Reacție de mare echipă! CSM București obține o victorie entuziasmantă la Budapesta, după cel mai bun meci al sezonului

Redactor:
Marius Hutu
Reacție de mare echipă! CSM București obține o victorie entuziasmantă la Budapesta, după cel mai bun meci al sezonului
  • Publicat:
  • Actualizat:

FTC Rail Cargo – CSM București 28-34 (final)

CSM București a risipit toate emoțiile în privința calificării în Main Round, după ce a câștigat cel mai important meci al grupei D, cel din deplasare cu FTC Rail Cargo, scor 34-28.

Campioana României nu a convins în primele două luni și jumătate ale sezonului, dar atunci când a ajuns la primul moment al adevărului a arătat mai aproape de ceea ce își dorește toată lumea. Ajunsă pe locul 2 după înfrângerile cu Bietigheim și Vipers Kristiansand, „tigroiacele” au lăsat toate orgoliile deoparte și au jucat precum o echipă mare. După primele 5 minute în care au ratat startul, trupa lui Dragan Djukic a avut imediat reacție și de la un minut la altul a jucat tot mai solid, mai legat, iar până la pauză a reușit să facă o diferență de 7 goluri, 17-10, „parțial” de 16-5 după minutul 5.

După pauză, CSM București a controlat ostilitățile și nu i-a oferit adversarei nicio șansă să se apropie la mai mult de 4 goluri. Pe lângă Neagu, și-au ridicat nivelul de joc și alte jucătoare, pivotul Dragana Cvijic și portarul Jelena Grubisic având o evoluție la superlativ. În general, toate jucătoarele au jucat foarte bine, iar campioana României s-a impus cu 34-28, la capătul celei mai bune evoluții a sezonului. De acum, încep calculele pentru Main Round, în acest „grafic” intrând și meciul de săptămâna viitoare cu Bietigheim.

FTC Rail Cargo – CSM București 28-34 (10-17)

Szikora, Biro, Szemerey – portari; Schatzl 1, Meszaros 1, Klivinyi 2, Farkas, Marton 2, Lukacs 4, Snelder, Pena 6, L. Hafra, N. Hafra 6, Faluvegi 1, Kovacsics 5, Hornyak. Antrenor: Gabor Elek

Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriștioiu, Radicevic 3, Curea 2, Lekic 4, Neagu 10, Jacobsen, Lazovic 1, Omoregie 1, Manea, Kurtovic 3, Hagman, Cvijic 5, Mehmedovic 5. Antrenor: Dragan Djukic

EVOLUȚIA SCORULUI ÎN MECIUL FTC – CSM

17:04 CSM București se impune în cele din urmă cu 34-28, în urma unei evoluții solide cu FTC Rail Cargo. Campioana României a avut o reacție de mare echipă.

16:57 Iulia Curea înscrie pe contraatac, iar CSM București se îndreaptă spre o victorie clară: 33-25, min. 57. Cristina Neagu ajunge la cota 10 după un gol marcat din aeriană. A debutat în Liga Campionilor și Mădălina Ion. Marton și Kovacsics scad diferența la 7 goluri

16:56 Klivinyi înscrie cu multă șansă pentru 25-30, dar Lekic aduce și mai multă liniște după două goluri marcate consecutiv.

16:54 Jelena Grubisic ajunge la 13 parade și procentaj 37%. Cristina Neagu ajută CSM București să se desprindă decisiv, 30-22. Kovacsics și Lukacs reduc din diferență, Dragan Djukic cere time-out.

16:51 Cristina Neagu și Dragana Cvijic evoluează ca-n vremurile de aur de la Buducnost, iar pivotul marchează din nou, 27-21. Din tribune sunt aruncate diverse obiecte pe teren. Jelena Grubisic este la înălțime și intervine oportun. Iulia Curea intră și înscrie pentru 28-21. Apare la finalizare și Klivinyi. Ultimele minute îi aparțin însă în totalitate pivotului Dragna Cvijic care domină semicercul advers, 29-22 (min. 52). Time-out cerut de Elek.

16:45 Viktoria Lukacs reduce din diferență. Dragan Djukic a scos portarul în atac, iar CSM înscrie cu pivotul Dragana Cvijic. Și Pena ajunge la 6 goluri, după ce a fructificat un 7 metri.

