Reacţia Federaţiei Române de Handbal după incidentele de la Focşani între suporterii echipelor Steaua şi Dinamo

11 mar 2019 2566 afişări Handbal
Reacţia Federaţiei Române de Handbal după incidentele de la Focşani între suporterii echipelor Steaua şi Dinamo

Federaţia Română de Handbal a emis un comunicat după evenimentele de la Focşani, de la turneul Final Four al Cupei României, unde suporterii echipelor Steaua şi Dinamo s-au luat la bătaie în arenă, înaintea semifinali de sâmbătă. Atunci, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene şi amble galerii au fost evacuate.

Redăm mai jos integral comunicatul FRH:

„Federaţia Română de Handbal doreşte să facă următoarele precizări referitoare la modul de organizare al meciurilor din cadrul turneului Final 4 Cupa României Fan Courier în conformitate Regulamentul de organizare şi funcţionare al Cupei României, aprobat de Consiliul de Administraţie al FRH la data de 27/06/2018, publicat pe site-ul oficial FRH la data de 28/06/2018, care prevede condiţiile de alocare a turneului Final Four la Articolul 5” (intitulat Condiţii de alocare a drepturilor pentru organizarea fazei finale a Cupei României):

„Faza finală se va desfăşura pe o perioada de trei zile în sistemul Final Four (n.b. prima zi fiind rezervată antrenamentelor), localitatea unde se vor disputa jocurile din cadrul fazei finale a Cupei României, va fi stabilită în urma tragerii la sorţi.

În urnă se vor introduce 4 bilete, echipele calificate la Final Four vor extrage fiecare câte un bilet.

Echipa care a extras din urnă biletul cu numărul 1, are prima drept de organizare. În cazul în care refuză, echipa care a extras biletul cu numărul 2 are drept de organizare a Final Four-ului, ş.a.m.d.

Dacă niciuna dintre echipe nu-şi va aloca dreptul de organizare, localitatea de desfăşurare va fi stabilită de F.R.H..”

Şi

Conform Comunicatului publicat pe site-ul oficial FRH în data de 21 decembrie 2018, în baza Procesului Verbal încheiat la aceeaşi dată şi semnat de reprezentanţii tuturor cluburilor participante la tragerea la sorţi, redat mai jos,

”În urma tragerii la sorţi de astăzi s-au stabilit următoarele dueluri pentru turneul Final Four al Cupei României FAN Courier la handbal masculin:

Semifinala 1 : SCM Politehnica Timişoara vs CSM Focşani 2007

Semifinala 2 : CS Dinamo Bucureşti vs CSA Steaua Bucureşti

În ceea ce priveşte dreptul de găzduire a turneului, echipele au fost extrase din urnă în următoarea ordine:

1. CSM Focşani 2007

2. SCM Politehnica Timişoara

3. CSA Steaua Bucureşti

4. CS Dinamo Bucureşti”.

În acelaşi timp, conform solicitărilor oficiale emise de FRH la data de 11/02/2019 privind rezervarea de bilete pentru cluburile participante la Turneul Final Four, precum şi a răspunsurilor primite de la acestea, facem următoarele precizări:

Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial în data de 9 martie 2019, FRH a făcut apel la spectatori cu privire la regulile de participare la competiţiile sportive.

Capacitatea Sălii Sporturilor Vrancea din Focşani este de 1.329 de locuri pentru spectatori. Conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, organizatorul are obligaţia de a rezerva 10% din capacitatea sălii ca măsură de siguranţă. În cazul meciului disputat în data de 9 martie, ora 17:30, între echipele CSA Steaua Bucureşti şi CS Dinamo Bucureşti, facem precizarea că au fost rezervate 200 locuri pentru siguranţă, reprezentând 15% din capacitatea totală a sălii.

Fiecare club participant a beneficiat de 8 abonamente pentru oficiali (cu excepţia echipei CSM Focşani 2007, care a beneficiat de un număr mai mare de invitaţii, fiind echipă organizatoare) şi 50 de invitaţii (cu titlu gratuit) valabile exclusiv la meciurile echipei proprii.

În urma solicitării primite de la CSA Steaua Bucureşti, clubul a rezervat un număr de 200 de bilete pentru meciurile echipei proprii, urmând ca acestea să fie achitate direct de suporteri. În acelaşi timp, CSM Focşani 2007 a solicitat rezervarea unui număr suplimentar de 78 de abonamente, valabile la toate meciurile.

Facem precizarea că celelalte cluburi participante (SCM Politehnica Timişoara şi CS Dinamo Bucureşti) nu au răspuns în termenul prevăzut (21/02/2019) cu solicitări de rezervări suplimentare de bilete.

În cadrul şedinţelor de cooperare organizate înaintea competiţiei, toate instituţiile şi persoanele implicate în organizarea acestui turneu au fost informate cu privire la riscurile de siguranţă şi securitate, inclusiv Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vrancea şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Având în vedere informaţiile mai sus menţionate, FRH doreşte să evidenţieze faptul că niciuna dintre deciziile referitoare la organizarea acestui turneu nu a fost, în nicio măsură, discreţionară sau favorizantă pentru oricare dintre cluburile participante”.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.