România, scuturată bine de tot la Skopje! Tricolorii și-au redus drastic șansele de calificare la Campionatul Mondial, după ce au fost învinși de Macedonia cu 32-24 în manșa tur a play-off-ului

Autor: Marius Hutu Publicat: 10 Jun. 2018, 23:19 Actualizat: 10 Jun. 2018, 23:29 Handbal

Naționala României a pierdut cu 32-24 (15-10) manșa tur cu Macedonia, în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial masculin din 2019. Partida retur va avea loc la Cluj, în 13 iunie, dar șansele tricolorilor de a reveni la un turneu final după o pauză de 8 ani sunt acum infime.

Cu excepția primelor 3-4 minute de joc, România a fost dominată clar de echipa Macedoniei, care s-a desprins la șase goluri (8-2) încă din minutul 14. Triocolorii au avut trac, au părut încordați, iar după primele minute ale partidei au fost nevoiți să alerge în permanență după adversari. La un moment dat, România a reușit să revină la 3-4 goluri în spatele adversarei, dar nu a avut constanță în joc, a greșit multe mingi în atac, iar jucători cu mare experiență precum Lazarov, Manaskov și Kuzmanovski au taxat prompt fiecare eroare. După 60 de minute, trupa condusă de Xavier Pascual a ieșit cu o înfrângere la 8 goluri, deși diferența maximă în meci a fost și de 10 goluri. 

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN PARTIDA MACEDONIA – ROMÂNIA 32-24

Manșa tur a play-off-ului se încheie cu victoria gazdelor, scor 32-24. Returul este patru zile, la Cluj, în Sala „Horia Demian”.

Valentin Ghionea ratează o aruncare de la 7 metri în ultimul minut. Ristovski are dublă paradă în fața extremei dreapta a României. Time-out Macedonia cu 15 de secunde înainte de final.

32-24 Stoilov are prim-planul pe semicerc și înscrie fără probleme.

31-24 Racoțea se lansează de la distanță și  marchează în inferioritate.

31-23 Georgievski înscrie un gol spectaculos, finalizând dintr-o aeriană. Alin Roșu s-a accidentat.

30-23 Gol de la distanță înscris de Csepreghi. Adrian Rotaru este eliminat pentru 2 minute. La câteva secunde este eliminat și Valentin Ghionea. Aproape 2 minute, România va fi în patru jucători (min. 57)

30-22 Kiril Lazarov înscrie golul 30 pentru gazde. Interul dreapta este de neoprit (min. 55). Xavier Pascual a luat ultimul time-out.

29-22 Alin Roșu este atent la recuperare și bagă mingea în plasă

29-21 Kiril Lazarov își pune din nou brațul în funcțiune și scutură plasa porții apărare de Popescu.

28-21 Pe o repunere rapidă, Racoțea reduce din diferență

28-20 România are șansa de a reveni la 6 goluri, dar pierde mingea în atac. Georgievski e primul pe contratac și marchează

27-20 Sadoveac marchează pe contraatac (min. 52). Raul Gonzales a solicitat time-out.

27-19 Și în inferioritate numerică, Macedonia găsește calea spre gol prin Taleski.

26-19 Ghionea reduce din diferență din aruncare de la 7 metri. Manaskov a fost eliminat 2 minute

26-18 România repune rapid mingea în joc, obiectul muncii ajunge la Ghionea, care înscrie. Mihai Popescu apără din nou un 7 metri în fața lui Kiril Lazarov.

26-17 Este momentul lui Kuzmanovski, care apare din nou la finalizare

25-17 Înscrie și Rotaru, după o combinație în trei a României.

25-16 Kuzmanovski trimite mingea în plasă din zona centrală

24-16 Vali Ghionea înscrie de la 7 metri. Alin Roșu a scos o eliminare de 2 minute la Georgievski (min. 47)

Manaskov trage în bară dintr-o aruncare de la 7 metri.

24-15 Valentin Ghionea înscrie din aruncare de la 7 metri. Sadoveac este eliminat 2 minute.

24-14 Tricolorii sunt KO! România atacă 7 vs 6, dar pierde mingea în atac, iar Manaskov înscrie în poarta goală (min. 43).

23-14 România este în cădere liberă, Kiril Lazarov a marcat cu o bombă, fără a fi jenat de apărarea României (min. 42). Diferența este deja îngrijorătoare.

22-14 Manaskov înscrie de la 7 metri, după o nouă combinație a gazdelor cu pivotul.

21-14 Tabela capătă din nou proporții, după o nouă reușită a lui Manaskov (min. 41). Xavier Pascual a solicitat time-out.

20-14 Taleski înscrie de la distanță. Tricolorii fac destul de multe greșeli în atac.

19-14 După două ratări la rând ale lui Georgievski, România construieștye o fază de manual care face șah-mat apărarea adversă. Alin Roșu ajunge pe pivot șiu reduce din diferență

19-13 Georgievski pleacă pe contraatac și îl învinge pe Popescu.

18-13 Csepreghi intră în atac și reduce din diferență. La faza imediat următoare, Fotache trimite mingea în bara transversală.

18-12 După o ratare a lui Ghionea, care nu l-a putut învinge pe Ristovski din unghi închis, Mirkulovski aduce Macedonia din nou la 6 goluri.

17-12 Apare la rampă și pivotul României, Marius Mocanu, care menține România la 5 goluri diferență.

17-11 Macedonia ne surprinde din nou cu pivotul Peshevski.

16-11 Humet vine cu o replică destul de rapidă și înscrie primul gol.

16-10 Peshevski înscrie primul gol al reprizei.

15-10 Ultimele secunde au aparținut naționalei. Rotaru a fost eliminat pentru 2 minute, dar Mihai Popescu a parat o aruncare de la 7 metri în fața lui Kiril Lazarov, iar după nici 10 secunde Racoțea a închis tabela la sfârșitul primelor 30 de minute.

15-9 Racoțea reduce din diferență și scoate și 2 minute eliminare la Taleski.

15-8 Gazdele profită la maximum de eliminările în tabăra României și atinge diferența maximă în minutul 59, ultima reușită aparținându-i lui Manaskov.

14-8 Macedonia marchează cu lejeritate prin Mirkulovski (min. 28) în dublă superioritate.

13-8 Kuzmavovski înscrie un gol ușor, în poarta goală, după o greșeală în atac. România ataca fără portar. Mai mult, România vede și a doua eliminare pentru schimbare greșită la Popescu (min. 27)

12-8 Kiril Lazarov a înscris de la 7 metri. România este în inferioritate numerică după eliminarea lui Ramba.

11-8 Ionuț Ramba se înalță peste toată apărarea adversă și nu îi oferă nicio speranță lui Ristovski. Trei goluri diferență după 24 de minute.

11-7 Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

10-7 Marius Sadoveac finalizează pe contraatac. Selecționerul a operat deja câteva modificări.

10-6 Macedonia mișcă apărarea României, Manaskov rămâne singur pe extrema stângă și înscrie.

9-6 Vine și primul contraatac al României. Popescu se remarcă din nou și îl lansează imediat pe Roșu, care înscrie fără probleme (min.. 19). România revine în joc, Raul Gonzales a solicitat time-out

9-5 Linia de 9 metri a României începe să-și facă simțită prezența. Este rândul lui Grigoraș să-l învingă pe Ristovski cu o aruncare întoarsă (min. 17).

9-4 Racoțea marchează al doilea gol de la distanță, profitând de o apărare a gazdelor nepregătită. Vine și prima intervenție a lui Mihai Popescu.

9-3  Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

8-3 România  sparge gheața după o lungă perioadă de secetă prin Racoțea  – gol de la distanță.

8-2 Scorul capătă deja proporții după ce Stoilov a profitat de o nouă carență în defensivă. Nervos, Pascual a luat time-out după nici 14 minute de joc

7-2 A înscris și Popovski pentru gazde. România nu a marcat de 7 minute. Ristovski are o nouă paradă.

6-2 Scorul ia proporții mult prea rapid, după ce Taleski înscrie la fel ca și Lazarov, cu o aruncare de la distanță. Ristovski are deja 5 parade în poarta Macedoniei. Gazdele au înscris șase goluri la rând și au patru goluri avans după 10 minute.

5-2 Kiril Lazarov plutește peste apărarea României și duce Macedonia la 3 goluri diferență. 

4-2  Stoilov aduce Macedonia în avantaj, Manaskov reușește desprinderea (min. 8) pentru Macedonia, după o paradă a lui Ristovski și o repunere rapidă a mingii în joc. 

2-2 Mirkulovski restabilește egalitatea în minutul 5, Macedonia este ajutată și de poartă, Ristovski având deja două parade.

1-2 Kiril Lazarov reduce din diferență în minutul 4.

0-2 România începe în forță. Fotache ia o acțiune pe cont propriu și finalizează cu sânge rece.

0-1 Demis Grigoraș deschide scorul (min.1) cu o aruncare de la distanță. „Pasqui” a început în forță, cu atac în superioritate 7 vs 6

România a început jocul în atac. Atmosfera la Skopje este incendiară.

Macedonia – România

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuț, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roșu, Rotaru, Grigoraș, Ghionea, Racoțea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru


Naționala României de handbal masculin susține în această seară (ora 21:30), cu Macedonia, la Skopje, manșa tur de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Selecționerul României a decis să introducă în lotul de „16” nu mai puțin de trei jucători debutanți la un joc oficial.

Alin Roșu (Steaua), Mihai Bujor (HC Vaslui) și Călin Căbuț (Minaur Baia Mare) figurează în echipa Româniie pentru partida din această seară. Xavier Pascual încearcă să-și surprindă adversarul, dar în același timp a și fost forțat să recurgă la aceste soluții, având în vedere că Fenici și Onyejekwe sunt accidentați. Față de meciul decisiv cu Ucraina din grupa preliminară (26-26), disputat în ianuarie, în echipă sunt nu mai puțin de șase modificări. Au mai apărut în lot Marius Mocanu, Tudor Stănescu și Valentin Ghionea. Nu sunt azi prezenți Chike Onyejekwe, Cristi Fenici, Nicu Negru, Ionuț Iancu, Roland Thalmaier și Dragoș Soare.

Pentru jocul de la Skopje distribuția României este următoarea:

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuț, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roșu, Rotaru, Grigoraș, Ghionea, Racoțea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru

Macedonia are toate piesele de rezistență în echipă, în frunte cu Kiril Lazarov:

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Partida va fi transmisă pe TVR HD și TVR 2 și în format live text pe prosport.ro

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Autor: Marius Hutu Publicat: 10 Jun. 2018, 23:19 Actualizat: 10 Jun. 2018, 23:29 Handbal
Pe aceeași temă
O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum
O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
Ilie Nastase, SCANDAL in public cu Ioana: Ti-ar rupe FATA! Scene IREALE
Ilie Nastase, SCANDAL in public cu Ioana: Ti-ar rupe FATA! Scene IREALE
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Gigi Becali e devastat!  Fiica sa a fost părăsită imediat după nuntă!
Gigi Becali e devastat! Fiica sa a fost părăsită imediat după nuntă!
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
LOVITURĂ de teatru la cea mai mare firmă românească! Peste noapte se anunţă SUTE de concedieri
LOVITURĂ de teatru la cea mai mare firmă românească! Peste noapte se anunţă SUTE de concedieri
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
Au intrat peste ea CU BERBECUL şi au pus-o la pământ. Poliţiştii au descoperit ceva mortal în casa celebrei artiste / Vedeta, bănuită că face parte dintr-un grup infracţional organizat
Au intrat peste ea CU BERBECUL şi au pus-o la pământ. Poliţiştii au descoperit ceva mortal în casa celebrei artiste ...
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară:
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară: "E bine, nu e chiar aşa puţin"
Iohannis a semnat decretul. Decizia va apărea în Monitorul Oficial
Iohannis a semnat decretul. Decizia va apărea în Monitorul Oficial
Iorgulescu, gest sinistru! Familia lui Dani Vicol ia atitudine
Iorgulescu, gest sinistru! Familia lui Dani Vicol ia atitudine
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Bomba in lumea muzicala! S-a maritat dupa doi ani de relatie. Anuntul socant cu care si-a speriat fanii
Bomba in lumea muzicala! S-a maritat dupa doi ani de relatie. Anuntul socant cu care si-a speriat fanii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
FOTO! Ce s-a ales de Neti Sandu! Acum are 61 de ani şi a ajuns să arate aşa, după operaţiile estetice!
FOTO! Ce s-a ales de Neti Sandu! Acum are 61 de ani şi a ajuns să arate aşa, după operaţiile estetice!
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Fast & Furious 9 vine cu o surpriză pentru fani. Cine va juca în film
Fast & Furious 9 vine cu o surpriză pentru fani. Cine va juca în film