Renaşterea României! BRONZ pentru tricolore! Felicită-le aici pe fete!

19 dec 2010 116 afişări Handbal
Renaşterea României! BRONZ pentru tricolore! Felicită-le aici pe fete! Am rupt blestemul! BRONZ pentru echipa României! Felicită-le aici pe fete! 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7960/7831718/5/adina.jpg

Lacrimi, supărare, frustrare. Sunt stările de spirit pe caretricolorele le-au resimţit imediat după încheierea partidei dinsemifinale cu Suedia. Şi, totodată, situaţie prin care România atot trecut în ultimii ani după jocurile cu miză disputate laturneele finale, pierdute aproape de fiecare dată.

Pentru ca fetele lui Radu Voina să nu piardă chiar tot, în jocfiind încă o medalie de bronz, ele s-au strâns în seara dedinaintea partidei la hotel şi au încercat să-şi pună la punctproblemele legate de partea psihologică. La Mondialul din China,după înfrângerea cu Spania, România nu s-a mai putut redresa şi s-adus direct în "cap", suferind ulterior o înfrângere mai urâtă caalta. Din pretendentă la medalii a terminat până la urmă pe locul8.

Fetele au învăţat din greşelile trecutului şi au realizat căturneul final nu s-a încheiat. Chiar şi o medalie de bronz ar fifost o "delicatesă", mai ales că România nu obţinuse niciodatăvreuna la Europene.
Stâncile Fiera şi Brădeanu, îngerul Tolnai

Motivaţia româncelor a fost dată şi de dorinţa de revanşă în faţaDanemarcei. E adevărat, un amănunt insignifiant în raport cudorinţa de a fi pe podium, dar care a contat în cele din urmădecisiv. Danezii le huiduiseră la Aalborg, iar tricolorele nuputeau uita aşa repede. Determinarea a fost cuvântul de ordine alnaţionalei, iar acest lucru s-a văzut după primele atacuri. Startulne-a aparţinut, astfel că Danemarca a fost mereu pusă în situaţiade a alerga după România. Apărarea a fost formidabilă, Adina Fieraşi Aurelia Brădeanu fiind împreună ca o stâncă uriaşă care faceţăndări tot ce prinde în cale când se porneşte la vale. Ultima,singura mămică din lot, anunţase că nu vrea să regrete că şi-alăsat copilaşul acasă mai multe săptămâni şi a acţionat înconsecinţă. Golurile au căzut mai greu decât la orice alt jocdisputat în Danemarca, pentru că şi gazdele şi-au dorit să iasă peuşa din faţă. Din încrâncenarea celor două echipe, România a ieşitde fiecare dată mai bine. A avut nervii mai tari şi un înger precumTalida Tolnai. Portarul naţionalei a găsit resurse nebănuite cândnimeni nu se mai aştepta şi le-a scos efectiv din minţi pe daneze.Poarta lui Totolinho a fost închisă ieri pentru gazde, paradele eioferind putere şi coechipierelor să lupte până la ultima picăturăde energie, chiar dacă atacul nu a funcţionat aşa cumtrebuie.

"S-aurupt blestemele"

România a intrat la cabine cu 9-7, dar era conştientă de faptul cănu va avea viaţă uşoară până la final, mai ales că fetele ştiau căau de luptat şi împotriva unei săli de peste 12.500 de locuri. Iaravantajul de două-trei goluri şi l-a menţinut până spre final.Final care avea să fie halucinant. La 16-13 (min. 56), MicaBrădeanu a pătruns şi a tras în bară. Şansă imensă, aşadar, pentruRomânia de a închide semifinala. Danezele au început să reînvine laviaţă după ce au mai redus cu un gol handicapul. La următorul atac,o fază parcă trasă la indigo cu cea din minutul 56, Melinda Geigera găsit breşa, a pătruns şi... bară! "Parcă suntem blestemaţi!", afost prima impresie. Danemarca a mai avut forţa să mai înscrie încăo dată în minutul 58: scor 15-16.

Radu Voina a cerut imediat time out. S-a temut să nu pierdem,probabil, din nou româneşte. Strigătele de încurajare le-au făcutparcă fiare pe final. Am mai pierdut o minge, Danemarca a avutatacul în ultimul minut, dar "Pe aici nu se trece!", un vechislogan din istoria poporului român, a blocat definitiv oricetentativă a gazdelor să ne mai dea o lovitură. Ultimele 15 secundes-au jucat la tragerea timpului şi apoi... punct final! Lacrimi debucurie şi horă românească. Fetele s-au aruncat la pământ, fiindovaţionate chiar şi de fantasticul public danez. România a spart,în fine, toate ghinioanele şi a urcat pe podiumul Europenelor. Unpodium pe care l-am visat de atâtea ori, dar de care cu greu ne‑amapropiat.

"FelicitRomânia pentru medalie, a jucat astăzi cel mai bun meci alturneului. Meciul a dovedit că ambele echipe au fost obosite, darRomânia a câştigat datorită tacticii, aceasta a fost cheiavictoriei sale", Jan Pytlick, antrenorDanemarca


România a învins Danemarca cu 16-15

Min.60 România a învins! Medalie de bronz pentru echipa lui RaduVoina

Min.59 Talida Tolnai apărăăă! România conduce la un gol

Min.58 Time-out cerut de Radu Voina

Min.56 ROM-DAN 16-14

Min.55 ROM-DAN 16-13 Ada Nechita înscrie pe contraatac

Min.53 Talida Tolnai apără din nou

Min.52 ROM-DAN 15-13 Cristina Neagu înscrie cu o execuţiesuperbă

Min.51 ROM-DAN 14-12, Ada Nechita reuşeşte să înscrie peextremă

Min.48 Cristina Neagu loveşte bara de la 9 metri

Min.47 ROM - DAN 13-12 Gazdele au înscris două goluri într-unintervat de un minut

Min.46 ROM-DAN 13-10 Ada Nechita înscrie foarte frumos dinextremă

Min.45 Apărarea noastră este în mare formă, în special portarulTalida Tolnai

Min.39 ROM-DAN 12-10 Elisei înscrie

Min.39 - ROM-DAN 11-10, Skov a înscris

Min.38 - ROM-DAN 11-9, Tolnai apără o lovitură de la 7 metri

Min 30 - ROM-DAN 9-7Final de primă repriză. Intrăm în avantaj la pauză

Min 30 - ROM-DAN 9-7Neagu ratează o lovitură de la 7 metri

Min 29 - ROM-DAN 9-7Tolnai se resimte după o lovitură încasată în plină figură

Min 27 - ROM-DAN 9-7Danezele reduc diferenţa

Min 25 - ROM-DAN 9-6Melinda Geiger înscrie

Min 24 - ROM-DAN 8-6Neagu transformă din nou o aruncare de la 7 metri

Min 22 - ROM-DAN 7-6Neagu înscrie primul gol din acţiune ăn acest meci

Min 20 - ROM-DAN 6-6Înscrie Ionela Stanca

Min 20 - ROM-DAN 5-6SKOV Rikke

Min 19 - ROM-DAN 5-5Neagu egalează de la 7 metri

Min 16 - ROM-DAN 4-5Reducem din diferenţă

Min 15 - ROM-DAN 3-5MOLLER Laerke

Min 12 - ROM-DAN 3-4Ann Grete înscrie din nou

Min 12 - ROM-DAN 3-3Ann Grete egalează

Min 11 - ROM-DAN 3-2SKOV Rikke marchează

Min 10 - ROM-DAN 3-1Neagu transformă o lovitură de la 7 metri

Min 6 - ROM-DAN 2-1Stanca marchează

Min 5 - ROM-DAN 1-1Ada Nechita egalează

Min 3 - ROM-DAN 0-1MOLLER deschide scorul

Min. 1 - ROM-DAN 0-0Ada Nechita trage în bară

Min. 1 - ROM-DAN 0-0Fluierul de început al finalei mici

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.