S-a votat echipa campionatului, feminin și masculin! Cristina Zamfir și Marius Mocanu, jucătorii cu cele mai bune punctaje în Liga Națională, după opțiunile exprimate de specialiști, jurnaliști și fani dedicați handbalului | PROSPORT 20

Redactor:
Marius Hutu
 • Publicat:
 • Actualizat:

Mai sunt câteva zile până când echipele din Ligile Naționale de handbal își vor încheia vacanța și se vor reapuca de treabă. Profitând de pauza competițională, de perioada ceva mai relaxată, dar și în urma unei provocări venite pe forumul ProSport, timp de aproximativ 4 zile am realizat un adevărat tur de forță în încercarea de a pune pe tapet „Echipa Campionatului”, sezonul 2016-2017, atât la feminin, cât și la masculin.

Colegii de la Handbalvolei au fost primii care au realizat un astfel de sondaj, după ce au propus câte cinci variante pentru fiecare categorie în parte. „Trebuie sa facem și topul forumului ProSport”, de aici s-a născut și ideea sodajului realizat de noi în ultimele zile. Am invitat cei mai fideli fani ai handbalului prezenți pe Forumul ProSport să identifice până la 5 opțiuni pentru fiecare post în parte, pentru care s-au acordat puncte (5 p, 4p…, 1p pentru cine a avut și a 5-a propunere). În același timp, am așteptat și sugestiile antrenorilor, jucătorilor, oficialilor implicați în fenomen. Sandu Iacob, antrenorul HC Vaslui, a fost primul care a „îndrăznit” și ne-a trimis opțiunile lui. A gândit că o astfel de acțiune nu poate fi decât în beneficiul handbalului, i-am apreciat deschiderea. Iar gestul tehnicianului nu a făcut decât să ne încurajeze și mai mult în acest demers.

Astfel, pentru a da și o mai mare greutate sondajului, pentru a avea cu adevărat o relevanță, am încercat să contactăm în cele 4 zile și câți mai mulți oficiali din handbalul românesc, de la antrenori, conducători, arbitri și manageri, până la foști și actuali jucători ai echipelor naționale! Rezultatul? În Liga Națională feminină am reușit să luăm legătura cu 9 antrenori care au stat pe banca tehnică a celor 12 echipe în ultimul sezon. În același timp, am avut cel puțin câte o variantă de „echipă ideală” de la absolut toate cele 12 formații care au încheiat campionatul. În Liga Națională de handbal masculin am stat de vorbă cu 8 antrenori, pe lângă conducători, manageri, etc, iar „oaspetele” surpriză a fost chiar selecționerul Xavier Pascual, care nu a ezitat să-și exprime opțiunile. „Todos rumanos!!!”, adică numai jucători români!

Și pentru ca această poveste să aibă toate părțile implicate în fenomen, am căutat ca la sondaj să participe și mass-media. Majoritatea colegilor care „respiră” handbal săptămânal au răspuns afirmativ, inclusiv reprezentanții Gazetei Sporturilor, TVR și DigiSport.

Ce a ieșit? Citiți în rândurile următoare…

În ciuda faptului că întrecerea masculină a fost mult mai echilibrată, mai încărcată cu adrenalină, mai intensă, am constat că handbalul feminin are în continuare prioritate și la nivel de cluburi pe plan național. Dovada a fost numărul de voturi aproape dublu exprimat pentru sectorul feminin, raportat la cel masculin, deși CSM București a dominat cu autoritate Liga Națională.

După numărul de puncte acumulate, cea mai bună handbalistă a sezonului intern (atenție, nu au contat și evoluțiile din Liga Campionilor!) nu a provenit însă de la CSM București, ci de la SCM Craiova! Este vorba despre Cristina Zamfir, care a obținut cel mai bun punctaj la două categorii, „OFICIALI” și „FORUM PROSPORT”, în timp ce la a treia, „MASS-MEDIA”, a fost la egalitate cu Isabelle Gullden. Interul stânga a acumulat un total de 323 de puncte, față de centrul de la CSM București, care a adunat 285 de puncte. Contribuția Cristinei Zamfir la rezultatele echipei sale a fost probabil mai mare decât a jucătoarei suedeze la CSM București pe plan intern, unde campioana României a funcționat mai degrabă ca o mașinărie de handbal. De altfel, CSMB a reușit să se impună în total la 6 din cele 10 categorii.

