România – Croația 20-25. Primul meci al tricolorelor în grupa principală la Euro 2020 s-a transformat într-un coșmar după 20 de minute!

Redactor:
Marius Hutu
România – Croația 20-25. Primul meci al tricolorelor în grupa principală la Euro 2020 s-a transformat într-un coșmar după 20 de minute!
  • Publicat:
  • Actualizat:

România a pierdut împotriva Croației cu 25-20 în primul meci din grupa principală la Euro 2020. Tot azi, la Kolding, se mai joacă Norvegia – Olanda (ora 21:30).

România, pe tobogan – Croația, o stare de spirit

România a ratat orice șansă să mai conteze în lupta pentru primele locuri în grupa principală 2, după cel mai slab joc arătat la acest Euro 2020. Tricolorele nu aveau decât varianta victoriei, dar în cea mai mare parte a jocului a arătat ca o echipă blocată, o reprezentativă destul de mediocră, fără atac, fără apărare.

Și totuși, România a început bine acest joc. Denisa Dedu a prins patru mingi în primele minute, inclusiv un 7 metri, iar colegele au reușit să se desprindă la scorul de 8-4. De aici, partida s-a schimbat cu 180 de grade. Două-trei erori comise în atac de tricolore au fost fructificate de Croația pe faza a doua și contraatac, iar în mai puțin de cinci minute tabela a fost „răsturnată”, scor 8-12. Selecționata lui Sostaric s-a ridicat din nou la culmi nebănuite de încredere, în timp ce România a fost pe tobogan. În numai 12 minute în finalui primei reprize, Croația a reușit un incredibil 10-1! România a fost o echipă mică, mică de tot pe acest segment.

Dacă în partidele din prima săptămână tricolorele au avut mereu reacție și au reușit să revină din urmă, în fața Croației revirimentul nu a mai avut loc. În primul rând pentru că apărarea nu a mai ținut, iar dacă totuși în partea secundă au fost câteva minute în care nici adversarele nu au mai înscris, atacul a fost la cote alarmant de slabe. Acțiunile au fost greoaie, fără orizont, inclusiv Cristina Neagu fiind în nota mediocră a echipei.

Tot ce s-a putut a fost doar o revenire până la 17-19 în minutul 48. Croația a avut la rândul ei limite, dar atunci când i-a fost mai greu a luptat cu inima și a reușit să iasă din momentele dificile. În cele din urmă, adversara a obținut un succes fără dubii și visează la semifinale.

Croația a venit fără aproape jumătate de echipă la Euro 2020, dar face senzație. În schimb, România știe că va încheia tirneul final pe 15 decembrie, imediat după partida cu Olanda.

Partida România – Croația a putut fi urmărită în format LIVE TEXT pe prosport.ro.

România a pierdut orice șansă să lupte pentru primele locuri la Euro 2020. Croația a învins-o clar cu 25-20.

Krsnik face 23-18 în inefrioritate în minutul 57.

Meciul se îndreaptă către o înfrângere pentru România. Ana Maria Iuganu ratează unu la unu cu portarul.

Ana Maria Iuganu apare la finalizare în minutul 54, scor 18-21.

Acțiunile României se leagă greu în atac, Croația ia din nou un avans de patru goluri în minutul 52, scor 21-17.

Cu 12 minute înainte de final, România încă mai speră într-un rezultat bun. Apărarea începe să meargă și să recupereze mingi. Eliza Buceschi a punctat pe contraatac, 17-19. Time-out Croația

Nicoleta Dincă ratează un contraacat, dar România se apropie din nou la 3 goluri de Croația, după un 7 metri fructificat de Eliza Buceschi, 16-19.

Cristina Neagu este mult mai prezentă în joc, o pune în valoare pe Lorena Ostase, iar pivotul punctează pentru 15-18 în minutul 44.

În superioritate numerică, Neagu apare din nou la finalizare și înscrie pentru 14-18.

România este în avantaj la erori, 11-8. Neagu și Buceschi au mai redus însă din handicap, 13-17 (min. 41).

Croația a atins și diferența de 6 goluri, 17-11. Katarina Jezic hărțuiește permanent apărarea tricoloră. Acum, pivotul a scos un 7 metri, transformat în gol de Blazevic.

Sonia Seraficeanu introduce mingea în plasă cu multă șansă, 11-15.

Valentina Blazevic a ajuns la 5 goluri, iar Croația la 15-10.

Repriza secundă a debutat cu o eliminare de 2 minute pentru Laura Popa.


Statistica României după primele 30 de minute:

Repriza se încheie cu un gol al Cristinei Neagu, scor 10-14. Căpitanul echipei a obținut și o eliminare de 2 minute în tabăra adversă.

Defensiva tricoloră este pasivă, iar Croația înscrie gol după gol și ajunge la un incredibil 14-9 în minutul 29. În numai 12 minute, Croația a reușit un 10-1!

Nu mai merge nimic în tabăra României. Cristina Neagu ratează de la 7 metri la scorul de 9-12.

Cristina Laslo întrerupe seria de șapte goluri a Croației în minutul 26.

România este pe tobogan, în fața unei echipe extrem de determinate, 8-11.

Denisa Dedu se opune ca adversara să se desprindă la trei goluri.

Croația face scor de tenis în mai puțin de 5 minute, „parțial” de 6-0.

Tricolorele au o cădere inexplicabilă, iar Valentina Blazevic, handbalista de la Măgura Cisnădie, aduce Croația în avantaj, 8-9.

S-a restabilit egalitatea în minutul 21, 8-8.

Au urmat câteva momente în care România nu s-a repliat. Croația a marcat trei goluri la rând și a revenit în joc. Time-out solicitat de Bogdan Burcea.

Cristina Neagu este odihnită. Anca Polocoșer primește o șansă pe postul de inter dreapta și face senzație, scor 8-4.

Sparge gheața și Anca Polocoșer (7-3, min. 17).

Denisa Dedu a început foarte sus, are 57% (4 parade din 7 aruncări). Lorena Ostase fructifică în gol ultimele două intervenții ale goakeeper-ului, iar România are 6-3 în minutul 14.

Poarta este la înălțime și în acest meci. Denisa Dedu apără 7 metri în minutul 12, într-un moment în care adversara venea din spate.

romania croatia
Denisa Dedu face un turneu final foarte bun. © FOTO:Sorin Pană/Sport Pictures

Laura Popa a fost eliminată pentru 2 minute. Croația a redus din handicap, 3-4.

Cristina Neagu își face pașii, ajunge în poziție de tragere și nu iartă: 3-1 (min. 8)

România preia conducerea în minutul 6. Sonia Seraficeanu înscrie pentru 2-1 la prima ocazie. Este o reușită care îi poate aduce multă încredere.

Cristina Neagu a restabilit egalitatea în minutul 4. Este pentru prima dată la acest turneu final când interul stânga marchează în startul unui joc. Să fie seara căpitanului?

Camila Micijevic a deschis scorul în minutul 3, după două acțiuni irosite de România.

România a început în atac. Prima acțiune se încheie însă cu o pasă în aut.


Situația în grupa tricolorelor la start este următoarea: Norvegia – 4 puncte, Croația – 4 puncte, Olanda – 2 puncte, Germania – 2 puncte, Ungaria – 0 puncte, România – 0 puncte. Așadar, pentru a conta în lupta pentru primele locuri din grupă, reprezentativa lui Bogdan Burcea are nevoie de victorie în acest joc. Altfel, șansele de a urca mai sus de locurile 9-10 devin minime.

Croația este marea revelație a acestui Campionat European, după ce a învins, pe rând, Ungaria (24-22), Olanda (27-25) și Serbia (25-24). Rezultatele au fost obținute în condițiile în care Nenad Sostaric nu se poate baza pe șase handbaliste de la Podravka.

„Am urmărit toate meciurile Croaţiei, sunt multe fete din generaţia mea, eu le cunosc foarte bine, am jucat cu ele și la tineret, la junioare. Nu au un joc foarte spectaculos sau impresionant, dar sunt foarte eficiente, bagă mingea în poartă și se apără foarte agresiv. Sunt foarte luptătoare, joacă până în ultima secundă și dau maxim la fiecare meci”, Cristina Laslo

„Vom încerca pentru noi, pentru România să debutăm cu o victorie. Întâlnim o echipă care are un moral foarte bun, este neînvinsă. Are niște atuuri, dar și niște minusuri. Important este să putem specula la maximum ceea ce considerăm noi că este în minus, după care vom trage linie și vom vedea rezultatul”, a declarat Bogdan Burcea.

Ultima confruntare directă România – Croația a avut loc la Euro 2016 și a fost câștigată de tricolore cu 31-26.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen