S-au stabilit urnele valorice pentru tragerea la sorţi a Campionatului European 2020. Sistemul de desfăşurare al primului turneu final continental cu 24 de echipe la start

19 iun 2019 1498 afişări Handbal
S-au stabilit urnele valorice pentru tragerea la sorţi a Campionatului European 2020. Sistemul de desfăşurare al primului turneu final continental cu 24 de echipe la start ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Federaţia Europeană de Handbal a anunţat urnele valorice pentru tragerea la sorţi a Campionatului European de handbal masculin din 2020, care va fi găzduit în premieră de trei ţări, Austria, Suedia şi Norvegia. De asemenea, competiţia se va desfăşura pentru prima dată cu 24 de echipe la start. România nu s-a calificat nici cu această ocazie, chiar dacă sunt opt participante în plus faţă de ediţia 2018.

  • Grupele preliminare din cadrul turneul final vor fi găzduite de Graz, Viena, Trondheim, Malmö şi Goteborg.
  • Grupele principale se vode desfăşura la Viena şi Malmo.
  • Weekendul final va avea loc la Stockholm.
  • Campionatul European va începe cu şase grupe formate din câte patru echipe naţionale.

Tragerea la soţi va avea loc pe 28 iunie, la Viena, cu începere de la ora 18:45. Cele patru urne valorice arată astfel:

Urna 1: Spania, Suedia, Franţa, Danemarca, Croaţia, Cehia

Urna 2: Norvegia, Slovenia, Germania, Macedonia de Nord, Ungaria, Belarus

Urna 3: Austria, Islanda, Muntenegru, Portugalia, Elveţia, Letonia

Urna 4: Polania, Rusia, Serbia, Ucraina, Bosnia, Olanda

Înaintea tragerii la sorţi, câteva lucruri sunt deja stabilite. Organizatorii au avut dreptul de a plasa câte o echipă în grupe. Astfel, Croaţia va juca în Austria la Graz, Germania, la Trondheim şi Danemarca la Malmo. Gazdele vor evolua astfel: Austria la Viena, Norvegia la Trondheim, dar în grupa diferită de cea a Germaniei, iar Suedia la Goteborg.

În noul format al Campionatului European se vor desfăşura 65 de jocuri pe parcursul a 18 zile. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica pentru Main Round. Această fază va avea două grupe a câte şase echipe. Primele două din fiecare grupă vor accede în semifinale.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.