Restanțe tensionate în handbalul feminin. CSM București – Corona Brașov 27-27 și HCM Roman – HC Zalău 19-17

Redactor:
Marius Hutu
Restanțe tensionate în handbalul feminin. CSM București - Corona Brașov 27-27 și HCM Roman - HC Zalău 19-17
  • Publicat:
  • Actualizat:

CSM București – Corona Brașov 27-27

Corona Brașov a pierdut două puncte importante în bătălia pentru primul loc cu HCM Baia Mare, după ce a terminat la egalitate, scor 27-27, restanța din etapa a 9-a cu CSM București. Partida a fost destul de tensionată, cu răsturnări de situație și o ploaie de aruncări de la șapte metri. Fără a le număra, gazdele au primit cel puțin 15 aruncări de la șapte metri pe durata celor 60 de minute, însă procentajul reușitelor a fost destul de scăzut în condițiile în care au irosit nu mai puțin de șase execuții. Formația de la poalele Tâmpei a avut avantaj maxim de trei goluri, în minutul 34 (scor 16-13), însă CSM-ul a avut reacție, în primul rând datorită veteranei Alina Dobrin, care a tras echipa după ea. În ultimele minute ale jocului, formația din capitală a reușit să restabilească egalitatea și chiar să preia conducerea (24-23, min. 52). În cele din urmă, cele două formații au terminat la egalitate, însă numai CSM s-a bucurat de acest rezultat, punctul obținut urcând-o pe locul 5 în Liga Națională (16 puncte). Corona Brașov a „săltat”, la rândul ei, pe prima poziție (22 de puncte), având cu un punct peste HCM Baia Mare, care are însă un joc mai puțin disputat. Vicecampioana va evolua mâine, pe teren propriu, în compania echipei SCM Craiova.

16.40: CSM București a egalat recordul naționalei României, de ratări din aruncări de la 7 metri. Formația din capitală a ajuns la șase execuții ratate, la fel ca și România în meciul cu Germania, de la Mondialul din Serbia. Corona a profitat și a revenit în avantaj, 25-24. Cristina Zamfir este înger și demon pentru Corona. Golurile au fost alternate cu ratările. Interul stânga a marcat pentru 27-26 cu 30 de secunde înainte de final, după ce anterior irosise două ocazii. Zamfir se accidentează însă serios după această reușită și este scoasă din teren. Meciul se termină egal după ce Stoian a marcat în ultima secundă din 7 metri.


16:30: Alina Iordache a avut două intervenții consecutive în poartă, dar CSM București nu reușește să egaleze. Glibko a ratat încă un șapte metri, aruncarea cu numărul 5. Carabulea aduce în cele din urmă egalitatea, 21-21 (min. 48) cu un gol pe contraatac. Corona nu a mai marcat de câteva minute bune, Bogdan Burcea cere time-out. După mai bine de 30 de minute, CSM revine la conducerea jocului, 24-23 (min. 52).


16:10: Repriza secundă s-a reluat cu o nouă ratare de la șapte metri în contul echipei CSM București. Gazdele au irosit patru astfel de oportunități. În minutul 34, Corona se desprinde pentru prima dată la trei goluri, 16-13. Pricopi și Dedu sunt jucătoarele momentului din tabăra Brașovului.


15:45: CSM București a ratat deja trei aruncări de la șapte metri. Denisa Dedu a parat două dintre ele. Corona Brașov a intrat la pauză cu un avantaj minim (14-13).


15:30: După un început ceva mai timid, CSM București a preluat conducerea în minutul 8 (scor 3-2). Gazdele se apără om la om. Vasile Mărgulescu a văzut eliminare de două minute pentru proteste. Cele două grupări joacă 5-5 în teren. În primele 10 minute au fost acordate nu mai puțin de șase aruncări de la șapte metri. CSM București a mai primit încă o aruncare, a patra, dar a ratat două dintre ele.


15:15: Începe a doua restanță din etapa a 9-a, CSM București – Corona Brașov. Gazdele nu o au la dispoziție pe rusoaica Emlia Turey, transferată înainte de Revelion. În schimb, în tabăra brașoveană se regăsesc patru handbaliste care au participat la Campionatul Mondial: Dedu, Brădeanu, Țăcălie și Chiper.


HCM Roman – HC Zalău 19-17 (11-8)

HCM Roman continuă să surprindă în Liga Națională și la început de 2014. Fără două jucătoare importante în echipă, Gabriela Mihalschi și Daniela Crap, formația nemțeană a reușit totuși să obțină toate cele trei puncte din partida cu HC Zalău. Duelul selecționerilor a fost adjudecat de Florentin Pera. HCM Roman a luat un avans de patru goluri încă din primele 10 minute, perioadă în care trupa sălăjeană nu a reușit să o învingă pe Tereza Pâslaru nici de la 7 metri, în două situații. Aflată în dezavantaj încă din start, Zalăul a alergat tot meciul după egalare, dar nu a reușit să se apropie niciodată la mai mult de un gol (4-5, min. 15). Mai mult, gazdele s-au desprins chiar la șase goluri în partea secundă (16-10, min. 39), diferență greu de surmontat de oaspete până la final. HCM Roman s-a impus cu 19-17, astfel că a urcat pe podiumul Ligii Naționale, cu 19 puncte, fiind la egalitate cu Dunărea Brăila. HC Zalău, în schimb, a rămas cu 15 puncte și are serios de tras pentru a-și asigura măcar locul șase la sfârșitul sezonului regulat, ultimul care garantează prezența în play-off.

