România a avut nu una, ci două reveniri cu Spania! Ultima izbândă a avut în spate apărare, suflet, spirit de luptă, o echipă unită, schimbări inspirate. Spusele Cristinei Neagu au avut o primă acoperire

6 dec 2017 3964 afişări Handbal
România a avut nu una, ci două reveniri cu Spania! Ultima izbândă a avut în spate apărare, suflet, spirit de luptă, o echipă unită, schimbări inspirate. Spusele Cristinei Neagu au avut o primă acoperire Foto: Sorin PANĂ / MEDIAFAX
GALERIE (3 de imagini) VEZI GALERIA

România are trei victorii la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania, din tot atâtea jocuri, performanţă cu care se mai laudă doar Norvegia în Grupa B şi Rusia în Grupa C. În ultima partidă, disputată marţi seară, prima reprezentativă a învins Spania cu 19-17, la sfârşitul unui joc în care greul a fost dus de apărare. Statistica ne-a arătat la sfârşitul jocului câteva lucruri interesante.

Naţionala feminină a câştigat partida cu Spania, degajând foarte multă energie, determinare în bătăliile foarte dure cu adversarele. Cu realizări, dar şi greşeli, tricolorele au fost în primul rând o adevărată echipă, relaţiile interumane au arătat mai strânse ca niciodată în ultima vreme la naţională. Când anumite lucruri nu merg, astfel de meciuri se câştigă cu sufletul! Şi la nivel mental, jucătoarele arată de la o partidă la alta tot mai bine.

Cele mai bune exemple sunt revenirea Cristinei Florianu după un adevărat şoc şi modul cum prima reprezentativă a reuşit să transforme situaţiile critice în avantaje. În partida cu Slovenia (scor 31-28), România a revenit de la o diferenţă de 5 goluri. Cu Spania, tricolorele au avut nu una, ci două reveniri în joc. În prima parte, tricolorele au venit peste adversară după un debut ezitant, având o perioadă cu adevărat fenomenală timp de 17 minute: niciun gol primit, cinci marcate, astfel că tabela s-a schimbat de la 4-6 la 9-6. O astfel de performanţă trebuie remarcată, în condiţiile unui meci cu miză, când în faţă ai Spania, când teoretic reconstruieşti echipa.

Debuturile de repriză sunt deocamdată un punct negativ, România a fost în dezavantaj în trei din ultimele patru cu Slovenia şi Spania. Partida cu Paraguay nu poate fi luată ca reper. Şi în repriza a doua a jocului de marţi, tricolorele au reuşit să preia controlul, de această dată însă ceva mai târziu. Dacă în prima parte, revenirea pe tabela de marcaj a fost dictată de realizările Cristinei Neagu, în finalul jocului aceasta s-a ”construit” şi pe ajutorul venit de pe bancă, de la Ana Maria Dragut. Jucătoarea de la Zalău a avut 10 minute slabe cu Slovenia, dar finalul cu Spania a venit şi ca o revanşă personală. Interul dreapta a intrat în teren cu două goluri şi a mai distras puţin atenţia adversarului concentrată pe Cristina Neagu. Astfel, şi interul stânga a mai putut să-şi tragă puţin sufletul, apoi şi-a făcut din nou simţită prezenţa cu o aruncare marcă înregistrată, cu care România a revenit în avantaj la 18-17 (min. 57). A fost practic şi reuşita care a întors definitiv cursul jocului.

Atacul nu a fost la cel mai bun nivel în partida cu Spania, cifrele vorbesc de la sine: doar 38 de aruncări la poartă, dintre care jumătate i-au aparţinut Cristinei Neagu, 50% eficienţă, 5 din cele 19 goluri au venit de la 7 metri. Echipa a fost ajutată de modul cum s-a aşezat echipa în apărare, cum a luptat, dar şi de ajutorul de pe bancă venit de la antrenori. Yulia Dumanska din minutul 1 în poartă, introducerea Anei Maria Dragut, ”baricada” făcută pe final cu Mădălina Zamfirescu, dar şi readucerea în teren a Elizei în ultimul minut, toate aceste lucruri au venit în momente oportune.

Ambros Martin a remarcat după România – Spania că aşteaptă ca echipa să facă un joc mai complet în ambele faze ale jocului. Naţionala a ”desenat” frumos cu Slovenia în atac, în timp ce marţi seara toată baza a fost în apărare. Cu Slovenia, România a avut două extreme care au contribuit mult la performanţele echipei, Cu Spania, Udriştioiu, Ardean şi Popa, intrată pe parcurs pentru vreo 6 minute, au avut doar două şanse de a înscrie. Tot atacul a fost concentrat în forţa Cristinei Neagu, pentru că şi Eliza Buceschi şi Melinda Geiger au dat senzaţia că s-au ”stins” la un moment dat. Dar, aşa cum remarca şi căpitanul echiperi naţionale, România nu va mai avea foarte multe şanse să ajungă la 30 de goluri, astfel că tonul victoriilor trebuie să vină din apărare. Cu Spania a venit o primă confirmare.

Pentru România urmează jocul cu Angola de joi (ora 19:00) şi cel cu Franţa de vineri, în care miza va fi locul 1 în Grupa de la Trier

Ştiaţi că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.