La 7 din cele 10 categorii, părerile generale de la cele 3 categorii au coincis, adică Cristina Zamfir (inter stânga), Isabelle Gullden (centru), Oana Chirilă (inter dreapta), Carmen Martin (extremă dreapta), Linnea Torstensson (cel mai bun apărător), Yulia Dumanska (cea mai bună tânără handbalistă U21) și Gheorghe Tadici (cel mai bun antrenor) au fost pe locul 1 peste tot. Inițial, categoria „antrenori” nu a fost inclusă la vot, dar pentru că au existat multe opțiuni, am alcătuit o ierarhie și în acest caz.

Opiniile au fost diferite pentru celelalte trei posturi din primul „7”. Votul fanilor le-a evidențiat pe Yuliya Dumanska (portar), Ana Maria Iuganu (extremă stânga) și Laurise Landre (pivot). Mass-media, dar mai ales „Oficialii” au considerat că Paula Ungureanu, Majda Mehmedovic și Oana Manea au fost fost mai bune pe pozițiile lor. Și practic, votul acestei ultime categorii a și înclinat decisiv balanța pentru echipa campionatului: Ungureanu – Dumanska 203-192, Mehmedovic – Iuganu 197-161 și Manea – Landre 185-176. Ar mai fi de menționat referitor la nivelul extremei stânga faptul că mulți au ezitat să-i ofere votul Valentinei Ardean-Elisei, având în vedere problemele medicale cu care s-a confruntat pe durata mai multor luni. Cu „Alice” sănătoasă, poate disputa la nivelul extremei stânga ar fi fost cu totul alta.

Așadar, echipa campionatului în sezonul 2016-2017, prin însumarea punctelor la cele trei categorii amintite arată în felul următor:

Portar: Paula Ungureanu (CSM București)                                  203 puncte

Extremă stânga: Majda Mehmedovic (CSM București)               197 puncte

Inter stânga: Cristina Zamfir (SCM Craiova)                                323 puncte

Centru: Isabelle Gullden (CSM București)                                   285 puncte

Inter dreapta: Oana Chirilă (CSM Bistrița)                                   235 puncte

Extremă dreapta: Carmen Martin (CSM București)                     244 puncte

Pivot: Oana Manea (CSM București)                                          185 puncte

Cel mai bun apărător: Linnea Torstensson (CSM București)       214 puncte

Cea mai bună tânără U21: Yuliya Dumanska (SCM Craiova)     171 puncte

Cel mai bun antrenor: Gheorghe Tadici (HC Zalău)                    142 puncte

Cum se prezintă ierarhiile „defalcate” pe cele trei categorii: OFICIALI (25 de antrenori, conducători, manageri, foste handbaliste), MASS-MEDIA și „FORUM PROSPORT”.

OFICIALI

 • Portari: 1. Paula Ungureanu – 59 puncte, 2. Yuliya Dumanska – 35 p, 3. Denisa Dedu – 20 p
 • Extremă stânga: 1. Majda Mehmedovic – 70 p, 2. Ana Maria Iuganu – 25 p, 3. Valentina Ardean – 22 p
 • Inter stânga: 1. Cristina Zamfir – 109 p, 2. Gabriela Perianu – 15 p, 3. Bianca Tiron – 8 p
 • Centru: 1. Isabelle Gullden – 80 p, 2. Cristina Laslo – 15 p, 3. Mădălina Zamfirescu – 10 p
 • Inter dreapta: 1. Oana Chirilă – 64 p, 2. Ana Maria Dragut – 49 p, 3-4. Camille Ayglon, Aneta Udriștioiu – 5 p
 • Extremă dreapta: 1. Carmen Martin – 57 p, 2. Aneta Udriștioiu – 30 p, 3. Zeljka Nikolic – 27 p
 • Pivot: 1. Oana Manea – 65 p, 2. Laurise Landre – 29 p, 3. Florina Chintoan – 13 p
 • Cea mai bună apărătoare: 1. Linnea Torstensson – 55 p, 2. Gabriela Szucs – 30 p, 3. Aurelia Brădeanu – 10 p
 • Cea mai bună tânără handbalistă U21: 1. Yuliya Dumanska – 40 p, 2. Cristina Laslo – 34 p, 3. Sorina Tîrcă – 25 p
 • Cel mai bun antrenor: Gheorghe Tadici – 14 p

MASS-MEDIA

 • Portari: 1. Paula Ungureanu – 58 p, 2. Yuliya Dumanska – 27 p, 3. Denisa Dedu – 18 p
 • Extremă stânga: 1. Majda Mehmedovic – 40 p, 2. Ana Maria Iuganu – 38 p, 3. Iulia Curea – 15 p
 • Inter stânga: 1. Cristina Zamfir – 65 p, 2. Bianca Tiron – 14 p, 3-4. Linnea Torstensson, Teodora Bloj – câte 13 p
 • Centru: 1. Isabelle Gullden – 65 p, 2. Cristina Laslo – 31 p, 3. Iryna Glibko – 11 p
 • Inter dreapta: 1. Oana Chirilă – 49 p, 2. Ana Maria Dragut – 45 p, 3. Alina Ilie – 7 p
 • Extremă dreapta: 1. Carmen Martin – 59 p, 2. Aneta Udriștioiu – 25 p, 3. Zeljka Nikolic – 21 p
 • Pivot: 1. Oana Manea – 42 p, 2. Laurise Landre – 30 p, 3. Anastasia Lobach – 18 p
 • Cea mai bună apărătoare: 1. Linnea Torstensson – 37 p, 2. Gabriella Szucs – 30 p, 3. Gabriela Perianu – 24 p
 • Cea mai bună tânără handbalistă U21: 1. Yuliya Dumanska – 47 p, 2. Cristina Laslo – 24 p, 3. Bianca Bazaliu – 13 p
 • Cel mai bun antrenor: 1. Gheorghe Tadici – 40 p, 2. Costică Buceschi – 13 p, 3. Bogdan Burcea – 9 p.

FORUM PROSPORT

 • Portari: 1. Yuliya Dumanska – 129 p, 2. Paula Ungureanu – 86 p, 3. Denisa Dedu – 65 p
 • Extremă stânga: 1. Ana Maria Iuganu – 98 p, 2. Majda Mehmedovic – 87 p, 3. Nicoleta Dincă – 84
 • Inter stânga: 1. Cristina Zamfir – 149 p, 2. Linnea Torstensson – 65 p, 3. Bianca Tiron – 29 p
 • Centru: 1. Isabelle Gullden – 140 p, 2. Cristina Laslo – 67 p, 3. Andreea Pricopi – 33 p
 • Inter dreapta: 1. Oana Chirilă – 122 p, 2. Ana Maria Dragut – 85 p, 3. Camille Ayglon – 38 p
 • Extremă dreapta: 1. Carmen Martin – 128 p, 2. Zeljka Nikolic – 82 p, 3. Laura Chiper – 64 p
 • Pivot: 1. Laurisa Landre – 117 p, 2. Oana Manea – 78 p, 3. Anastasija Lobach – 56 p
 • Cea mai bună apărătoare: 1. Linnea Torstensson – 122 p, 2. Gabriela Perianu – 64 p, 3. Camille Ayglon 40 p
 • Cea mai bună tânără handbalistă U21: 1. Yuliya Dumanska 84, 2. Cristina Laslo – 66 p, 3. Bianca Bazaliu – 49 p
 • Cel mai bun antrenor: 1. Gheorghe Tadici – 88 p, 2. Bogdan Burcea – 46 p, 3. Costică Buceschi – 37 p.

Marius Mocanu este jucătorul din Liga Națională de handbal masculin care a adunat cel mai mare punctaj, la sondajul pentru echipa campionatului. Pivotul lui Dinamo a câștigat detașat la toate cele trei categorii, adunând un total de 165 de puncte.

