"Să mai punem o cărămidă!" Ce spun Neagu, Brădeanu şi Paula Ungureanu despre următorii adversari ai naţionalei de handbal

11 aug 2016 5385 afişări Handbal
"Să mai punem o cărămidă!" Ce spun Neagu, Brădeanu şi Paula Ungureanu despre următorii adversari ai naţionalei de handbal
  • Naţionala de handbal a României a obţinut primul succes la Jocurile Olimpice de la Rio, 25-21, cu Muntenegru, însă fetele antrenate de Tomas Ryde mai au nevoie de o victorie şi un egal din următoarele două partide, cu Spania şi Norvegia, pentru calificarea în sferturile de finală.

"Această victorie este o mare gură de oxigen. Trebuie să continuăm apărarea bună pe care am avut-o în meciul cu Muntenegru şi să aruncăm la poartă. Cred că aici am avut un lapsus major, la aruncări. Ne-a lipsit încrederea. Nu e vorba de încărcătură fizică, de fapt psihicul apasă pe umerii fetelor”, a declarat antrenorul secund al echipei naţionale, Costică Buceschi.

Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2015, a marcat 10 goluri împotriva muntenegrecelor, în ciuda faptului că, înaintea Jocurilor Olimpice, nu s-a antrenat trei săptămâni, din cauza unei accidentări. Totodată, Neagu este sigură că naţionala poate învinge, vineri, reprezentativa Spaniei. În ultimul meci direct, disputat la turneul amical din Norvegia, din iulie, scorul a fost egal, 21-21.

"Eu încerc să fac tot ce pot, fetele şi ele la fel, încercăm împreună ca o echipă să ne ridicăm, pentru că avem nevoie una de cealaltă. Nu poate să joace nimeni singur, nu pot să joace trei, nu pot să joace patru, trebuie să jucăm toate şapte în acelaşi timp pe teren şi toate 14 care sunt pe bancă. Dacă băteam Angola ne ajutau şi rezultatele. Însă ne-am făcut-o cu mâna noastră. Nu avem ce face, trebuie să rămânem unite, să ne ajutăm mai mult, trebuie să păstrăm ce am făcut bun astăzi şi să mai punem o cărămidă împotriva Spaniei, pentru că avem nevoie de mai mult împotriva lor." a declarat Cristina Neagu.

La rândul său, Aurelia Brădeanu crede într-o victorie în partida cu Spania. ”Am reînceput să zâmbim şi am început să ne dăm seama că handbalul nu l-am uitat. Iar dacă muncim mult mai mult, ne dăruim mult mai mult, putem să fim fericite cum ne-am obişnuit până acum. A fost dificil să trecem peste momentul urât pe care l-am avut cu toţii. Cred că nu este pentru nimeni uşor, dar am început să ne adunăm, să ne dăm seama că este şansa noastră şi trebuie să mergem până la capăt pentru cee ace ne-am propus. Presiunea este pe noi din cauza rezultatelor. Ne dorim ca la fiecare meci să facem câte un pas mai sus şi să câştigăm meciurile următoare”, a declarat Aurelia Brădeanu.

Paula Ungureanu a avut 15 intervenţii în momente cheie ale meciului cu Muntenegru şi a dat siguranţă defensivei.

”Astăzi am reuşit să evoluăm ca o echipă. A fost un meci în care miza şi-a spus cuvântul. Şi pentru noi, şi pentru Muntenegru este ultima şansă. Mă bucur că mi-am ajutat echipa prin paradele mele”, a spus Paula Ungureanu.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.