România a făcut scor în partida cu Cipru, 36-19, în preliminariile Mondialului masculin de handbal

Redactor:
Marius Hutu
România a făcut scor în partida cu Cipru, 36-19, în preliminariile Mondialului masculin de handbal
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a înregistrat a treia victorie în grupa a 2-a preliminară de calificare în barajul CM 2015, scor 36-19 cu Cipru
  • Returul este peste trei zile, la Nicosia

Pentru a se califica la Campionatul Mondial din 2015, România trebuie să bată cel puțin doi adversari tari, unul de mare calibru! Cu Slovacia, adversara din grupa a doua preliminară, tricolorii sunt în avantaj, cel puțin după 60 de minute. Al doilea nume de care trebuie să treacă ar urma să-l știe abia spre sfârșitul lunii, când se va încheia Campionatul European din Danemarca, însă numai în cazul în care va trece de Slovacia.

Adversarul de început de 2014, Cipru, intră în altă categorie, cea a exoticului. Tricolorii nu aveau cum să se împiedice de Cipru, țară în care handbalul a pătruns destul de târziu. Partida se rezuma practic la un antrenament cu public. Lucru care s-a și întâmplat. Fără să se întrebuințeze la maximum, tricolorii au marcat gol după gol, Eliodor Voica având ocazia să vadă la lucru toți cei 16 handbaliști trecuți pe foata de joc. Doar juniorul Racoțea a rămas pe margine, dar probabil că va bifa minute în returul de duminică, de la Nicosia. După numai 10 minute, România conducea deja cu 8-1, majoritatea golurilor fiind înscrise cu ajutorul contraatacului. Diferența a trecut de 10 goluri peste alte câteva minute, însă pe finalul primei părți tricolorii au redus din motoare, iar la cabine s-a intrat cu 18-10.

În repriza secundă, trupa lui Eliodor Voica a mărit din nou tempoul, selecționerul a testat când linia de 9 metri de la HCM Constanța, Șimicu – Csepreghi – Criciotoiu, când „triunghiul” băcăuan Ghiță – Rotaru – Iancu. Cu ambele formule de echipă, România a ajuns la 34-15 (min. 53). Pe final, Cipru a fost lăsată să miște, astfel că diferența s-a mai strâns. România s-a impus cu 36-19 și a ajuns la trei victorii din tot atâtea meciuri în grupa a 2-a preliminară. Barajul din iunie pare și mai aproape.

LIVE TEXT

19:20: România încheie meciul în inferioritate numerică, Șandru a văzut a doua eliminare. Câmpan închide tabela la 36-19. Retul este pe 5 ianuarie, la Nicosia.


19:15: Eliodor Voica cere primul time-out în minutul 55. Golurile vin în schimb în contul ciprioților, care au redus la 18-34.


19:10: Fază hilară! Portarul cipriot are două parade, dar apoi strică tot ce a realizat. Scapă mingea, iar Asoltanei profită și înscrie, 31-14 (min. 50). Ghiță revine la finalizare, 32-15. Diferența de 18 goluri este asigurată de pivotul Dragoș Iancu, 33-15. Reușitele României vin acum pe filiera Știința Bacău, înscrie din nou Ghiță. Jocul a fost întrerupt pentru a „bandaja” plasa porții!


19:05: Obiectivul României, un succes la cel puțin 20 de goluri, este în grafic. Cipru a cerut time-out, iar la reluare a mai redus din handicap. Tricolorii nu se mai concentrează și n-au mai dat gol de vreo trei minute. Ghiță înscrie de la 7 metri, trupa lui Voica a ajuns la cota 30 de goluri.


19:00: Csepreghi scoate maximum dintr-o acțiune personală, gol și eliminare. România conduce cu 26-13 (min. 42). Marchează și Câmpan, jucătorul suprizei Potaissa Turda. Csepreghi marchează și din șapte metri, iar Asolatenei face 29-13.


18:55: Tricolorii propun în aceste minute o apărare mai avansată, iar adversarii sunt forțați să greșească. Criciotoiu trimite o ghiulea pentru 24-12. Contraatacul mai aduce României încă un gol, reușita i-a aparținut lui Rotaru (25-12).


18:50: Alexandru Csepreghi înscrie pentru 21-11 cu o aruncare de la 9 metri. Csepreghi și Asoltanei înscriu noi goluri, iar România se desprinde din nou la 11 goluri, 23-12 (min. 37)


18:45: S-a reluat repriza secundă cu două eliminări în tabăra Ciprului! Bogdan Criciotoiu a fost pus la pământ de adversari, dar nu este nimic grav. Interul dreapta continuă jocul și marchează primul gol al părții secunde. Asoltanei își face și el apariția la finalizare, 20-10.


18:30: Deși este un joc oficial, România – Cipru pare mai degrabă un meci de antrenament. Eliodor Voica stă liniștit pe bancă, Criciotoiu face 16-5. Obiectivul tricolorilor este să câștige la cel puțin 20 de goluri. România conduce și la capitolul eliminări (3-1): Asoltanei a văzut a treia eliminare, iar Cipru profită și revine la un handicap de 10 goluri. Surprinzător, adversarii marchează al treilea gol consecutiv, tricolorii nu mai fac apărarea din prima jumătate a reprizei. Criciotoiu întrerupe seria ciprioților, care revin însă rapid la minus opt pe tabelă, 9-17. Ultimul gol al reprizei în tabăra României este marcat de Alexandru Șimicu. Cipru însă are ultimul cuvânt, 10-18. Repriza se încheie cu a patra eliminare pentru naționala țării noastre!


18:25: Tricolorii au mai redus din motoare, iar din pozițional nu înscriu la fiecare atac. Eliodor Voica a început să facă și modificări în primul 7. Linia de 9 metri provine de la HCM Constanța: Șimicu – Csepreghi – Criciotoiu. Alex Csepreghi majorează diferența cu o aruncare de la 9 metri, 13-4 (min. 23). România înscrie multe goluri ușoare, Mihalcea face diferența de zece pe contraatac, 14-4. Șimicu înscrie pentru 15-4.


18:20: Ciprioții se chinuie și în superioritate numerică, Fenici pătrunde nestingherit spre poarta adversă, dar trage în portar. După o reușită a oaspeților, echilibrul numeric din teren s-a restabilit pentru 10 secunde. Eliminare de două minute și pentru Cipru. Șimicu, handbalistul numărul 1 al României, se înalță și înscrie de la 9 metri, 11-3 (min. 18). A doua eliminare în tabăra României, Cristian Fenici a văzut două minute. Mihalcea a ajuns și el la trei reușite. Extremele au dat deja șase goluri.


18:15: Diferența dintre România și Cipru este imensă, truicolorii au cel puțin o viteză de deplasare în plus. Huba Talas face 9-2 cu un gol de pe șase metri. Greșelile tehnice se înmulțesc în tabăra cipriotă, Mihalcea înscrie imediat pe un nou contratac, cu efect. Dragoș Iancu vede prima eliminare a jocului, în minutul 15, la 10-2 pentru România.

 


18:10: Un alt nume pe lista marcatorilor, extrema dreaptă Mihalcea. Jucătorul de la Odorhei a frunctificat șansa tot pe contraatac. Selecționerul Ciprului a cerut time-out! Gabriel Florea a junge la cota 2. România a marcat deja patru goluri pe contraatac, 7-1 (min. 10). Același Florea face 8-1, iar Cipru înscrie un nou gol după 10 minute.


18:07: Irimuș are deja două intervenții în primele 5 minute, iar Fenici desprinmde România la 3-1 printr-un gol pe pătrundere individuală. Jocul curge deja într-o singură direcție, Dragoș Iancu înscrie pentru 4-1 (min. 7), cu toată opoziția adversarului direct. Gabriel Florea își trece și el numele pe lista marcatorilor, pe contraatac (5-1).


18:03: Interul dreapta Acatrinei marchează primul gol pentru naționala țării noastre. Ciprioții au dificultăți la atacul pozițional încă din primele minute. Șimicu a plecat pe contraatac și a încercat o boltă, dar nu a reușit să-l păcălească pe portarul advers. Tot Acatrinei este cel care marchează golul secund, iar România trece în avantaj, 2-1 (min. 5).


18:00: Partida a început cu naționala Ciprului în atac. Eliodor Voica a trimis pentru primele minute următorul „7” în teren: Irimuș – portar; Florea, Fenici, Iancu, Șimicu, Acatrinei, Mihalcea. Oaspeții au deschis scorul și sunt di nou în atac după ce Fenici a irosit primul atac al României.


17:54: Aproximativ 800 de spectatori sunt la această oră în Sala „Dinamo„, arenă în care s-a desfășurat și partida cu Slovacia.


17:40: Tot în această seară, în grupa a 2-a preliminră se mai joacă partida Italia – Slovacia (ora 21:00). Învingătoarea acestei partide devine principala adversară a României în lupta pentru calificare. Italia și Slovacia au câte o victorie, fiecare obținută în fața Ciprului.


Naționala de handbal masculin înfruntă azi, de la ora 18.00 (sala Dinamo), reprezentativa Ciprului, în al treilea meci din grupa a 2-a preliminară de calificare în barajul Campiontului Mondial din 2015. Reprezentativa pregătită de Eliodor Voica a înregistrat două victorii până acum, 23-22 în deplasare cu Italia și 32-24 cu Slovacia acasă. În schimb, Cipru a pierdut ambele jocuri disputate în grupa preliminară, 14-35 cu Slovacia (deplasare) și 29-36 cu Italia (acasă). În mod normal, azi nu se pune decât problema diferenței de scor. Pentru tricolori ar putea fi și o „încălzire” pentru meciurile mult mai dificile de săptămâna viitoare, cu Italia și Slovacia. În play-off-ul Mondialul găzduit de Qatar se califică doar echipa cel mai bine clasată.

Pentru acest joc, Eliodor Voica se bazează pe 17 jucători de la nouă cluburi din Liga Națională. Media de vârstă a lotului nu atinge 25 de ani. Partida va fi condusă de o brigadă belgiană, de Stephen Martens și Angelo Verdonck.

Lotul convocat de Eliodor Voica

Irimuș, Șelaru – portari;
Asoltanei, Florea, Câmpan, Mihalcea – extreme;
Iancu, Huba Talas – pivoți;
Șimicu, Csepreghi, Racoțea, Șandru, Fenici, Rotaru, Ghiță, Acatrinei, Criciotoiu – linia de 9 metri

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale, în vizită la puşcărie
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup