Reacţie fair-play a presei de la Moscova: "Este extrem de urât să faci asta". Jucătoarea elogiată

14 dec 2018 37276 afişări Handbal
Reacţie fair-play a presei de la Moscova: "Este extrem de urât să faci asta". Jucătoarea elogiată

Presa de la Moscova e la picioarele Annei Vyakhireva, care a marcat 13 goluri în semifinala cu România, câştigată de Rusia cu 28-22.

După succesul care a însemnat calificarea în ultimul act de la Paris, Sport-Express a titrat: "Rusia merge în finala Campionatul European! Mulţumim, Vyakhireva". Mai apoi, jurnaliştii ruşi au recunoscut că absenţa Cristinei Neagu a contat foarte mult: "Este extrem de urât să te bucuri de accidentarea unui adversar. În echipa noastră, nimeni nu s-a bucurat de drama lui Neagu. Dar, în acelaşi timp, toată lumea a înţeles că şansele noastre privind calificarea în finală sunt mai mari ca niciodată. După două înfrângeri în ultimele trei meciuri, România îşi pierduse şi liderul. Antrenorul echipei, Ambros Martin, a cerut ţării să creadă până la final în echipa naţională a României".

Anna Vyakhireva a ajuns la 36 de goluri marcate la Campionatul European, devenind astfel a patra cea mai bună marcatoare, după Katarina Krpez Slezak (50 de goluri), Cristina Neagu (44 de goluri) şi Eliza Buceschi (43 de goluri).

Adversarele noastre din această seară nu au luat niciodată titlul european, cea mai bună  performanţă fiind argintul câştigat în 2006.

În sala de la Paris, România s-a prezentat foarte bine în prima repriză. Am condus în mare măsură, am avut şi trei goluri avantaj, dar în apropierea minutului 30 s-a năruit totul. Rusia a trecut în avantaj în ultimele secunde, astfel că la pauza s-a intrat cu scorul de 16-15 în defavoarea României. După pauză, Rusia a defilat, iar România va lupta duminică pentru medalia de bronz.

În finala mică, România va înfrunta pierzătoarea dintre Olanda şi Franţa. A doua semifinală începe vineri, la ora 22:00.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.