15:05: HC Zalău a redus diferența la două goluri, scor 17-19, dar nu prea mai are timp să răstoarne situația. Pentru a pregăti finalul ca la carte, Pera a cerut time-out cu aproximativ 75 de secunde înainte de final. Trupa lui Tadici a recuperat mingea, dar a irosit contraatacul, astfel că HCM Roman exultă.


14:45: Nici în acest meci Gheorghe Tadici nu scapă de avertismente. Antrenorul a văzut eliminare de două minute pentru proteste în minutul 45. După câteva minute în care s-a marcat mai lejer, apărările au devenit din nou agresive. Nu s-a mai înscris de vreo cinci minute. Cu două goluri consecutive, unul în inferioritate, HC Zalău reintră în meci (scor 15-18, min. 50).


14:35: Chiar și în inferioritate numerică, HCM Roman rezistă cu brio și se desprinde la cinci goluri diferență, 15-10 (min. 37). Krumova și Băbeanu sunt principalele marcatoare ale jocului, cu câte cinci goluri. Gheorghe Tadici cere time-out la 10-16 (min. 39) și pe un ton ridicat își exprimă nemulțumirile vizavi de arbitraj. Antrenorul contestă modul cum sunt acordate sau nu aruncările de la 7 metri. În schimb, Florentin Pera pare tot mai mulțumit și cere elevelor sale să nu se mai grăbească.


14:10: Patru jucătoare de la HCM Roman au evoluat în trecut la HC Zalău: Tereza Pâslaru, Raluca Agrigoroaie, Daniela Băbeanu și Daniela Crap. Ultima nu evoluează azi, după ce a suferit o fractură de piramidă nazală în pregătiri. Gazdele au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri (11-8), la capătul a 30 de minute în care au fost mai inspirate în atac. Meciul aparține însă apărărilor, care nu prea oferă cadouri adversarelor.


14:00: HCM Roman se desprinde din nou la patru goluri, scor 9-5 (min. 22). Trupa lui Pera face diferența cu ajutorul apărării, care recuperează mai multe mingi, dar și cu ajutorul portarului Tereza Pâslaru. Dacă HCM-ul a mai înscris și de la nouă metri, prin Băbeanu și Stoleru, echipa lui Tadici se chinuie efectiv să arunce de la distanță. Valeria Beșe este singura care trage de la distanță, însă parcă nu mai are aceeași forță din anii trecuți.


13:45: Tereza Pâslaru a închis poarta la toate aruncările echipei Zalău și mai bine de 10 minute nu a încasat niciun gol. Gheorghe Tadici este cu nervii întinși la maximum și cere time-out la 0-4. Formația sălăjeană a echilibrat partida în ultimele minute și a revenit la un singur gol distanță de HCM Roman (scor 4-5). Ambele echipe se chinuie în atacurile poziționale.


13:35: HCM Roman și HC Zalău au cele mai bune apărări din Liga Națională în acest sezon. Gazdele au primit 171 de goluri în opt meciuri, iar HC Zalău doar 169 de goluri. De reținut însă că trupa lui Tadici a câștigat un meci la masa verde, 10-0 cu SCM Craiova.  În primele cinci minute, niciuna din cele două formații nu au înscris din acțiune. Roman a marcat însă un gol din 7 metri. În schimb, HC Zalău a irosit două aruncări de la șapte metri prin Constantinescu. Se marchează greu și de la 7 metri, HCM Roman a irosit la rândul ei o tentativă de a realiza un gol ușor.


13:30: HCM Roman – HC Zalău înseamnă și un duel al selecționerilor primei reprezentative, Florentin Pera (secund), respectiv Gheorghe Tadici (principal). Mai mult, la HC Zalău este legitimată și soția lui Florenti Pera, Lorena Pera. Interul formației sălăjene nu evoluează însă astăzi. Cele două formații ocupă locurile 5, respectiv 6. HCM Roman are un punct avans.


Liga Națională de handbal feminin se reia astăzi cu două partide din cadrul etapei a 9-a, HCM Roman – HC Zalău (ora 13:30) și CSM București – Corona Brașov (ora 15.15), jocuri care ar fi trebuit să se desfășoare în noiembrie. Meciurile au fost atunci amânate întrucât HC Zalău și Corona Brașov au evoluat în cupele europene. Apoi, în scenă a intrat echipa națională cu participarea la Campionatul Mondial, astfel că partidele au fost reprogramate pentru începutul anului 2014. Mâine se mai desfășoară încă o restanță din aceeași rundă, HCM Baia Mare – SCM Craiova.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…