Reacţia lui Tadici după ce a aflat că Ambros Martin a devenit antrenorul Rusiei şi mesajul transmis lui Trefilov. „Rusia este altceva, echipa vine după o pregătire de 3 ani cu un titan al handbalului”

6 aug 2019 3707 afişări Handbal
Reacţia lui Tadici după ce a aflat că Ambros Martin a devenit antrenorul Rusiei şi mesajul transmis lui Trefilov. „Rusia este altceva, echipa vine după o pregătire de 3 ani cu un titan al handbalului”

Ambros Martin este noul selecţioner al Rusiei, urmând să antreneze în paralel şi Rostov Don, adversara CSM Bucureşti în Liga Campionilor. Federaţia Română de Handbal şi antrenorul spaniol au întrerupt colaborarea în luna mai, deşi părţile semnaseră un angajament până în 2020, cu obiectiv clar de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Gheorghe Tadici a declarat că nu este surprins de această informaţie, susţinând că a prevăzut acest lucru încă din luna aprilie, la o şedinţă a Comisie Tehnice, după turneul Golden League din Franţa.

„Pentru mine nu e o surpriză, că Martin este acum selecţionerul Rusiei. Am spus imediat în faţa sălii, într-o şedinţă de Comisiei Tehnice la Bucureşti, că în iunie nu o să mai vină la Bucureşti, iar mobilul pentru care îşi dă demisia este de a prelua echipa Rusiei, unde are la el la club 8-9 jucătoare”, a declarat Gheorghe Tadici.

Ambros Martin l-a înlocuit în funcţie pe Evgeny Trefilov, care a fost numit vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Ruse de la Moscova. Cvadrupul campion mondial şi campion olimpic a fost nevoit să se retragă de pe banca tehnică a Rusiei după ce s-a confruntat cu probleme cardiace, suferind chiar şi o intervenţie chirurgicală în primăvară.

„Era ceva previzibil că Ambros Martin va pleca. Probabil că a şi evaluat situaţia în momentul în care a fost nevoit să convoace jucătoare de la Divizia B, Andreea Târşoagă şi Andreea Popa. Şi-a dat seama cam despre ce este vorba şi e normal că îşi doreşte performanţă. Rusia este altceva, echipa vine după o pregătire de 3 ani cu un tital al handbalului, în persoana lui Trefilov. Îmi pare foarte rău pentru faptul că s-a retras. Dar cu această ocazie ţin să-i transmit şi un mesaj domnului Trefilov, că îi doresc multă sănătate!”, a mai spus Tadici.

Cât priveşte numirea lui Trefilov în bord-ul de conducere al federaţiei ruse, Tadici a reacţionat: „Ruşii mai au grijă de oamenii care au produs ceva pentru handbalul masculin sau feminin”

Deşi s-a calificat direct cu România la Campionatul Mondial din Japonia, Ambros Martin va fi pe banca tehnică a Rusiei, iar cele două selecţionate pot fi şi adversare în Main Round.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.