România va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru Campionatul European de handbal feminin

15 mar 2019 1822 afişări Handbal
România va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor de calificare pentru Campionatul European de handbal feminin

Calificată direct la Campionatul Mondial din Japonia (decembrie 2019), naţionala feminină va avea până atunci două meciuri oficiale în preliminarriile Campionatului European din 2020. România îşi va afla viitorii adversari la tragerea la sorţi din 4 aprilie, unde a fost desemnată cap de serie.

Turneul final din 2020, primul după Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, se va desfăşura în Norvegia şi Danemarca, reprezentativele celor două ţări fiind calificate din oficiu. Alte 28 de echipe naţionale intră în calificări, care se vor desfăşura în perioada 25 septembrie 2019 – 31 mai 2020. Vor fi alcătuite şapte grupe a câte patru echipe, iar primele două din fiecare se vor califica la Euro 2020.

Urnele valorice sunt următoarele:

  • Urna 1: Franţa, Olanda, Rusia, Suedia, România, Muntenegru, Germania
  • Urna 2: Serbia, Cehia, Ungaria, Spania, Slovenia, Polonia, Croaţia
  • Urna 3: Austria, Belarus, Slovacia, Turcia, Macedonia, Ucraina, Italia
  • Urna 4: Elveţia, Islanda, Portugalia Liuania, I. Feroe, Kosovo, Echipă venită din precalificări (Israel, Finlanda, Grecia, Luxemburg)

În mod normal, România nu are cum să rateze calificarea la Euro şi dacă va nimeri în cea mai dificilă grupă, spre exemplu cu Ungaria, Slovacia şi Islanda. O grupă în care ar putrea defila ar putea arăta cu Croaţia, Italia şi Kosovo.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.