Ionuț Irimuș (portar), Sajad Esteki (inter stânga), Dalibor Cutura (centru) și Roland Thalmaier (cel mai bun tânăr U21) au fost, de asemenea, votați pe locul 1 la toate cele trei categorii. Nicușor Negru (extremă stânga), Jakov Vrankovic (inter dreapta) și Andrei Savenco (cel mai bun apărător) au ieșit învingători în două din trei cazuri, în timp ce lucrurile au fost mai echilibrate la nivelul extremei dreapta, unde a fost „scos” câte un învingător, Adrei Mihalcea, Gabriel Bujor și Goce Georgievski, la fel a fost și în cazul antrenorului, dar și opțiunile exprimate pentru această categorie au fost mai puține.

După însumarea punctelor, echipa Ligii Naționale în handbalul masculin, sezonul 2016-2017, este următoarea:

Portar: Ionuț Irimuș (Dinamo)                                          139 puncte

Extremă stânga: Nicușor Negru (CSM București)           104 puncte

Inter stânga: Sajad Esteki (Dinamo)                                124 puncte

Centru: Dalibor Cutura (HCDS Constanța)                      110 puncte

Inter dreapta: Jakov Vrankovic (Dinamo)                          95 puncte

Extremă dreapta: Andrei Mihalcea (HC Odorhei)              75 puncte

Pivot: Marius Mocanu (Dinamo)                                         165 puncte

Cel mai bun apărător: Andrei Savenco (Dinamo)              85 puncte

Cel mai bun tânăr U21: Roland Thalmaier (Potaissa)      135 puncte

Cel mai bun antrenor: Horațiu Gal (Potaissa Turda)          29 puncte

Cum se prezintă ierarhiile „defalcate” pe cele trei categorii: OFICIALI (21 de antrenori, conducători, manageri, jucători), MASS-MEDIA și „FORUM PROSPORT”.

OFICIALI 

 • Portari: 1. Ionuț Irimuș – 70 p, 2. Ionuț Iancu – 15 p, 3. Sijan Dane – 5 p
 • Extremă stânga: 1. Nicușor Negru – 50 p, 2. Răzvan Pavel – 20 p, 3. Chike Onyejekwe – 15 p
 • Inter stânga: 1. Sajad Esteki – 54 p, 2. Vitalij Komogorov – 25 p, 3. Ciprian Șandru 10 p
 • Centru: 1. Dalibor Cutura – 40 p, 2. Cristian Fenici – 34 p, 3. Ciprian Șandru – 15 p
 • Inter dreapta: 1. Jakov Vrankovic – 55 p, 2. Samvel Aslanian – 20 p, 3-4. Cristian Adomnicăi și Javier Humet – câte 10 p
 • Extremă dreapta: 1. Andrei Mihalcea – 45 p, 2. Gabriel Bujor – 20 p, 3. Roland Thalmaier – 15 p
 • Pivot: 1. Marius Mocanu – 70 p, 2. Andras Szasz – 10 p
 • Cel mai bun apărător: 1. Andrei Savenco – 55 p, 2. Chike Onyejekwe – 15 p
 • Cel mai bun tânăr handbalist U21: 1. Roland Thalmaier – 90 p
 • Cel mai bun antrenor: Sandu Iacob – 10 p

MASS-MEDIA 

 • Portari: 1. Ionuț Irimuș – 39 p, 2. Ionuț Iancu – 23 p, 3. Sijan Dane – 10 p
 • Extremă stânga: 1. Răzvan Pavel – 33 p, 2. Nicușor Negru – 24 p, 3-4. Alexandru Asoltanei și Filip Marijanovic – câte 7 p
 • Inter stânga: 1. Sajad Esteki – 35 p, 2. Vitalij Komogorov – 18 p, 3. Ciprian Șandru – 11 p
 • Centru: 1. Dalibor Cutura – 35 p, 2. Cristian Fenici – 15 p, 3. Josip Peric – 8 p
 • Inter dreapta: 1. Jakov Vrankovic – 30 p, 2. Samvel Aslanian – 16 p, 3. Javier Humet – 11 p
 • Extremă dreapta: 1. Gabriel Bujor – 22 p, 2. Andrei Mihalcea – 20 p, 3. Roland Thalmaier – 15 p
 • Pivot: 1. Marius Mocanu – 50 p, 2-3. Andras Szasz și Zoran Nikolic – câte 7 p
 • Cel mai bun apărător: 1. Andrei Savenco – 20 p, 2. Nenad Savic – 12 p
 • Cel mai bun tânăr handbalist U21: 1. Roland Thalmaier – 25 p, 2. Alexandru Bologa – 17 p
 • Cel mai bun antrenor: 1. Horațiu Gal – 19 p, 2. Sandu Iacob – 10 p, 3. Eliodor Voica – 8 p

