a cucerit Cupa României 2020 și Supercupa României.

Ultimul meci direct a fost desfășurat în urmă cu 16 zile în Liga Florilor și a fost câștigat de CSM București cu 27-22. În urma acestui rezultat s-a desprins la 9 puncte de Vâlcea.

Iată ce au declarat cei doi antrenori înaintea acestui derby românesc în Europa:

Florentin Pera: „Întâlnim o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare experimentate. Le cunoaștem foarte bine, în ultimele trei sezoane am jucat 9 partide. În primul rând, va trebui să eliminăm din greșelile pe care le-am făcut în faza de atac. De asemenea, în faza de apărare vom avea nevoie de o mobilizare exemplară, o mobilitate și agresivitate în sensul bun al cuvântului care să ne dea încredere. Apărarea a fost atu-ul nostru în ultimele sezoane, poate să fie și de această dată cartea câștigătoare”.

Adrian Vasile:Cred că fiecare meci are o poveste diferită. Chiar dacă sunt același ingrediente, poate exista un alt tip de desfășurare al unui joc. Cred că pentru această poveste diferită din spatele oricărui meci trebuie să fim foarte pregătiți”

Citiți și: Detalii inedite înaintea unei confruntări uriașe pentru handbalul românesc, SCM Rm. Vâlcea – CSM București, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Fotografii: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image din București
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba total viaţa
Decizia radicală luată de fiica cea mare a lui Cristi Borcea, la 20 de ani. Momentul care îi poate schimba…
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate fi întâlnit
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează bolile de inimă
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Moartea în chinuri a inginerului Ursu, Navalnîi de România. Cum acoperă statul român crimele securiștilor VIDEO
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
Die Welt publică acordul de pace pe care Ucraina şi Rusia l-ar fi putut semna în aprilie 2022
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele