România a câştigat amicalul cu Ungaria, jucat în memoria lui Marian Cozma!

19 sep 2009 15 afişări Comentează şi tu Handbal
România a câştigat amicalul cu Ungaria, jucat în memoria lui Marian Cozma! România a câştigat amicalul cu Ungaria, jucat în memoria lui Marian Cozma! 21 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/4913849/5/z9c0001-resize.jpg

România şi Ungaria s-au întâlnit astăzi la Oradea într-un meciamical dedicat memoriei fostului handbalist roman ucis în urmă cuşapte luni în Veszprem, Marian Cozma. Meciul s-a disputat în salacare poartă numele unui alt mare sportiv dispărut prea devreme,Antonio Alexe. Jucătorii celor două echipe au intrat pe teren cutricouri imprimate cu chipul lui Cozma, iar în sală a fost afişatun banner uriaş cu mesajul "STOP VIOLENŢEI". Celmai emoţionant moment a fost prezentarea echipelor, când PetreCozma i-a îmbăţişat cu lacrimi în ochi atât pe jucătorii români,cât şi pe cei maghiari.

"Am pierdut un fiu, dar am câştigat alţii o mie, colegiilui Marian de la echipele la care a jucat şi toţi cei care l-auiubit", a declarat Petre Cozma, care în timpul meciuluis-a dus în galeria maghiară pentru a acorda autografe suporterilorveniţi din ţara vecină.

"Încă îi simţim lipsa în vestiar, nimic nu poate umplegolul lăsat de dispariţia lui Marian. Va fi mereu în sufletelenoastre", a spus şi István Csoknyai, antrenorul luiVeszprem.

Meciul s-a desfăşurat în zodiac balanţei, cele două echipe trecândalternativ la conducere, fără a se distanţa însă la mai mult dedouă, trei lungimi. În prima repriză, Valentin Ghionea a înscris lafoc automat, dar şi Krivokapic la pus serios la muncă pe RudiStănescu, astfel că la pauză scorul era indecis, 16-16. Echilibruls-a menţinut şi la revenirea de la cabine, finalul fiind deinfarct. În minutul 59, Şania a egalat la 28, după care MihaiPopescu a apărat un 7 metri, iar la faza imediat următoare interulstelist şi-a adus echipa în avantaj, 29-28. Maghiarii au apăsat peacceleraţie şi au preluat conducerea, dar Ghionea a egalat dintr-unplonjon spectaculos, iar când arbitrul se pregătea să fluierefinalul, Csepreghi a aruncat disperat mingea din propria jumătatede teren şi a înscris în aplauzele publicului, aducând victoriaRomâniei. "Pentru Marian", au spus la unison tricolorii.

Naţionala îşi continuă stagiul de pregătire la Oradea până în datade 28 a lunii în curs, urmând ca în perioada 29-31 octombrie săparticipe, conform înţelegerii dintre federaţiile din cele douăţări, la Trofeul Memorial "Marian Cozma" - Cupa Panoniei, care vafi organizat la Veszprem.


Articol scris de Roxana PRICHICI

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.