România, scuturată bine de tot la Skopje! Tricolorii şi-au redus drastic şansele de calificare la Campionatul Mondial, după ce au fost învinşi de Macedonia cu 32-24 în manşa tur a play-off-ului

10 iun 2018 9411 afişări Handbal
România, scuturată bine de tot la Skopje! Tricolorii şi-au redus drastic şansele de calificare la Campionatul Mondial, după ce au fost învinşi de Macedonia cu 32-24 în manşa tur a play-off-ului

Naţionala României a pierdut cu 32-24 (15-10) manşa tur cu Macedonia, în play-off-ul de calificare la Campionatul Mondial masculin din 2019. Partida retur va avea loc la Cluj, în 13 iunie, dar şansele tricolorilor de a reveni la un turneu final după o pauză de 8 ani sunt acum infime.

Cu excepţia primelor 3-4 minute de joc, România a fost dominată clar de echipa Macedoniei, care s-a desprins la şase goluri (8-2) încă din minutul 14. Triocolorii au avut trac, au părut încordaţi, iar după primele minute ale partidei au fost nevoiţi să alerge în permanenţă după adversari. La un moment dat, România a reuşit să revină la 3-4 goluri în spatele adversarei, dar nu a avut constanţă în joc, a greşit multe mingi în atac, iar jucători cu mare experienţă precum Lazarov, Manaskov şi Kuzmanovski au taxat prompt fiecare eroare. După 60 de minute, trupa condusă de Xavier Pascual a ieşit cu o înfrângere la 8 goluri, deşi diferenţa maximă în meci a fost şi de 10 goluri. 

EVOLUŢIA SCORULUI ÎN PARTIDA MACEDONIA - ROMÂNIA 32-24

Manşa tur a play-off-ului se încheie cu victoria gazdelor, scor 32-24. Returul este patru zile, la Cluj, în Sala ”Horia Demian”.

Valentin Ghionea ratează o aruncare de la 7 metri în ultimul minut. Ristovski are dublă paradă în faţa extremei dreapta a României. Time-out Macedonia cu 15 de secunde înainte de final.

32-24 Stoilov are prim-planul pe semicerc şi înscrie fără probleme.

31-24 Racoţea se lansează de la distanţă şi  marchează în inferioritate.

31-23 Georgievski înscrie un gol spectaculos, finalizând dintr-o aeriană. Alin Roşu s-a accidentat.

30-23 Gol de la distanţă înscris de Csepreghi. Adrian Rotaru este eliminat pentru 2 minute. La câteva secunde este eliminat şi Valentin Ghionea. Aproape 2 minute, România va fi în patru jucători (min. 57)

30-22 Kiril Lazarov înscrie golul 30 pentru gazde. Interul dreapta este de neoprit (min. 55). Xavier Pascual a luat ultimul time-out.

29-22 Alin Roşu este atent la recuperare şi bagă mingea în plasă

29-21 Kiril Lazarov îşi pune din nou braţul în funcţiune şi scutură plasa porţii apărare de Popescu.

28-21 Pe o repunere rapidă, Racoţea reduce din diferenţă

28-20 România are şansa de a reveni la 6 goluri, dar pierde mingea în atac. Georgievski e primul pe contratac şi marchează

27-20 Sadoveac marchează pe contraatac (min. 52). Raul Gonzales a solicitat time-out.

27-19 Şi în inferioritate numerică, Macedonia găseşte calea spre gol prin Taleski.

26-19 Ghionea reduce din diferenţă din aruncare de la 7 metri. Manaskov a fost eliminat 2 minute

26-18 România repune rapid mingea în joc, obiectul muncii ajunge la Ghionea, care înscrie. Mihai Popescu apără din nou un 7 metri în faţa lui Kiril Lazarov.

26-17 Este momentul lui Kuzmanovski, care apare din nou la finalizare

25-17 Înscrie şi Rotaru, după o combinaţie în trei a României.

25-16 Kuzmanovski trimite mingea în plasă din zona centrală

24-16 Vali Ghionea înscrie de la 7 metri. Alin Roşu a scos o eliminare de 2 minute la Georgievski (min. 47)

Manaskov trage în bară dintr-o aruncare de la 7 metri.

24-15 Valentin Ghionea înscrie din aruncare de la 7 metri. Sadoveac este eliminat 2 minute.

24-14 Tricolorii sunt KO! România atacă 7 vs 6, dar pierde mingea în atac, iar Manaskov înscrie în poarta goală (min. 43).

23-14 România este în cădere liberă, Kiril Lazarov a marcat cu o bombă, fără a fi jenat de apărarea României (min. 42). Diferenţa este deja îngrijorătoare.

22-14 Manaskov înscrie de la 7 metri, după o nouă combinaţie a gazdelor cu pivotul.

21-14 Tabela capătă din nou proporţii, după o nouă reuşită a lui Manaskov (min. 41). Xavier Pascual a solicitat time-out.

20-14 Taleski înscrie de la distanţă. Tricolorii fac destul de multe greşeli în atac.

19-14 După două ratări la rând ale lui Georgievski, România construieştye o fază de manual care face şah-mat apărarea adversă. Alin Roşu ajunge pe pivot şiu reduce din diferenţă

19-13 Georgievski pleacă pe contraatac şi îl învinge pe Popescu.

18-13 Csepreghi intră în atac şi reduce din diferenţă. La faza imediat următoare, Fotache trimite mingea în bara transversală.

18-12 După o ratare a lui Ghionea, care nu l-a putut învinge pe Ristovski din unghi închis, Mirkulovski aduce Macedonia din nou la 6 goluri.

17-12 Apare la rampă şi pivotul României, Marius Mocanu, care menţine România la 5 goluri diferenţă.

17-11 Macedonia ne surprinde din nou cu pivotul Peshevski.

16-11 Humet vine cu o replică destul de rapidă şi înscrie primul gol.

16-10 Peshevski înscrie primul gol al reprizei.

15-10 Ultimele secunde au aparţinut naţionalei. Rotaru a fost eliminat pentru 2 minute, dar Mihai Popescu a parat o aruncare de la 7 metri în faţa lui Kiril Lazarov, iar după nici 10 secunde Racoţea a închis tabela la sfârşitul primelor 30 de minute.

15-9 Racoţea reduce din diferenţă şi scoate şi 2 minute eliminare la Taleski.

15-8 Gazdele profită la maximum de eliminările în tabăra României şi atinge diferenţa maximă în minutul 59, ultima reuşită aparţinându-i lui Manaskov.

14-8 Macedonia marchează cu lejeritate prin Mirkulovski (min. 28) în dublă superioritate.

13-8 Kuzmavovski înscrie un gol uşor, în poarta goală, după o greşeală în atac. România ataca fără portar. Mai mult, România vede şi a doua eliminare pentru schimbare greşită la Popescu (min. 27)

12-8 Kiril Lazarov a înscris de la 7 metri. România este în inferioritate numerică după eliminarea lui Ramba.

11-8 Ionuţ Ramba se înalţă peste toată apărarea adversă şi nu îi oferă nicio speranţă lui Ristovski. Trei goluri diferenţă după 24 de minute.

11-7 Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

10-7 Marius Sadoveac finalizează pe contraatac. Selecţionerul a operat deja câteva modificări.

10-6 Macedonia mişcă apărarea României, Manaskov rămâne singur pe extrema stângă şi înscrie.

9-6 Vine şi primul contraatac al României. Popescu se remarcă din nou şi îl lansează imediat pe Roşu, care înscrie fără probleme (min.. 19). România revine în joc, Raul Gonzales a solicitat time-out

9-5 Linia de 9 metri a României începe să-şi facă simţită prezenţa. Este rândul lui Grigoraş să-l învingă pe Ristovski cu o aruncare întoarsă (min. 17).

9-4 Racoţea marchează al doilea gol de la distanţă, profitând de o apărare a gazdelor nepregătită. Vine şi prima intervenţie a lui Mihai Popescu.

9-3  Kiril Lazarov înscrie de la 7 metri.

8-3 România  sparge gheaţa după o lungă perioadă de secetă prin Racoţea  - gol de la distanţă.

8-2 Scorul capătă deja proporţii după ce Stoilov a profitat de o nouă carenţă în defensivă. Nervos, Pascual a luat time-out după nici 14 minute de joc

7-2 A înscris şi Popovski pentru gazde. România nu a marcat de 7 minute. Ristovski are o nouă paradă.

6-2 Scorul ia proporţii mult prea rapid, după ce Taleski înscrie la fel ca şi Lazarov, cu o aruncare de la distanţă. Ristovski are deja 5 parade în poarta Macedoniei. Gazdele au înscris şase goluri la rând şi au patru goluri avans după 10 minute.

5-2 Kiril Lazarov pluteşte peste apărarea României şi duce Macedonia la 3 goluri diferenţă. 

4-2  Stoilov aduce Macedonia în avantaj, Manaskov reuşeşte desprinderea (min. 8) pentru Macedonia, după o paradă a lui Ristovski şi o repunere rapidă a mingii în joc. 

2-2 Mirkulovski restabileşte egalitatea în minutul 5, Macedonia este ajutată şi de poartă, Ristovski având deja două parade.

1-2 Kiril Lazarov reduce din diferenţă în minutul 4.

0-2 România începe în forţă. Fotache ia o acţiune pe cont propriu şi finalizează cu sânge rece.

0-1 Demis Grigoraş deschide scorul (min.1) cu o aruncare de la distanţă. ”Pasqui” a început în forţă, cu atac în superioritate 7 vs 6

România a început jocul în atac. Atmosfera la Skopje este incendiară.

Macedonia - România

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuţ, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roşu, Rotaru, Grigoraş, Ghionea, Racoţea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru


Naţionala României de handbal masculin susţine în această seară (ora 21:30), cu Macedonia, la Skopje, manşa tur de calificare la Campionatul Mondial din 2019. Selecţionerul României a decis să introducă în lotul de ”16” nu mai puţin de trei jucători debutanţi la un joc oficial.

Alin Roşu (Steaua), Mihai Bujor (HC Vaslui) şi Călin Căbuţ (Minaur Baia Mare) figurează în echipa Româniie pentru partida din această seară. Xavier Pascual încearcă să-şi surprindă adversarul, dar în acelaşi timp a şi fost forţat să recurgă la aceste soluţii, având în vedere că Fenici şi Onyejekwe sunt accidentaţi. Faţă de meciul decisiv cu Ucraina din grupa preliminară (26-26), disputat în ianuarie, în echipă sunt nu mai puţin de şase modificări. Au mai apărut în lot Marius Mocanu, Tudor Stănescu şi Valentin Ghionea. Nu sunt azi prezenţi Chike Onyejekwe, Cristi Fenici, Nicu Negru, Ionuţ Iancu, Roland Thalmaier şi Dragoş Soare.

Pentru jocul de la Skopje distribuţia României este următoarea:

Popescu, T. Stănescu – portari; Căbuţ, Mocanu, M. Bujor, Ramba, Roşu, Rotaru, Grigoraş, Ghionea, Racoţea, Sadoveac, Csepreghi, Humet, Fotache, Militaru

Macedonia are toate piesele de rezistenţă în echipă, în frunte cu Kiril Lazarov:

Mitrevski, Ristovski – portari; Manaskov, Velkovski, Stoilov, K. Lazarov, Taleski, Mirkulovski, V. Markoski, N. Markoski, Pribak, Georgievski, F. Lazarov, Kuzmanovski, Popovski, Peshevski.

Partida va fi transmisă pe TVR HD şi TVR 2 şi în format live text pe prosport.ro

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.