Săptămâna Mare a echipei CSM Bucureşti! Formaţia din Capitală joacă sâmbătă şi duminică în Budapesta pentru câştigarea Ligii Campionilor. Vărzaru, în faţa unui record de invidiat

3 mai 2016 3685 afişări Handbal
Săptămâna Mare a echipei CSM Bucureşti! Formaţia din Capitală joacă sâmbătă şi duminică în Budapesta pentru câştigarea Ligii Campionilor. Vărzaru, în faţa unui record de invidiat

Sărbătorile au fost scurte pentru CSM Bucureşti, având în vedere că formaţia lui Kim Rasmussen va evolua sâmbătă şi duminică (7-8 mai) la turneul Final 4 al Ligii Campionilor, Budapesta, „Papp Laszlo Arena”. Clubul din Capitală va înfrunta Vardar Skopje în a doua semifinală (sâmbătă, ora 18:45), iar la nici 24 de ore distanţă va întâlni Gyor sau Buducnost, rămâne de văzut în ce finală.

CSM Bucureşti este cel mai nou club intrat în „clubul celor mari”, ajungând în această fază a competiţiei la 9 ani de la înfiinţare. În 2007, când s-a pus bazele clubului susţinut de Primăria Capitalei, Gyor avea deja la activ cinci finale de cupe europene (între timp şi-a mai adăugat alte patru), dar şi o semifinală de Liga Campionilor, în timp ce Buducnost avea o serie consecutivă de cinci semifinale jucate în această competiţie, plus Cupa Cupelor câştigată în 2006. Ca vechime, Vardar Skopje, adversara din semifinale, are 55 de ani.

„CSMB este un club tânăr, iar faptul că la prima participare în Liga Campionilor a ajuns în Final 4 este un lucru extraordinar. Vă spun în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor că ar fi păcat ca acest drum să fie oprit. De aici se pot escalada munţii şi de aici se poate privi cerul cu ochiul liber. Noi nu avem nimic de pierdut de acum înainte şi o să mergem să ne jucăm şansa, să ne bucurăm de momentele unui Final 4 adevărat”, a susţinut Cristina Vărzaru.

Clubul din Capitală nu are o experienţă la acest nivel al Ligii Campionilor, dar lotul pe care îl are la dispoziţie are suficient „rodaj” pentru a emite pretenţii. Cu mici excepţii, toate handbalistele au la activ cel puţin o semifinală de Liga Campionilor sau turneu final de Campionat Mondial sau European. Astfel, într-un război al nervilor tari, aşa cum este un Final 4 al Ligii Campionilor, „tigroaicele” au deja antrenamentul necesar.

  • Cristina Vărzaru (36 ani) este cea mai titrată jucătoare de la CSMB în competiţia supremă a cluburilor, după ce a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu Viborg.

„Am câştigat Liga Campionilor, îmi doresc să se întâmple acest lucru din nou. Vom face tot ce putem ca să se îndeplinească şi acest vis al nostru. Eu sunt la a patra semifinală, toate au fost până acum cu win, win! Nu e niciuna cu win, lose! Toate au fost cu win, win, sper să fie cu noroc şi de această dată”, spunea extrema dreaptă imediat după ce echipa şi-a asigurat prezenţa în turneul Final 4 de la Budapesta.

  • Cristina Vărzaru a câştigat pentru ultima dată Liga Campionilor în 2010, chiar împotriva unei reprezentante a României, Oltchim Rm. Vâlcea. Acum are şansa de a triumfa şi cu un club din ţară, lucru pe care nu şi l-a imaginat la revenirea în ţară, în 2012.

„Cred în şansa noastră la turneul Final 4, altfel n-am mai fi făcut deplasarea la Budapesta”, a mărturisit Cristina Vărzaru, care are şansa de a deveni a doua româncă după Edit Matei care poate cuceri Liga Campionilor în patru rânduri. Jucătoarea care s-a consacrat la Chimistul în ţară a câştigat toate trofeele cu Hypo Viena, într-o perioadă în care activa şi pentru naţionala Austriei.

CSM Bucureşti va pleca joi în capitala Ungariei, sperând să aibă la dispoziţie toate jucătoarele din punct de vedere fizic. Faţă de meciurile din grupa prinxcipală cu Vardar Skopje, ambele pierdute, CSMB va avea deja două mari plusuri: Line Jorgensen şi un alt tonus.

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului?

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.