România U19 a dezamăgit în Norvegia, la turneul de pregătire pentru Campionatul European de la Gyor. A pierdut toate cele trei jocuri şi s-a întors acasă cu un golaveraj de minus 19

1 iul 2019 2971 afişări Handbal
România U19 a dezamăgit în Norvegia, la turneul de pregătire pentru Campionatul European de la Gyor. A pierdut toate cele trei jocuri şi s-a întors acasă cu un golaveraj de minus 19

Naţionala feminină U19 – echipa „proiectată” să ajungă pe podium atunci când a fost câştigat dreptul de organizare pentru Campionatul Mondial din 2020 – a avut evoluţii modeste la Scandinavian Open, turneu amical de pregătire pentru Campionatul European de la Gyor (11-21 iulie). Echipa antrenată de Dragoş Dobrescu a pierdut toate cele trei jocuri.

Naţionala de tineret şi-a măsurat forţele cu trei reprezentative din Scandinavia, Norvegia, Danemarca şi Suedia, echipe candidate pentru a atinge fazele finale la Gyor. Tricolorele au debutat cu o înfrângere usturătoare în faţa Norvegiei, 22-33, rezultat mult prea sever pentru aşteptările avute. În următoarele două zile, România U19 a avut evoluţii în creştere, dar a pierdut ambele jocuri: 25-29 cu Danemarca şi 18-21 cu Suedia.

Având în vedere aceste evoluţii şi rezultatele, sunt suficiente motive de îngrijoare înainte de Euro, din moment ce România se va reîntâlni în grupă cu Norvegia şi Suedia. Tricolorele au nevoie obligatorie de cel puţin un succes în cele două întâlniri cu reprezentativele scandinave, pentru a avansa în Grupa valorică 1-8 la Gyor, socotind că Portugalia, a treia adversară din grupă, va fi învinsă de toată lumea.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.