S-a refăcut cuplul Mariana Târcă - Dumitru Berbece la Corona Braşov! Formaţia de la poalele Tâmpei propune o nouă strategie. Târcă: ”Sper să avem continuitate în rezultate”

15 iun 2016 2646 afişări Handbal
S-a refăcut cuplul Mariana Târcă - Dumitru Berbece la Corona Braşov! Formaţia de la poalele Tâmpei propune o nouă strategie. Târcă: ”Sper să avem continuitate în rezultate”

Echipa de handbal Corona Braşov şi-a prezentat, miercuri, noul staff tehnic cu care va aborda sezonul viitor, şi anume Mariana Târcă, antrenor principal şi Dumitru Berbece, antrenor secund. Directorul executiv al clubului, Liviu Dragomir a declarat că numirea Marianei Târcă la echipa mare a venit firesc, în condiţiile în care este o antrenoare care cunoaşte foarte bine lotul şi care a făcut treabă foarte bună la club, mai ales în ultima vreme la centrul de copii şi juniori.

"A fost un pas firesc, Mariana Târcă este o antrenoare pe care noi o aveam în curtea clubului şi care, iată, vine la echipa mare după un titlu naţional cu echipa de junioare II şi după alte rezultate foarte bune ale echipelor pe care ea le coordonează, iar aici trebuie să amintim şi bronzul junioarelor IV. Avem convingerea că împreună cu Dumitru Berbece va face o echipă bună pe banca tehnică a senioarelor şi că vor reuşi să preia şi să integreze cât mai bine talentele pe care le avem  la echipele de junioare”, a declarat directorul executiv al ASC Corona Braşov, Liviu Dragomir.

Preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda a declarat că din punctul lui de vedere, Mariana Târcă continuă munca bună pe care a făcut-o până acum la Corona. “Pentru Mariana Târcă este practic o revenire pe banca tehnică a echipei de senioare, unde a mai activat până acum, iar pentru Dumitru Berbece este o continuare, aşa că din punctul nostru de vedere există un echilibru în această nouă echipă de conducere. Mariana Târcă revine la echipa de senioare după o perioadă de succes la cârma Centrului de copii şi juniori şi din postura de campioană naţională cu echipa de junioare II a clubului. De altfel, această numire vine abia acum, tocmai pentru că am aşteptat şi finalizarea sezonului la nivelul echipelor de junioare. Din punctul nostru de vedere, echipa de senioare a Coronei nu este separată de cele de junioare şi a trebuit să ţinem cont şi de competiţiile în care au fost angrenate cele mici”, a declarat preşedintele secţei de handbal, Ioan Preda.

Antrenoarea Mariana Târcă revine la conducerea echipei de senioare a Coronei după o pauză de trei ani şi spune că acest pas este o continuare a activităţii depuse până acum la echipele de junioare ale clubului. “Este o revenire la echipa de senioare, însă eu o văd şi ca pe o continuarea a muncii mele de până în prezent. Mă bucur că oamenii alături de care am lucrat şi până acum mi-au acordat această încredere. În situaţia în care la Centrul de copii şi juniori am reuşit să facem toată piramida, de la Junioare V la Junioare I, sper şi îmi doresc acum ca strategia noastră de a forma un club profesionist care să îşi crească propriile jucătoare pentru echipa de senioare să dea roade. Asta nu înseamnă însă că nu ne dorim să obţinem cel puţin ceea ce s-a obţinut sezonul trecut, pentru că noi muncim pentru a face performanţă”, a declarat Mariana Târcă.

În ceea ce priveşte lotul cu care Corona Braşov va aborda  sezonul 2016–2017, Mariana Târcă a spus că în ciuda plecării Cristinei Zamfir şi a Danielei Raţiu, actuala echipă este în continuare una valoroasă şi echilibrată. “Avem un lot valoros, care va trebui armonizat, astfel încât fiecare jucătoare să dea randamentul maxim. Este adevărat, Cristina Zamfir a fost o piesă importantă, o bună mână de şut, dar am încredere şi în celelalte fete de la linia de nouă metri că pot suplini foarte bine această plecare. Avem jucătoare care până acum nu au avut foarte multe ocazii de a arăta ce pot dar care sunt capabile să completeze foarte bine locul rămas după plecarea Cristinei Zamfir. Pe de altă parte, sper să avem continuitate în rezultate, iar acest lucru să ne permită să integrăm în joc şi junioarele care pot face faţă la echipa mare. Avem avantajul că o parte din junioarele noastre sunt jucătoare care au deja experienţă internaţională  la nivel de lot naţional, ceea ce de altfel a făcut şi diferenţa în campionat, astfel că ele ar putea face faţă şi în Liga Naţională. În funcţie de tăria jocurilor, le vom putea încerca şi la echipa mare. Junioarele pot fi o soluţie reală pentru noi, însă va trebui să avem o strategie bună pentru a le integra, astfel încât nici să nu le forţăm, nici să nu le neglijăm”.

Dumitru Berbece, cel care va face echipă cu Mariana Tîrcă pe banca tehnică, a susţinut: “O felicit pe Mariana Târcă pentru revenirea pe banca echipei de senioare şi îi garantez toată încrederea mea. Vom lucra corect împreună pentru binele echipei, pentru acest oraş, pentru jucătoarele pe care le avem şi pentru cele care vin din urmă din centrul nostru ce junioare. Am încredere în mine, am încredere în Mariana, am încredere în echipă şi sperăm să fim cu toţii sănătoşi ca să putem munci la potenţial maxim să ne atingem obiectivele”.

Legat de transferuri, preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda, a precizat că actualul lor va fi completat cu transferuri doar dacă antrenorii vor considera că va fi absolut necesar, subliniind faptul că echipa are jucătoare valoroase cărora li se va alătura şi Georgiana Ciuciulete, care a fost accidentată aproape tot sezonul trecut.

“Este adevărat, în perspectiva performanţei, transferurile sunt importante, dar din punctul meu de vedere acest aspect trebuie analizat foarte bine. Nu vrem să facem transferuri doar de dragul de a transfera, ci doar dacă este absolut necesar. Consider că avem un lot echilibrat şi valoros şi ţinând cont de strategia noastră de a ne promova sportive din propria pepinieră, cred că jucătoarele de la junioare II, care au devenit campioane naţionale în acest an, ne pot ajuta să completăm echipa pe posturi, astfel încât să ne atingem obiectivul. Nu trebuie să omitem faptul că la linia de 9 metri avem jucătoare cu mare experienţă care nu au avut şansa de a juca atât de mult pe cât meritau. Din punctul meu de vedere aceste aspecte trebuie să cântărească în deciziile pe care le vom lua. Acest lucru nu înseamnă că nu vom veni în întâmpinarea antrenorilor dacă ei consideră necesar acest lucru în perspectiva îndeplinirii obiectivelor”, a declarat preşedintele secţiei de handbal, Ioan Preda.

Antrenoarea Mariana Târcă a completat: "În acest moment, Corona are un lot competitiv. Trebuie însă să vedem dacă mai putem aduce ceva completări. Este adevărat că toate echipele şi-au format deja loturile, însă nici nu trebuie să disperăm. Noi vom face tot ce trebuie pentru ca totul să fie bine, pentru că este evident că ţintim în continuare performanţă la Corona".

 

 

 

 

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.