FORUM PROSPORT 

 • Portari: 1. Ionuț Irimuș – 30 p, 2. Sijan Dane – 15 p, 3. Ionuț Iancu – 5 p
 • Extremă stânga: 1. Nicușor Negru – 30 p, 2. Filip Marijanovic – 10 p, 3. Chike Onyejekwe – 5 p
 • Inter stânga: 1. Sajad Esteki – 35 p, 2. Vitalij Komogorov – 13 p, 3. Georgică Cîntec – 10 p
 • Centru: 1. Dalibor Cutura – 35 p, 2. Cristian Fenici – 10 p, 3. Allahkaram Esteki – 5 p
 • Inter dreapta: 1. Nikola Crnoglavac – 25 p, 2-3. Jakov Vrankovic și Samvel Aslanian – câte 10 p
 • Extremă dreapta: 1. Goce Georgievski – 25 p, 2. Laurențiu Toma – 15 p, 3. Andrei Mihalcea – 10 p
 • Pivot: 1. Marius Mocanu – 45 p, 2. Zoran Nikolic – 5 p
 • Cel mai bun apărător: 1. Branislav Angelovski – 15 p, 2-3. Alireza Mousavi și Andrei Savenco – câte 10 p
 • Cel mai bun tânăr handbalist U21: Roland Thalmaier – 20 p
 • Cel mai bun antrenor: Zvonko Sundovski – 15 p

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Știri despre
Pe aceeași temă
Ireal! Orașul din România în care chiria pe o garsonieră este de doar 100 lei/lună!
Ireal! Orașul din România în care chiria pe o garsonieră este de doar 100 lei/lună!
Un lac natural din judeţul Buzău a secat complet. Zeci de pescari au rămas fără sursă de venit VIDEO
Un lac natural din judeţul Buzău a secat complet. Zeci de pescari au rămas fără sursă de venit VIDEO
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă
Courtois şi-a făcut tatuaj reprezentând un „zid de cărămidă" în onoarea câştigării Ligii Campionilor
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de ani!”
Secretul din spatele succesului lui David Popovici: „A dat peste un antrenor care a crescut cu el, are 32 de…
Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei: „Sunt terminată!”
Momente dificile pentru Simona Gherghe. Ce se întâmplă cu cei doi copii ai vedetei: „Sunt terminată!”
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Efectele secundare ASCUNSE ale consumului de VIN! E știut de SECOLE de FRANCEZI!
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vedeta a fost prinsă goală sub duş. Imagini incendiare. O recunoşti? E celebră
Vestea serii despre MIRELA VAIDA! Anunțul cumplit despre vedeta TV: ÎMI DĂ ÎN CAP
Vestea serii despre MIRELA VAIDA! Anunțul cumplit despre vedeta TV: ÎMI DĂ ÎN CAP
De ce a fost dat afară, de fapt, Rică Răducanu de la CSM București
De ce a fost dat afară, de fapt, Rică Răducanu de la CSM București
Tania Budi, ca o adolescentă la 54 de ani. Cum arată vedeta acum
Tania Budi, ca o adolescentă la 54 de ani. Cum arată vedeta acum
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
David Popovici la sosirea în ţară: Sunt onorat să reprezint ţara asta frumoasă şi să vă simt alături
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice
De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
„Interzis minorilor”: Cum s-a răzbunat un bărbat pe femeia care îl deranja la meci (VIDEO)
Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔
Monica Tatoiu, anunț tulburător despre moarte! Care este ultima ei dorință 😔
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
Bărbatul a dus mașina în service și a lăsat camera de bord pornită. SURPRIZĂ uriașă ...
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Misha, într-o ipostază provocatoare! Fosta soție a lui Connect-R, ce apariție
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!
FOTO. Cristina Spătar, în costum de baie. Vedeta se prezintă fabulos la 50 de ani!