16:44 Noemi Hafra este cea mai bună jucătoare a gazdelor, ajungând la cota șase goluri, după ce a înscris printr-o acțiune individuală. CSM conduce cu 25-19, după o reușită marca Andrea Lekic. Majda Mehmedovic a fost eliminată 2 minute.

16:40 Barbara Lazovic se duce până în poartă și mențne CSM București la o diferență confortabilă, 24-18. Grubisic are o nouă intervenție, dar campioana României nu fructifică atacul următor. Gabor Elek solicită time-out în minutul 46

16:38 Dragana Cvijic face la rândul ei o partidă foarte bună și realizează al doilea gol, scor 23-17, după ce a făcut culoare pentru colege, a scos aruncări de la 7 metri și 2 minute eliminare în tabăra adversă.

16:35 Dora Hornyak este eliminată pentru 2 minute. Cristina Neagu îi oferă o pasă perfectă extremei Majda Mehmedovic, iar muntenegreanca marchează pe colțul scurt. Noemi Hafra mențșine FTC la 5 goluri în spatele CSMB.

16:33 Radicevic trage în bară pe un contraatac, dar Mehmedovic vine din spate, prinde mingea și o introduce în plasă. Lukacs înscrie pentru 16-21.

16:31 Andrea Lekic scoate aruncare de la 7 metri, iar Neagu înscrie fără emoții și pune capăt unei serii de patru goluri a gazdelor, 19-14 (min. 38). Apare din nou la finalizare și Nerea Pena. Rămân cinci goluri diferență pentru că marchează și Dragana Cvijic

16:29 Amanda Kurtovic trage în portar. Din fericire, apără și Jelena Grubisic

16:27 Meszaros reduce diferența la cinci goluri, 13-18. CSM București este din nou în efectiv complet. Dar marchează tot Noemi Hafra, meciul se aprinde din nou.

16:25 Sabina Jacobsen este eliminată pentru 2 minute, reprezentanta României a ajuns la 8 minute de inferioritate. Marton profită la primul atac de această situație de superioritate și se face 12-18

16:23 CSM București nu mai ratează startul de reriză, iar Radicevic marchează pentru 18-10. Noemi a redus din diferență

16:10 Victorie mare pentru SCM Craiova! Echipa lui Bogdan Burcea a câștigat cu 19-17 partida cu Borussia Dortmund, desfășurată în Germania, în prima manșă a turului 3 al Cupei EHF.

16:08 Grubisic a avut alte două intervenții, iar Cristina Neagu a stabilit scorul primei reprize la 17-10, după un alt gol înscris de la 7 metri. Majda Mehmedovic a fost atentă la recuperare și a obținut aruncarea. Exceptând primele 5 minute, campioana României a făcut cea mai bună repriză a sezonului.

16:05 Se fac până la urmă 6 goluri diferență, după ce Neagu a marcat din nou de la 7 metri. Aruncarea a fost obținută de Dragana Cvijic, CSMB are 16-10 (min. 28).

16:03 Andrea Lekic a avut o stare febrilă ieri, iar azi nu pare că se simte în cea mai bună formă. A ratat o șassă imensă de pe semicerc, din situație de unu la unu, rămân 5 goluri diferență.

16:00 CSM București se descurcă din nou foarte bine în inferioritate. Dragan Djukic nu a scos portarul, dar Kurtovic a marcat pentru 14-9. Kovacsics a marcat apoi după o repunere rapidă. Sunt tot 5 goluri diferență, după un alt gol înscris în inferioritate de Mehmedovic.

15:59 Jovanka Radicevic a ratat o primă ocazie de a se desprinde la 5 goluri. Dragana Cvijic a fost eliminată pentru 2 minute. Schatzl pune o boltă, dar mingea se duce în bară

15:57 Grubisic are o paradă excepțională, iar „save-ul” portarului este fructificat de CSM. A marcat Amanda Kurtovic, 13-9 (min. 21).

15:55 E clar, vedem un CSM București mai aproape de adevăr. Campioana României înscrie prin Mehmedovic în dublă inferioritate, apoi Grubisic are o intervenție utilă. Neagu dă în continuare recital și înscrie de pe picioare pentru 12-8 (min. 19). Kovacsics reduce din diferență

15:53 Cristina Neagu face cel mai bun meci personal din acest sezon. Interul stânga marchează un alt euro-gol, iar CSM ajunge la 10-7 (min. 17). Sabina Jacobsen a fost eliminată, campioana României este în dublă inferioritate. Pena a redus din handicap din aruncare de la 7 metri.

15:49 „Tigroaicele” se desprind la 9-7 (min. 16), după ce au dus foarte bine faza a doua. Lekic a pătruns prin zonă centrală și a marcat. Omoregie a fost eliminată pentru 2 minute.

15:49 Vine și al doilea gol pe contraatac realizat de CSM București. A marcat Omoregie, după o intercepție în apărare a Cristinei Neagu. Campioana României conduce cu 8-7

15:48 Faluvegi a restabilit egalitatea, 7-7, cu toată opoziția croatei Jelena Grubisic.

15:46 De la 1-5 în minutul 5 s-a făcut 7-6 pentru CSMB în minutul 13. Jovanka Radicevic a înscris pe contraatac, iar Gabor Elek a fost nevoit să solicite timp de odihnă.

15:45 Schatzl a păstrat FTC la conducere, dar a venit acum răspunsul rapid al CSM. Cvijic a scos un 7 metri, iar Neagru a transformat, 6-6

15:43 Andrea Lekic a tras în blocaj, dar până la urmă se restabilește egalitatea, după un gol de generic înscris de Cristina Neagu: 5-5, min. 11

15:41 Amanda Kurtovic și-a făcut loc la rândul ei pe lista marcatoarelor, iar CSM a revenit repede în joc, 5-4, min. 8. Ba chiar a avut șansa de a egala, dar s-a grăbit la atacul imediat următor și a pierdut mingea. Kovacsics a ratat o arunacre de la 7 metri.

15:39 Jovanka Radicevic reduce din diferență cu o aruncare sigură din extrema dreaptă, 5-2.  CSM leagă două goluri, după o torpilă expediată de Cristina Neagu.

15:37 Kovacsics face 5-1 cu un șut din zonă centrală, Dragan Djukic a solicitat time-out după 5 minute de joc.

15:35 După aproape 4 minute de joc, vine și prima fază legată a echipei CSMB. A marcat Majda Mehmedovic, 1-3. Pena reface însă rapid diferența de trei goluri.

15:33 Început în forță pentru gazde, care ajunge la 3-0. Pena a marcat pentru a doua oară în acest meci, ultima reușită fiind din aruncare de la 7 metri.

15:31 Campioana României a fost luată tare de FTC. Noemi Hafra și Pena au marcat primele două goluri în mai puțin de 50 de secunde. Campioana României a avut deja două atacuri irosite

15:25 La această oră se desfășoară și partida Borussia Dortmund – SCM Craiova, în turul 3 preliminar al Cupei EHF, manșa tur. În minutul 37, formația germană conduce cu 12-11, după ce la puază scorul a fost egal, 9-9

15:20 Partida FTC Rail Cargo – CSM București se va disputa cu casa închisă, toate cele 2.200 de bilete fiind vândute. La meci nu vor fi prezenți și suporterii români.


CSM București nu are decât varianta victoriei în partida de la Budapesta cu FTC Rail Cargo, programată azi, de la ora 15:30, în Grupa D a Ligii Campionilor. Orice alt rezultat o trimite la un meci decisiv pentru calificarea în Main Round, săptămâna viitoare cu Bietigheim.

Înaintea acestei partide, FTC este lider cu 6 puncte, fiind urmată de CSM București – 4 puncte, Vipers – 3 puncte și Bietigheim – 3 puncte.

Campioana României a plecat ieri la prânz în Ungaria, cu un lot de 16 handbaliste, dar fără Bianca Bazaliu. Jucătoarea a acuzat niște dureri la spate și a rămas acasă, în locul ei fiind luată Mădălina Ion.

CSM București va alinia azi următoarea echipă: Ungureanu, Grubisic, Ion – portari; Udriștioiu, Radicevic, Curea, Lekic, Neagu, Jacobsen, Lazovic, Omoregie, Manea, Kurtovic, Hagman, Cvijic, Mehmedovic. Antrenor: Dragan Djukic

FTC: Szikora, Biro, Szemerey – portari; Schatzl, Meszaros, Klivinyi, Farkas, Marton, Lukacs, Snelder, Pena, L. Hafra, N. Hafra, Faluvegi, Kovacsics, Hornyak. Antrenor: Gabor Elek

Știați că avem o pagină de Facebook dedicată handbalului? 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen