România – Germania 19-22, în meciul de debut al tricolorelor la Euro 2020. Dumanska a făcut un meci imperial, dar echipa nu a profitat

Redactor:
Marius Hutu
România – Germania 19-22, în meciul de debut al tricolorelor la Euro 2020. Dumanska a făcut un meci imperial, dar echipa nu a profitat
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a fost învinsă de Germania cu 22-19, în meciul de debut de la Euro 2020, în cadrul Grupei D de la Kolding.

România – Germania 19-22. Poartă și … cam atât

România a avut multe probleme de lot și în procesul de pregătire al debutului la Euro 2020, iar toate aceste aspecte s-au reflectat în parcursul echipei în jocul cu Germania. Multe indecizii în atac, momente de slăbiciune și în apărare, în special în primele 15 minute, când Germania s-a desprins la șase goluri diferență, la 7-1 și 8-2.

Cristina Neagu a fost atent monitorizată de defensiva adversă, astfel că nu și-a putut face jocul obișnuit. Asta s-a văzut și din cifrele ei. În prima repriză a terminat cu 13% (1 gol din 8 aruncări). Fără Cristina Neagu în zi de gol, dar cu Yuliya Dumanska într-o formă de zile mari, România a revenit la două goluri diferență spre finalul primei reprize și a egalat după pauză la 15-15.

De aici, tricolorele nu au mai contat. Au venit și trei eliminări la rând, astfel că Germania a luat din nou viteză. S-a desprins la 20-16, decisiv pentru a scăpa în învingătoare. Adversarele au fost și ele ezitante, erau de bătut, dar România nu a putut mai mult azi. Nu a avut putere, nu a avut nici luciditate, astfel că a fost nevoită să se recunoască învinsă, în ciuda unui procentaj de 43% cu care a terminat Dumanska.

Statistica României la meciul cu Germania:

România a avut o eficiență de 44% la aruncările la poartă. Cristina Neagu a terminat cu 29%. Următorul meci este sâmbătă, cu Polonia, de la ora 17:00.

CUM A DECURS MECIUL

Germania punctează prin Zapf și se desprinde în câștigătoare, 22-19. Acesta este și scorul final: România – Germania 19-22. Tricolorele au avut un portar fantastic, dar nu au profitat li au debutat cu o înfrângere la Euro 2020.

Eliminare de 2 minute în tabăra României, cu 2 minute înainte de final.

Cristina Neagu pasează genial pentru Alexandra Subțirică, pivotul de la Buzău fructifică, 19-21.Căpitanul României ajunge la cinci pase decisive.

Cu mai puțin de 4 minute înainte de final. Maindof ține Germania la trei goluri avans, 21-18.

Cristina Neagu înscrie de la 7 metri, iar România încă are șanse să revină, 18-20 (min. 54).

După 10 minute și jumătate fără gol, seria neagră este întreruptă de Ana Maria Iuganu (17-20, min. 53). Yuliya Dumanska a ajuns la 44%, având 14 parade.

România nu a mai găsit drumul spre gol de aproape 9 minute, iar Germania ajunge la o diferență de patru goluri, 20-16 (min. 51).

Dumanska este fără doar și poate jucătoarea nr. 1 a României. Apără o altă minge unu la unu și ține echipa în viață. Portarul tricolorelor a ajuns la 41%. În minutul 49, Bogdan Burcea a luat time-out.

Plouă cu eliminări în tabăra României. Laura Popa a fost din nou trimisă pe bancă pentru 2 minute.

Germania a profitat de avantajul jucătoarelor în plus și s-a desprins din nou la trei goluri avans în minutul 45, scor 19-16.

A fost eliminată și Cristina Laslo, România este în dublă inferioritate. Dumanska devine un adevărat înger păzitor. Apără și a patra aruncare de la 7 metri.

Dumanska are o seară din ce în ce mai bună. A blocat a treia aruncare de la 7 metri și a urcat la 36%.

Alexandra Subțirică a recuperat bine o minge pe semicerc și a înscris primul ei gol la un turneu final, 16-17. La faza imediat următoare, Laura Popa a fost eliminată pentru 2 minute.

Tricolorele au irosit două momente favorabile, iar România este din nou sub presiune, după Germania a marcat două goluri consecutive.

Lorena Ostase irosește o primă șansă pentru România de a prelua conducerea. Germania a luat time-out.

Cristina Neagu transformă o aruncare de la 7 metri în minutul 37 și avem a doua egalitate din acest meci, 15-15. Germania este în inferioritate numerică.

Lorena Ostase a egalat la 14-14 în minutul 36. România a refăcut diferența de șase goluri din prima parte a jocului.

Lorena Ostase îi face culoar Cristinei Neagu, iar căpitanul își aduce echipa la un gol în spatele Germaniei, 13-14.

Andreea Popa a intrat cu foarte mult curaj în joc. A avut câteva acțiuni bune pe finalul primei reprize, iar în minutul 33 a marcat și primul gol printr-o pătrundere individuală.

Eurogol înscris de Cristina Laslo de la mare distanță, 11-14.

A început repriza a doua cu echipa Germaniei în atac. Iar în mai puțin de 30 de secunde obține un 7 metri, transformat de Minevskaja.


Cristina Neagu a avut o primă repriză „horror” din punct de vedere al eficienței, un gol reușit din opt acțiuni. Căpitanul României a fost blocat bine de defensiva adversă, care îi oferă o atenție sporită. Cristina a tras de câteva ori la poartă și din poziții foarte dificile, având în vedere că șutul de la distanță nu a venit și de pe alte posturi.

Caseta tehnică a primei reprize arată astfel în dreptul României:

Yuliya Dumanska apără o nouă aruncare de la 7 metri, dar Naidzinavicius a recuperat și a stabilit rezultatul primei reprize: România – Germania 10-13. Până la urmă este un rezultat rezonabil, având în vedere că tricolorele au fost conduse cu 7-1 după 11 minute de joc. România poate reveni în partea secundă, pentru că și Germania pare vulnerabilă.

Cristina Laslo reduce din diferență în ultimul minut al primei reprize, 10-12.

A doua aruncare de la 7 metri de care a beneficiat România a fost irosită de Eliza Buceschi în minutul 29. Jucătoarea de la Rapid București a tras în bară.

Nicoleta Dincă fructifică în minutul 25 primul contraatac, 9-11. Eliza Buceschi este eliminată pentru 2 minute la faza imediat următoare.

Eliza Buceschi devine golgheterul României, cu trei reușite, după o execuție sigură, 8-10 (min. 23).

Dumanska ajunge la cinci parade. Portarul de la Podravka apără o minge grea la scorul de 7-10 din postura de unu la unu.

De la 2-8, România s-a apropiat la 6-8 și 7-9. Au apărut erorile și în tabăra adversarelor. Buceschi și Seraficeanu au marcat ultimele goluri ale primei reprezentative.

Moralul este în creștere în tabăra tricoloră. Yuliya Dumanska a închis poarta la un 7 metri executat de Naidzinavicius.

© FOTO: Sorin Pană / Sport Pictures

În minutul 15 consemnăm primele goluri consecutive încrise de România. Totodată, și primele goluri venite de la distanță, de la Eliza Buceschi și Cristina Neagu: 5-8. Au fost două reulite venite în urma a două acțiuni rapide.

Cristina Neagu este foarte bine blocată, astfel că o șansă poate fi jocul cu pivotul. Lorena Ostase fructifică și a doua minge avută la dispoziție, 3-8 (min. 14).

Cristina Laslo o lobează frumos pe Eckerle, scor 2-7 (min. 11). Apărarea tricolorelor este ușor depășită până acum.

Germania se apără foarte puternic și își domină fizic adversara în ambele faze ale jocului. Emily Bolk duce scorul la 6-1. Bogdan Burcea a solicitat time-out în minutul 10.

Lorena Ostase sparge gheața pentru echipa României. Pivotul este bine pus în valoare de Cristina Neagu și reduce din diferență.

Portarul Dinah Eckerle a avut deja trei parade în poarta Germaniei. În plus, Cristina Neagu a tras pe lângă poartă dintr-o aruncare de la 7 metri. Germania a pornit tarem iar după 7 minute s-a desprins la 4-0.

Primul gol al jocului este realizat de Germania. Emily Bolk a înscris de la distanță.

România a început turneul final în atac, cu următorul „7”: Dumanska – Dincă, Neagu, Buceschi, Savu, Seraficeanu, Seraficeanu, Ostase.


Cine transmite la tv turneul final al Campionatului European 2020 de handbal feminin din Danemarca.

România – Germania, 2-0 la meciuri directe în ultimii 4 ani

România a avut destule bătăi de cap înaintea debutului la Euro 2020, dar nu ia în calcul decât victoria în fața Germaniei. Selecționerul Bogdan Burcea a încercat să transmită doar mesaje pozitive, în ciuda absențelor apărute în ultimele zile, ale celor trei jucătoare de la CSM București, Crina Pintea, Denisa Dedu și Laura Moisă.

E cel mai ușor să te plângi de condiții sau de neajunsuri, important e să ne concentrăm, să avem o echipă unită, să fim disciplinați și să credem în șansa noastră”, a declarat selecționerul.

„Numai echipa poate reprezenta un atu. Dacă jucătoarele de la 9 metri reușesc să îmbrace jocul Cristinei Neagu, sunt convins că vom avea succes. Ele trebuie să aibă încredere în forțele proprii, să aibă încredere în ceea ce am pregătit în puținul timp pe care l-am  avut la dispoziție și să lupte până în ultima fracțiune de secundă pentru victorie”, selecționer Bogdan Burcea

Echipa României pentru jocul cu Germania:

  • Portari: Ana-Maria Măzăreanu, Yuliya Dumanska
  • Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu
  • Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer
  • Centri: Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Andreea Popa, Ana-Maria Țicu
  • Interui dreapta: Laura Popa, Ana-Maria Savu
  • Extreme dreapta: Alexandra Dindiligan, Sonia Seraficeanu
  • Pivoți: Lorena Ostase, Alexandra Subțirică Iovănescu

Germania are mai multe handbaliste care joacă azi în întrecerea de top la nivel de cluburi, dar România răspunde cu victorii obținute împotriva adversarelor la ultimele două Europene. În 2016, tricolorele au câștigat cu 26-23 în Suedia, meciul pentru locurile 5-6, iar în Franța, acum 2 ani, s-au impus cu 29-24, rezultat care le-a ajutat în cele din urmă să ajungă până în semifinale.

Tot azi, în Grupa D se mai joacă Norvegia – Polonia, cu începere de la ora 21:30.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup